Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ

ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ

+
-
ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗΣ Σ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7301-0149
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-30%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Δημήτρης Νικοπολιτίδης, άνθρωπος υψηλού πνευματικού αναστήματος, εξαίρετος και εκλεκτός φιλόλογος και λυκειάρχης, υπηρέτησε την εκπαίδευση με αγάπη και αυταπάρνηση για δεκαετίες, μαθαίνοντας "γράμματα" σε γενιές μαθητών. Η μακρόχρονη εκπαιδευτική διαδρομή του άφησε το στίγμα της σε αρκετές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, Κομοτηνή, Εράτυρα Κοζάνης, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς) αλλά και στο Λύκειο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Ωστόσο η ευδόκιμη και αποδοτική του θητεία στην εκπαίδευση δεν τον εμπόδισε να ερευνήσει και να ασχοληθεί με την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου, του αγαπημένου του Καρς, αλλά και του Κιλκίς, ενασχόληση στην οποία και αφοσιώθηκε μετά τη συνταξιοδότησή του. Αναλώνοντας χρόνο και χρήμα στην έρευνα και στην καταγραφή, συνεισφέρει τον θαυμάσιο έρανό του στην κιβωτό της συλλογικής μας μνήμης. "Άνοκνος και εργατικός άμον μελεσσίδ'" διακονεί τον ποντιακό πολιτισμό εδώ και δεκαετίες, προσφέροντάς μας τους αγλαούς καρπούς των κόπων του είτε μέσα από τις στήλες της "Ποντιακής Εστίας", της οποίας αποτελεί βασικό συνεργάτη εδώ και δεκαετίες είτε μέσα από τα θαυμάσια θεατρικά του έργα - "Ο πρόεδρον τη χωρί'", "Όλια για την Παναΐλαν", "Η Λίτα εγάνωσεν τα πουλούλα", "Χωρίς εσέν 'κι 'ίνουμαι, χωρίς εσέν 'κ' ευτάω". Έργο, όμως, ζωής και τεράστια συμβολή στην ποντιακή γραμματεία, αλλά και πολύτιμο εργαλείο για τη διάδοση και διάσωση της διαλέκτου των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί το "Λεξικό της Ποντιακής Διαλέκτου" από τα νέα ελληνικά στα ποντιακά. [...] (Από τον πρόλογο του Στάθη Ταξίδη)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605992088
ΕκδότηςΚΥΡΙΑΚΙΔΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων228
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΤΑΞΙΔΗΣ ΙΩΑΝ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΕπιμέλειαΤΑΞΙΔΗΣ ΙΩΑΝ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας7301-0149
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Christiana_M

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΙΘΙΟΠΙΚΑ
ΗΛΙΟΔΩΡΟΣ
€19.59 €9.80
(-50%)
Κερδίζετε €9.79
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€54.74 €21.90
(-60%)
Κερδίζετε €32.84

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS