Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ

Και οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους

+
-
ΑΛΜΠΑΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3005-0381
Τιμή Έκδοσης
€18.00
Τιμή Πολιτείας
€12.60
(-30%)
Κερδίζετε €5.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αρχές της δεκαετίας του 1950, σ' ένα χωριό της Κρητικής ενδοχώρας, ένα νεαρό αγόρι ανακαλύπτει, στην κηδεία κάποιου συγγενή του, πως έχει την ικανότητα να ακούει τις σκέψεις των νεκρών. Κανείς δεν τον πιστεύει αρχικά, όταν όμως αποδεικνύει δημόσια το αληθές των ισχυρισμών του, ένας θείος του, συνειδητοποιώντας τις δυνατότητες οικονομικής εκμετάλλευσης που ανοίγονται μπροστά τους, τον πείθει να φύγουν απ' το χωριό και ν' αρχίσουν να περιοδεύουν στα χωριά του κάμπου προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σαν "διερμηνείς των πεθαμένων".
Από χωριό σε χωριό κι από κηδεία σε κηδεία, κάθε νεκρός διηγείται την δική του ιστορία, φανερώνει τα δικά του μυστικά και δίνει τις δικές του απαντήσεις στον γρίφο της ύπαρξης· μόνο που οι νεκροί λένε πάντα την αλήθεια, και οι ζωντανοί δεν θέλουνε αλήθειες να ακούσουν...
"Η επομένη ήταν Κυριακή και, όπως έκαναν πάντα, είχαν κινήσει πρωί πρωί με τη μητέρα του και την αδερφή του για την εκκλησιά. Φυσικά, τα χθεσινά γεγονότα στην κηδεία της γρια-Ξώφαινας είχαν διαδοθεί από στόμα σε στόμα και αποτελούσαν το κύριο θέμα συζήτησης σ' ολόκληρο το χωριό. Στον δρόμο για τον Αϊ-Γιώργη, αλλά και μέσα στην εκκλησιά, όταν άναψε το κερί κι έπειτα που στάθηκε μπροστά απ' το ιερό μαζί με τους άλλους άντρες, τα βλέμματα όλων στρέφονταν επάνω του δίχως ίχνος κοροϊδίας πια, αλλά φορτισμένα με ανησυχία, δέος ή φόβο, ενώ τα χείλη τους ψιθύριζαν την ώρα που από μπροστά τους περνούσε: "Μιλάει με τους νεκρούς!", "Ακούει τους πεθαμένους!". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605891572
ΕκδότηςΝΗΣΟΣ
Σειράλ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2022
Αριθμός σελίδων470
Διαστάσεις20x12
ΕπιμέλειαΓΟΥΡΝΙΕΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3005-0381
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsost, kanstan, anifan, Pete

Κριτικές για το προϊόν

[14/01/2024] ΤΑΡΑΜΠΟΤΙ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο που σε κάνει να αναλογιστείς για την αξία της ζωης μπροστά στο φάσμα του θανάτου, ένα βιβλίο μικρογραφία της χαράς, του πόνου, των προσδοκιών και των παθών, των ανομολόγητων πράξεων του ανθρώπινου είδους.Καταδυομαστε με επιφύλαξη στην αρχη στην αντίπερα ανεξερεύνητη όχθη του κόσμου των νεκρών, για να συνειδητοποιησουμε ότι η ζωή κ ο θάνατος είναι αγκαλιασμενοιστο ίδιο γαιτανακι, χέρι χέρι τόσο κοντινές καταστασεις. Το βιβλίο με ταξίδεψε, με απορρόφησε ολοκληρωτικά σε μια ονειρωδη απολαυστική αχλη,αφήνοντας μου μια γλυκόπικρη αίσθηση οκληρωνοντας το. Συγχαίρω τον συγγραφέα για την πρωτότυπη σύλληψη της ιστορίας, για τις γλαφυρες περιγραφές κ το αμείωτο ενδιαφέρον που κατάφερε να μου κρατήσει ολοζώντανο μέχρι κ την ανάγνωση της τελευταίας σελίδας.
[09/01/2024] ansa.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Όταν άρχισα να διαβάζω αυτό το βιβλίο ενθουσιάστηκα. Πίστεψα πως είχα βρει ένα εξαιρετικό ελληνικό βιβλίο. Πρωτότυπη πλοκή, "ζωντανοί" χαρακτήρες, έντονα συναισθήματα, ενδιαφέροντα μηνύματα, ωραία γραφή. Δυστυχώς, από ένα σημείο και μετά μετατράπηκε σε πορνογράφημα. Πραγματικά κρίμα.
[03/10/2023] ioannisantiotislove.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα διαφορετικό βιβλίο που διαδραματίζεται πέρα από την ζωή όπως την γνωρίζουμε. Διασκεδαστικό, παιχνιδιάρικο, ανατρεπτικό, σε κάνει να αναλογίζεσαι τι πραγματικά αξίζει τελικά στην ζωή και τι θα θυμούνται οι άλλοι από εσένα όταν φύγεις από αυτόν τον κόσμο...
[08/09/2023] vasilisdom.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Πρέπει να του άρεσε πολύ το ''Λήθη και Λίνκολν'' του Saunders George ,οπότε είπε να γράψει την δική του εκδοχή ,μονό που ο ένας μιλάει για τη ζωή, τον θάνατο, τον πόνο το πένθος,το άγνωστο, την ελπίδα ,ο άλλος πολύ σεξ και πάλι ,δεν βαρέθηκε.
[03/04/2023] litokanli.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Υπάρχουν κάποιες λαμπρές ιδέες και φράσεις υψηλής λογοτεχνικής αξίας στο εν λόγω βιβλίο. Ωραία ιδέα και κατα τόπους πολύ ωραία γλώσσα. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον gioul2222 ο οποίος έκανε μια πολύ στοχευμένη περιγραφή. Στην πενιχρή ελληνική λογοτεχνική παραγωγή αποτελεί φάρο. Περιμένω και μελλοντικά κείμενα του συγγραφέα και πιστεύω πως έχει να δώσει και άλλα πράγματα και να ωριμάσει κι άλλο λογοτεχνικά. Στηρίζω.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ (ΣΕΙΡΑ 3 ΤΟΜΟΙ)
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
€42.40 €21.20
(-50%)
Κερδίζετε €21.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS