Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΨΑΡΙ // ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΨΑΡΙ

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

+
-
ΚΟΡΝΕΤΗ ΕΛΣΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2738-0476
Τιμή Έκδοσης
€11.00
Τιμή Πολιτείας
€7.70
(-30%)
Κερδίζετε €3.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Παράξενες κοχυλόμορφες πολιτείες, αλαφιασμένοι φαροφύλακες, ψάλτες κορακόμορφοι και κοράκια- βουτηχτές, πόλεις που σαπίζουν, θάλασσες που ναρκοθετούνται και τάματα που υπεξαιρούνται, καπνισμένες δεσποσύνες και εφευρετικοί φτεροσυλλέκτες, πρίγκιπες των αλγόριθμων και εμμονικές εντομολόγοι, αλησμόνητοι πρόγονοι και εγκλωβισμένοι σε λαβυρίνθους, συνθέτουν, μεταξύ άλλων, τον δραματικό κόσμο στον οποίο εκτυλίσσονται οι 24 ευφάνταστες ιστορίες αυτής της συλλογής.
Με γλώσσα που κατάγεται από τον μαγικό ρεαλισμό, με γνήσια μεταφυσική αγωνία αλλά και συναίσθηση του τραγικού αδιεξόδου στο οποίο έχει φτάσει η σχέση ανθρώπου-φύσης, η Έλσα Κορνέτη βουτά θεαματικά και γενναία στα έγκατα της φαντασίας περιγράφοντας με εκφραστική ακρίβεια και οξυδερκή ποιητική ματιά έναν κόσμο που ακροβατεί μεταξύ ονείρου και εφιάλτη και αφηγείται την οδυνηρή μετάβαση από την ψευδαίσθηση της σύγχρονης ευδαιμονίας στην καταστροφή, από τα τεχνολογικά επιτεύγματα στην εμπέδωση της αλλοτρίωσης αλλά και από την αποδοχή της απόγνωσης στην απροσδόκητη λύτρωση. Μια γραφή πίστης στη νέα αρχή που πάντα θα οραματίζεται ο άνθρωπος, νοσταλγώντας κάποιο κήπο γαλήνης, σε όποιο τεχνολογικό λαβύρινθο κι αν κλειστεί, σε όποιο γκρέμισμα κι αν πέσει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το αρχικό μότο των διηγημάτων: «Ό,τι αυτοσυγχωρείται διαρκώς είναι της ζωής η διάψευση ή το θαύμα;» δίνει τρόπον τινά τον οδηγό ανάγνωσης? οδηγεί σε μια σειρά διερωτήσεων που ο αναγνώστης καλείται να σκεφτεί ή και να απαντήσει μετά από κάθε απολαυστικό διήγημα. (...) Κάποια από τα διηγήματα αγγίζουν με τον τρόπο τους φιλοσοφικές πραγματείες για την ανθρώπινη υπόσταση, θέτουν υπαρξιακά ζητήματα, διερωτώνται για τον ρόλο της τέχνης στη σημερινή εποχή. Συνομιλούν με παλαιότερα κείμενα (Σαίξπηρ, Θάκερεϊ, Σέλεϊ, Ντι Μόριε κ.ά.) και σύγχρονους Έλληνες ποιητές. Η γλώσσα αισθαντική και λεπταίσθητη με μια τάση λεξιπλασίας που όμως δεν παρασύρεται ποτέ στη λεξιλαγνεία. (...) Η κριτική ματιά της Κορνέτη καταδικάζει ή απορρίπτει, κρυφά ή και λιγότερο κρυφά, τη μεγαλομανία, τον άκρατο καταναλωτισμό, την άμετρη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, την υπέρμετρη και αστόχαστη τεχνολογική ανάπτυξη». (Λίλυ Εξαρχοπούλου, bookpress.gr, 19/12/2020)

Περιεχόμενα

Το νησί πάνω στο ψάρι
Η σιωπή του φάρου
Τριαντάφυλλο στην άμμο
Η ακολουθία των Υπερήχων
Ήταν μια πόλη που σάπιζε
Το τάμα
Η καπνισμένη
Χαιρετισμοί
Όταν η Υψίφωνος
Μελάνι πικρό
Το μακροβούτι του κόρακα
Ο φτεροσυλλέκτης
Οι κορεσμένοι
Ο πρίγκιπας των αλγόριθμων
Ο κύριος Περιστέρης
Τελείες για μάτια
Κάποιο είδος αγάπης
Θαλασσινό ναρκοπέδιο
Venus Victrix
Ο ανθός του video game
Μόρφω
Ο άνθρωπος της προηγούμενης μέρας
1903
Στο τέλος της κοτσίδας
Λεπτομέρειες
ISBN139789605911782
ΕκδότηςΜΕΛΑΝΙ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2020
Αριθμός σελίδων150
Διαστάσεις18x13
ΕπιμέλειαΓΚΑΝΑ ΠΟΠΗ
Κωδικός Πολιτείας2738-0476
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
HORKHEIMER MAX
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
ΗΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΛΟΥ
DELEDDA GRAZIA (NOBEL 1926)
€13.78 €6.20
(-55%)
Κερδίζετε €7.58

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS