Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΣΟΥΝΑΜΙ // 29 ΧΑΙΚΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΤΣΟΥΝΑΜΙ

29 ΧΑΙΚΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟ 2011

+
-
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2660-0175
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€6.36
(-25%)
Κερδίζετε €2.12


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η 11η Μαρτίου 2011 ήταν η μέρα που μου προξένησε απερίγραπτη θλίψη και πόνο. Αν και εκείνη την περίοδο βρισκόμουν στην Κούβα, οι εικόνες από τις τεράστιες καταστροφές που προξένησε ο Μεγάλος Σεισμός και το τσουνάμι, μου προξένησαν ένα απερίγραπτα βασανιστικό συναίσθημα για την τόσο μακρινή μου πατρίδα. Την ώρα που ολόκληρη η Ιαπωνία στεκόταν άφθονη μπροστά στον τρόμο των φυσικών καταστροφών ολόκληρος ο κόσμος μας προσέφερε λόγια συμπαράστασης και την στήριξή του. Αυτή ακριβώς η στήριξη τα πέντε τελευταία χρόνια μας έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία μας προς την ανοικοδόμηση. Μάλιστα, όταν δυόμιση χρόνια πριν, διορίστηκα στην Ελλάδα και έμαθα ότι είχαμε δεχτεί την εγκάρδια συμπαράσταση του Ελληνικού λαού η χαρά μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη που θα υπηρετούσα εδώ. Θα ήθελα λοιπόν να αδράξω την ευκαιρία για να εκφράσω εκ νέου την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους μας στήριξαν.
Επιπλέον θα ήθελα να αναφέρω ότι πρόσφατα προς μεγάλη μου χαρά ενημερώθηκα για το εγχείρημα να μεταφραστεί στα ελληνικά μέρος του ανθολογίου ποιημάτων haiku "So Happy to See Cherry Blossoms". Η χαρά μου οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό το ανθολόγιο περιέχει ποιήματα που συνέθεσαν πληγέντες του Μεγάλου Σεισμού, που από τη μία αποτελούν έκφραση της απερίγραπτης λύπης και των συναισθημάτων απώλειας, αλλά από την άλλη συγκινούν για τη δύναμη των συνανθρώπων μας να συνεχίσουν να ζουν με πίστη και υπομονή παρά τη βαθιά απελπισία.
Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω θερμά την κυρία Μαρία Γενιτσαρίου για τις τεράστιες προσπάθειές της και την κυρία Χριστίνα Λιναρδάκη, που έκανε τη μετάφραση, ώστε να καταστεί δυνατό να γίνουν γνωστά αυτά τα ποιήματα και στην Ελλάδα. (Masuo Nishibayashi, Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα)

Περιεχόμενα

Πρόλογος: MASUO NISHIBAYASHI
Εισαγωγικό Σημείωμα: Χριστίνα Λιναρδάκη
Σχέδια - Ιδεογράμματα: ΜΑΡΙΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΟΥ

29 χαϊκού από επιζήσαντες της φυσικής καταστροφής στην Ιαπωνία το 2011
Λεπτομέρειες
ISBN139789605920333
ΕκδότηςΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΙΗΣΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2016
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις25x16
ΜετάφρασηΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕπιμέλειαΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2660-0175
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

NANSYDIO, dekserw, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[11/01/2022] NANSYDIO.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ενα υπέροχο έργο! Για τους λάτρεις της ιαπωνικής ποίησης και μη. Περιέχει τα ποιήματα στην ιαπωνική γλώσσα, ρομαντζί, μετάφραση στα ελληνικά και επεξήγηση. Πράγματι μια μοναδική ανθολογία, εργασία!!!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ ΑΝΝΑ
€10.45 €3.66
(-65%)
Κερδίζετε €6.79
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
BENNETT ALAN
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS