Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

ΔΕ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

+
-
ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ ΜΑΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2738-0404
Τιμή Έκδοσης
€16.01
Τιμή Πολιτείας
€11.21
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ήταν η χειρότερη εποχή για να βγάλεις βιβλίο με θέμα τον Τζον Κολτρέιν. Παρουσίαση βιβλίου τζαζ κατακαλόκαιρο στην Αθήνα και μες στην Ντοκουμέντα, μια παγκόσμια απαρτία της τέχνης που φαινόταν να αφορά τους πάντες... Δεν θα 'ρχόταν κανείς. Ούτε καν ο εκδότης μου. Πού σκατά πήγαινα;"
Ο Μιχάλης Κρόκος μπλέκει. Η Αθήνα τον υποδέχεται με καύσωνα και σύγχρονη τέχνη, ρεκόρ τουρισμού και παντιλίκια, μνημόνιο και Airbnb, πεφωτισμένους χάκερ, παρανοϊκούς ταξιτζήδες και μοιραία κορίτσια, φόνους, απαγωγές, και την κλοπή ενός πίνακα με όλα τα μυστικά του κόσμου. Ένας συγγραφέας χαμένος στην παλιρροιακή δίνη της εποχής του, στη λάθος πόλη, στο λάθος καλοκαίρι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Στο πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημά του, ο Μάκης Μαλαφέκας θίγει μια σχετικά άγνωστη -και αγνοημένη από τους περισσότερους συγγραφείς του είδους- πλευρά της παγκόσμιας εγκληματικότητας: το ξέπλυμα χρήματος μέσω της αγοράς έργων τέχνης. Στήνει την πλοκή του με αφορμή τη Ντοκουμέντα του 2017, την οποία περιγράφει με ξεκαρδιστική ακρίβεια: καλλιτέχνες, κριτικοί, γκαλερίστες, φιλότεχνοι - κανείς δεν ξεφεύγει από το βιτριολικό χιούμορ του συγγραφέα. Ο Κρόκος, ο ήρωάς του, θα ενημερωθεί για τον θρυλικό χάκερ Ασουάνγκ, ο οποίος θέλει να τινάξει στον αέρα όλο το διεφθαρμένο κύκλωμα της αγοράς τέχνης χρησιμοποιώντας τη δημοσιότητα της Ντοκουμέντα. Θα πιει αμέτρητα ποτά στα in μπαράκια των Εξαρχείων και του κέντρου, θα φτάσει ως τα κωλόμπαρα της οδού Φυλής, θα συγχρωτιστεί με τους "ντοκουμενταίους" - κι όλα αυτά, γιατί; Για μια μοιραία γυναίκα, φυσικά. Κι από ένα σημείο και μετά, για το γαμώτο της υπόθεσης αλλά και για να γλιτώσει τη ζωή του.
Μια ειρωνική ματιά στη σύγχρονη Αθήνα των χίπστερ και των διανοούμενων, στη γενιά των 35αρηδων που μοιάζει να ζει αποκλειστικά στα μπαρ, εγκλωβισμένη στο μικρόκοσμό της. Καλογραμμένο νουάρ που σε 262 σελίδες αφηγείται μια εντελώς διαφορετική "αστυνομική" ιστορία, σχολιάζοντας εμμέσως την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της πόλης εν καιρώ κρίσης, το χώρο των μικρών εκδοτικών οίκων και την ομφαλοσκόπηση των ασχολούμενων με τη σύγχρονη τέχνη. (Χίλντα Παπαδημητρίου, BookPress.gr, 19/7/2018)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605911249
ΕκδότηςΜΕΛΑΝΙ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2018
Αριθμός σελίδων266
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΓΚΑΝΑ ΠΟΠΗ
Κωδικός Πολιτείας2738-0404
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

xrysafis, agrigor, dsapo094

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dsapo094

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
DEVLIN KEITH
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS