Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΤΙΕΡΗΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ - Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΄70 / ΣΕΙΡΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΤΙΕΡΗΣ

+
-
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0910-0773
Τιμή Έκδοσης
€7.20
Τιμή Πολιτείας
€5.04
(-30%)
Κερδίζετε €2.16


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ποίηση του Αντώνη Φωστιέρη κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ποιητική παραγωγή της γενιάς του 1970. Οι προκάτοχοι αυτής της γενιάς, οι εκπρόσωποι του πρώτου και του δεύτερου μεταπολεμικού ποιητικού κύματος, οι πρώτοι και οι δεύτεροι μεταπολεμικοί, για να τους ονομάσω συντομογραφικά, έχουν προλάβει να αφήσουν το στίγμα τους όταν πέφτει το καθεστώς των συνταγματαρχών. Θρεμμένοι από τις αγωνίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, της Κατοχής και του Εμφυλίου, καθώς και από την ταραγμένη περίοδο του 1950 και του 1960, οι πρώτοι και οι δεύτεροι μεταπολεμικοί ολοκληρώνουν κατά τη Μεταπολίτευση, φτάνοντας κάποτε μέχρι και τις δύο πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα, μια πορεία που εκκινεί από την καρδιά του συλλογικού, για να σταθμεύσει συχνά και στην περίμετρό του, χωρίς να κατευθυνθεί, ωστόσο, ποτέ έξω από τα όριά του. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Βαγγέλης Χατζηβασιλείου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΤΙΕΡΗΣ
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΘΝΗΤΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λεπτομέρειες
ISBN139789606061479
ΕκδότηςΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
ΣειράΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ - Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ '70
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων168
Διαστάσεις17x12
Κωδικός Πολιτείας0910-0773
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[25/02/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το βιβλίο αυτό των εκδόσεων Γκοβόστη περιλαμβάνει μια κριτική του Βαγγέλη Χατζηβασιλείου για τον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη, ανθολογία ποιημάτων του Φωστιέρη, συνομιλία του ποιητή με το Χρήστο Κωνσταντόπουλο και συνομιλία του ποιητή με το Βαγγέλη Χατζηβασιλείου. Ο Φωστιέρης ανήκει στη γενιά της αμφισβήτησης (εμφανίστηκε επίσημα το 1971), αλλά δεν υπήρξε πολιτικοποιημένος στην ποίησή του. Υπήρξε όμως εξαιρετικά εσωτερικός και βαθύς. Τα ποιήματά του αντλούν υλικό από τη φιλοσοφία, χωρίς να μένουν όμως σε αφηρημένες και στριφνές έννοιες, και από το δοκίμιο, χωρίς να χάνουν την ποιητικότητά τους. Παρόλο που η κριτική του Χατζηβασιλείου για το Φωστιέρη είναι αναλυτική και διεξοδική, δύσκολη ως ανάγνωσμα, ο ίδιος ο Φωστιέρης ανθίσταται στις κριτικές και τους κριτικούς και δεν επιδιώκει να ανήκει σε κάποια σχολή, τάση, ρεύμα, να έχει δηλαδή η ποίησή του μια ετικέτα. Η ποίησή του είναι δύσκολη, θέλει κάποια συγκέντρωση μόλις τη διαβάζεις, αλλά την βρήκα πρωτότυπη, εύστοχη, με γλωσσικό πλούτο και πανδαισία εικόνων, παρά τον ελλειπτικό λόγο, με νόημα, ποιότητα και ακρίβεια. Η αντίληψή του για το χρόνο φαίνεται να μην έχει αλληλουχία. Αναφέρεται συχνά στο χρόνο. Επίσης, τα ποιήματά του έχουν σε θέμα βασικά και δύσκολα προβλήματα της σκέψης και της ύπαρξης και δεν αναλώνονται αποκλειστικά σε κυρίαρχα θέματα, όπως είναι ο θάνατος, ο έρωτας και συναφή. Ο Φωστιέρης έχει πολλές πτυχές ως ποιητής.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
BROWN WENDY
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΕΠΙΓΝΩΣΗ
SIEGEL J. DANIEL
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS