Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΘΝΗ ΣΕ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ // ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟ

ΕΘΝΗ ΣΕ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

+
-
DIAMOND JARED
Κωδ. Πολιτείας: 1200-1381
Τιμή Έκδοσης
€22.00
Τιμή Πολιτείας
€15.40
(-20%)
Κερδίζετε €6.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Από τον συγγραφέα των best sellers Όπλα, Μικρόβια και Ατσάλι και Κατάρρευση, μια ευφυής νέα θεωρία για το πώς κάποια έθνη ξεπερνούν τραυματικά γεγονότα της Ιστορίας τους.
Σε μια εντυπωσιακή συγκριτική μελέτη, ο Jared Diamond μελετά επτά χώρες που κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν από κρίσεις που απείλησαν την ύπαρξή τους, αλλά και να αναπτυχθούν απαντώντας στα παρακάτω καίρια ερωτήματα:
- Ποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα των χωρών αυτών συνέβαλαν στην έξοδό τους από την κρίση;
- Υπάρχουν ομοιότητες στη διαχείριση των προσωπικών και των εθνικών αναταραχών;
- Ποιους μηχανισμούς διαχείρισης μπορούμε να δανειστούμε από την ψυχοθεραπεία για να ερμηνεύσουμε την άνοδο και την πτώση κάποιων κρατών;
Έχοντας ζήσει για μεγάλα διαστήματα σε πέντε από τις επτά αυτές χώρες και μιλώντας τη γλώσσα τους, ο Diamond είναι σε θέση να παρουσιάσει τα ιστορικά γεγονότα τόσο υπό το πρίσμα των προσωπικών βιωμάτων του όσο και από μαρτυρίες ανθρώπων που σε πολλές περιπτώσεις τα έζησαν από πρώτο χέρι.
Προσθέτοντας και την ψυχολογική διάσταση στη βαθιά γνώση του σε θέματα Ιστορίας, Γεωπολιτικής, Οικονομίας και Ανθρωπολογίας, ο συγγραφέας αποκαλύπτει πώς ένα έθνος ξεπερνά μια δύσκολη περίοδο με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ένα άτομο ξεπερνά μια προσωπική κρίση: εντοπίζοντας το πρόβλημα, κατανοώντας την ευθύνη του ίδιου του ατόμου, ζητώντας βοήθεια από φιλικά προσκείμενα πρόσωπα, ακολουθώντας το παράδειγμα ανθρώπων που πέρασαν αντίστοιχες κρίσεις.
Το αποτέλεσμα είναι ένα έργο με ευρύτατο πεδίο εφαρμογής που φέρει την προσωπική του σφραγίδα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο έχει γράψει μέχρι σήμερα.
Τελικά, μπορούμε να διδαχτούμε από τα μαθήματα του παρελθόντος; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ COCOANUT GROVE
ΑΤΟΜΑ
ΕΘΝΗ: ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΤΥΛΙΧΘΗΚΑΝ
ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ: ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ: ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ, ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΕΣ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΩΝ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςUPHEAVAL. TURNING POINTS FOR NATIONS IN CRISIS
ISBN139789606059650
ΕκδότηςΔΙΟΠΤΡΑ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2020
Αριθμός σελίδων456
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΡΗΓΟΥΛΑ
ΕπιμέλειαΜΠΑΝΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΑΙΑΜΟΝΤ ΤΖΑΡΕΝΤ
Κωδικός Πολιτείας1200-1381
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kkaravassilis, agrofylakas, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tonisq, kkaravassilis, geokapa, jetski55, bioms, sotkil, antonis_sp, stmara84, ngatsis, Marinique, DimitrisTsatsos, aposdrak, kito25

Κριτικές για το προϊόν

[07/02/2022] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο. Οι περιπτώσεις των χωρών που εξετάζει ο Diamond (Φινλανδία, Ιαπωνία, Χιλή, Ινδονησία, Γερμανία, Αυστραλία, Η.Π.Α.) παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ιστορικό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον ως προς τον τρόπο με τον οποίο τα έθνη αυτά ανταπεξήλθαν σοβαρότατες κρίσεις, που τα έθεσαν ενώπιον της ανάγκης να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους, τη θέση τους στον κόσμο και τις προοπτικές τους. Ο συγγραφέας παρουσιάζει αρκετά παριστατικά κρίσιμες περιόδους από την ιστορία των εθνών αυτών, αν και σε κάποια σημεία επαναλαμβάνεται (η επιμέλεια του κειμένου δεν είναι κι η καλύτερη δυνατή). Ο αναγνώστης μαθαίνει παρά πολλά (για όσους ήδη γνωρίζουν αρκετά, είναι μια καλή υπενθύμιση) για τις ιδιαιτερότητες των κοινωνιών αυτών, τους περιορισμούς τους οποίους υφίστανται στην άσκηση της πολιτικής τους, και την αντίδραση των αντίστοιχων κοινωνιών στις κρίσεις αυτές. Ο συγγραφέας φαίνεται να πλατιάζει (και να επαναλαμβάνεται) στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να είναι το μισό. Επίσης, θα μπορούσε να παραλείψει πολλές αναφορές σε προσωπικές του γνωριμίες και μαρτυρίες, που χρησιμοποιεί πολλάκις για να επιχειρηματολογήσει, καθώς έτσι αφαιρεί κάποιο μέρος της αντικειμενικής του επιχειρηματολογίας. Σε κάθε περίπτωση, ο περίεργος και έντιμος αναγνώστης με ευρύ πνεύμα θα καταφέρει, διαβάζοντάς το, να αποκομίσει ιδιαιτέρως χρήσιμες γνώσεις για τον κόσμο και το πώς ένα έθνος μπορεί και πρέπει ν' αντιδρά στις κρίσεις λαμβάνοντας υπόψη (παρά) πολλές και αλληλοσυνδεόμενες περιστάσεις. Πολύ χρήσιμο βιβλίο για να κοιταχτούμε κι εμείς ως κοινωνία στον καθρέφτη και να επιχειρήσουμε έναν επαναπροσδιορισμό κι αναστοχασμό επί των πολλών αστοχιών μας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΕΓΕΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΑΛΑΓΓΑΣ
COLE MYKE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
Δουβλινέζοι
JOYCE JAMES
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS