Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΒΟΥΡΛΑ // ΠΩΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤ

ΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΒΟΥΡΛΑ

ΠΩΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

+
-
ΚΟΥΚΟΥΤΣΑΚΗΣ ΕΜΜ. ΣΤΑΥΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7485-0073
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€9.80
(-30%)
Κερδίζετε €4.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα ξημερώματα τού Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου 1922 (παλ. ημερ.), περίπου τέσσαρες ημέρες μετά την έναρξιν της πυρκαϊάς εις την Σμύρνην, τα Βουρλά τυλίχθηκαν εις τας φλόγας. Η πυρκαϊά αποτέφρωσεν το μεγαλύτερον μέρος τής πόλεως, καταστρέφουσα οικίας, καταστήματα, αρχοντικά, δημόσια κτίρια, ναούς. Σχεδόν τίποτα δεν εγλύτωσεν από την καταστρεπτικήν μανίαν της. Είχε προηγηθή η είσοδος τών Τούρκων, κατά πάσαν πιθανότητα Δευτέραν με Τρίτην (29-30 Αυγούστου) και η ανηλεής σφαγή εκατοντάδων αθώων. Όσοι κατώρθωσαν να γλυτώσουν από τις μάχαιρες και τις εξορίες, διέφυγαν, παντί τρόπω, προς τα πλησιέστερα νησιά της Ελλάδος, κυρίως την Χίον και την Χίον. Βραδύτερον, πολλοί εξ αυτών ήλθαν εις την πρωτεύουσαν και τον Πειραιά, όπου εγκατεστάθησαν και ήρχισαν νέαν ζωήν.
Ο συγγραφεύς τού κειμένου, ο παλαιός διαπρεπής δημοσιογράφος και συγγραφεύς ιστορικών και λογοτεχνικών έργων Σταύρος Κουκουτσάκης, που έζησε τα τραγικά γεγονότα της Σμύρνης και μετά την Καταστροφήν του Αυγούστου τού 1922, ήλθεν εις τας Αθήνας και ειργάσθη επί σειράν ετών εις μεγάλας αθηναϊκάς εφημερίδας, περιγράφει εις την παρούσα μελέτην του, εις 13 συνεχείας, το δράμα τών κατοίκων των Βουρλών, αρχίζων την αφήγησίν του ολίγον προ τής εισόδου τών Τούρκων εις τα Βουρλά και τελειώνων με την διάσωσιν τών 64, ύστερα από περιπετείας περίπου τριών μηνών.
Πρόκειται διά σπάνιον ιστορικόν κείμενον, γραμμένον περίπου οκτώ χρόνια μετά την εκρίζωσιν τού Ελληνισμού από τα πατρογονικά εδάφη, ότε ακόμη αι μνήμες ήσαν νωπές και τα τραύματα της ψυχής ανεπούλωτα. Με τον δυνατόν δημοσιογραφικόν του τάλαντον ο Κουκουτσάκης μάς δίδει, με βάσιν τα όσα ήκουσε και τα όσα τού αφηγήθησαν αργότερον κάτοικοι τών Βουρλών, έναν ολοζώντανον πίνακαν τών φοβερών εκείνων ημερών, ο οποίος ακόμη και σήμερον συγκλονίζει τον νεαρόν αναγνώστην, ο οποίος δεν έζησε τα φοβερά εκείνα γεγονότα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605972127
ΕκδότηςΛΕΞΙΤΥΠΟΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2019
Αριθμός σελίδων298
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΩΡΑΙΤΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας7485-0073
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

1984
ORWELL GEORGE
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
SORA STEVEN
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS