Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ COMPASS // ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 94

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ COMPASS

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 94

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 0910-0780
Τιμή Έκδοσης
€9.00
Τιμή Πολιτείας
€6.30
(-30%)
Κερδίζετε €2.70


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1940, η 10η Ιταλική Στρατιά και η φαντασίωση του Μουσολίνι να κυριεύσει την Αίγυπτο μετατράπηκαν σε απόλυτη καταστροφή. Από τη Μάρσα Ματρούχ της Αιγύπτου έως την Μπέντα Φομ της Λιβύης, οι μηχανοκίνητες δυνάμεις του Αντιστράτηγου Ρίτσαρντ Ο'Κόνορ σάρωσαν κάθε ιταλική αντίσταση και παρουσία στο πέρασμά τους. Άπειροι στα μυστικά της ερήμου, παγιδευμένοι σε αναχρονιστικές οχυρώσεις και θλιβερά αρματίδια, οι Ιταλοί μαχητές γνώρισαν τη συντριβή και την ταπείνωση. Η Επιχείρηση COMPASS υπήρξε το σκληρό μάθημα σ' έναν "αδιάβαστο μαθητή", ο οποίος προσπάθησε βιαστικά, ανοργάνωτα και υπερφίαλα να καταβάλει μια αυτοκρατορία, γνωρίζοντας τη συντριπτικότερη ήττα στην ιστορία του.
Τα βαριά βρετανικά άρματα Matilda, τα ταχύτατα Cruiser, οι "Αρουραίοι της Ερήμου" και ένα σκληροτράχηλο και ενθουσιώδες πεζικό εφόρμησαν εναντίον των απροετοίμαστων Ιταλών που, όμως, πολέμησαν σκληρά σε πολλές περιπτώσεις, αφήνοντας πολλοί από αυτούς την τελευταία τους πνοή επάνω στα πυροβόλα τους.
Εντός δέκα, μόλις, εβδομάδων, 36.000 Βρετανοί και Αυστραλοί πολεμιστές, με τη βοήθεια 275 αρμάτων, διέλυσαν έναν πενταπλάσιο σε μέγεθος αντίπαλο, όταν 150.000 Ιταλοί και Λίβυοι στρατιώτες, με 555 άρματα διαφόρων τύπων, βρέθηκαν να υποχωρούν δίχως ανάσα σε ολόκληρη την Κυρηναϊκή. Αφημένοι στην τύχη τους από τη μεγαλόστομη και ανίκανη ηγεσία τους, από έναν δόλιο και ανάλγητο Μουσολίνι, περίπου 120.000 άνδρες εξουδετερώθηκαν, είτε στο πεδίο των μαχών είτε ως αιχμάλωτοι. Μαζί τους, ένα πλήθος αξιωματικών και στρατηγών, οχημάτων και πυροβόλων μετατράπηκε σε πολύτιμο λάφυρο και βαρύτιμο τρόπαιο για τους νικητές.
Η Επιχείρηση COMPASS κατέδειξε στους Ιταλούς την αναγκαιότητα των μηχανοκίνητων μονάδων, τις οποίες είχε προκλητικά απαξιώσει η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση, εμμένοντας στην αφελή άποψη ότι η αριθμητική υπεροχή σε άνδρες μπορεί να εξασφαλίσει τη νίκη.
Η εκδίωξη των Ιταλών από την ανατολική Λιβύη και την Αίγυπτο δεν ήταν απλώς η ατυχής έκβαση μιας πολεμικής απόπειρας, αλλά το αποτέλεσμα ενός βαρύτατου σφάλματος που επηρέασε δυναμικά τις εξελίξεις στο Αφρικανικό Μέτωπο. Τον Φεβρουάριο του 1941, οι Γερμανοί ενεπλάκησαν στο μέτωπο της βορείου Αφρικής και, με τη βοήθεια των ταπεινωμένων Ιταλών, κυριάρχησαν για τα επόμενα δύο χρόνια, με τον Ρόμελ να αποδεικνύει με οδυνηρό τρόπο στους Βρετανούς ότι η ευφυής διεξαγωγή μηχανοκίνητου πολέμου δεν αποτελούσε βρετανική αποκλειστικότητα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΦΡΙΚΗ
Η ιταλική εισβολή στην Αίγυπτο (Σεπτέμβριος 1940)
Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ
Η εκδίωξη των Ιταλών από την Αίγυπτο (Δεκέμβριος 1940)
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
(Ιανουάριος - Φεβρουάριος 1941)
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ
ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ
ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Λεπτομέρειες
ISBN139789606061592
ΕκδότηςΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
ΣειράΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις27x21
Κωδικός Πολιτείας0910-0780
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ
BRACHER KARL-DIETRICH
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
PARKER JULIA
€8.90 €3.12
(-65%)
Κερδίζετε €5.78

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS