Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΠ΄ ΤΟ ΑΛΕΤΡΙ ΣΤΟ SMARTPHONE // ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ

ΑΠ' ΤΟ ΑΛΕΤΡΙ ΣΤΟ SMARTPHONE

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ

+
-
ΠΟΥΛΗΣ Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2738-0434
Τιμή Έκδοσης
€16.01
Τιμή Πολιτείας
€11.21
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία η ζωή δεν άλλαξε τόσο δραστικά όσο τον 20ό αιώνα". Με αφορμή αυτή τη φράση ο Κωνσταντίνος Πουλής άρχισε να καταγράφει συζητήσεις με τον πατέρα του, εκπρόσωπο αυτής της γενιάς που βίωσε όσο καμία άλλη το τεράστιο εύρος των αλλαγών του περασμένου αιώνα, από τα γουρνοτσάρουχα και την μπομπότα ως το έξυπνο κινητό. Σχολιάζει αυτές τις αναμνήσεις με σύντομα δοκίμια για την ιστορία της καθημερινής ζωής, από τη σκοπιά του υλικού πολιτισμού και της επικοινωνίας. Το βιβλίο αυτό μιλάει για το φαγητό, το ντύσιμο, το παιδικό παιχνίδι, τον χορό, τη λαϊκή ιατρική, την τηλεόραση και το ίντερνετ, πατώντας ταυτοχρόνως στη μαρτυρία και την ανάγνωση. Τα σύντομα αυτά δοκίμια επιχειρούν να συγκρίνουν πώς πεινάμε και πώς χορταίνουμε, τι είναι κρύο και ζέστη, καθαριότητα και βρόμα, επικοινωνία και επαφή, επιθυμία και ανάγκη, από τα παιδικά χρόνια του πατέρα τού συγγραφέα στο Καρβουνάρι της Αρκαδίας ως σήμερα. Μελετώντας το περιεχόμενο της νοσταλγίας της αγροτικής ζωής ή του δέους προς την τεχνολογία, το βιβλίο αυτό διερευνά τη ζωή στην εποχή μας, κοιταγμένη με τα μάτια της ιστορίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ-ΡΟΥΧΑ: ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΔΥΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΦΑΓΗΤΟ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ: ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΚΑΙ ΞΙΔΟΝΕΡΟ
ΛΑΪΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ: ΣΚΑΤΑ ΣΚΥΛΟΥ
ΑΡΧΑΙΑ: ΟΙ ΚΟΛΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΑΡΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ
ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ: ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΣ Ή ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΩΗ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΣΚΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΥΤΕΥΕΙ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ - ΧΟΡΟΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789605911423
ΕκδότηςΜΕΛΑΝΙ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2019
Αριθμός σελίδων328
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΓΚΑΝΑ ΠΟΠΗ
Κωδικός Πολιτείας2738-0434
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimemples

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dimemples

Κριτικές για το προϊόν

[13/12/2021] Extremotional.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Τυχαίνει να έχω σπουδάσει ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας, οπότε γνωρίζω πολύ καλά τον πατέρα του συγγραφέα, γιατί και τον έχω απαντήσει σε συνέδρια του κλάδου μας πρωτίστως, αλλά επίσης το 1992-3, είχα μάθει σχεδόν απ'έξω την τριλογία βιβλίων του με τίτλο ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ Ι-ΙΙ-ΙΙΙ. Χάρηκα ιδιαίτερα λοιπόν γι αυτή την απρόσμενη έκπληξη, καθότι ο κος Άγγελος Πουλής, που είναι ο βασικός συνεντευξιαζόμενος στο βιβλίο αυτό, είναι ένας άνθρωπος, που και εκτιμώ βαθιά, κι έχει αναμφίβολα προσφέρει πολλά στον κλάδο της Φυιλοθεραπείας στην Ελλάδα, σε εποχές που Φυσικοθεραπεία για τον πολύ κόσμο σήμαινε , κατά βάση, οι μασσατζή/τζούδες. Αρκετά με τη Φυσικοθεραπεία. Στο βιβλίο τώρα.
Ο συνομίληκος σε μένα συγγραφέας (γεν. 1973) μας παρουσιάζει σε ενα πολύ ποικιλόχρωμο και πολυεπίπεδο μωσαϊκό, ένα ενδιαφέρον κι εκρηκτικό ποτ-πουρί, κράμα από γνώσεις κοινωνιολογίας, ανθρωπολογίας, λαογραφίας με κέντρο ένα χωριό της Αρκαδίας, τόπο καταγωγής των γονιών του,την Καρύταινα, νεότερης ελληνικής Ιστορίας, φιλοσοφίας, ψυχολογίας, και δοκιμιογραφίας κοινωνικού σχολιασμού, που απλώνεται σε ένα μεγάλο φάσμα του 20ού κυρίως του αιώνα, περιστσιακά κι ακόμα πιο πριν, πίσω στον 18ο αιώνα, μέχρι το σήμερα (2020). Ανατρέπει πολλές τρέχουσες αντιλήψεις, και θέτει καίρια ερωτήματα, γύρω από τα οποία, ίσως θα ήταν καλό να μας αναπτύξει τις σκέψεις του σε μια επόμενη λογοτεχνική του προσπάθεια. Συνολικά, μια σημαντική μαρτυρία, μια κατάθεση, μια πολύ αξιόλογη συλλογή ιδεών, πληροφοριών και γεγονότων, για μια περίοδο της Ελλάδας, που ακόμα παραμένει σε μεγάλο βαθμό, ανεξερεύνητη, ομιχλώδης, και άγνωστη, ειδικά για τις νεότερες γενιές ελληνόπουλων, και σε μένα ομολογουμένως.
[22/12/2020] dimemples.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρόκειται για ένα κοινωνιολογικό βιβλίο το οποίο δεν αρκείται στην περιγραφή και σύγκριση καταστάσεων του χθες με το σήμερα, αλλά σχολιάζει και τη σημασία των λόγων για τους οποίους προέκυψε αυτή η αλλαγή. Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

MENSA - ΕΞΑΣΚΗΣΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ
FOULTON JOSEPHINE
€12.80 €5.76
(-55%)
Κερδίζετε €7.04
Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΦΕΝΓΚ-ΣΟΥΙ
BROWN SIMON
€25.90 €11.66
(-55%)
Κερδίζετε €14.24

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS