Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΝΑΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΔΙΧΩΣ ΣΧΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ // ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΣΑΤΚΙΝ, Ο ΕΥΑΓ

ΕΝΑΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΔΙΧΩΣ ΣΧΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΣΑΤΚΙΝ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΩΝ

+
-
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0460-1071
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.00
(-30%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένας άνθρωπος που άνοιξε δρόμους με τα ίδια του τα βήματα!
Έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί ο Νικόλαος Κασάτκιν, ο κληρικός που πρόσφερε την Ορθόδοξη πίστη στον ιαπωνικό λαό κατά τα μέσα του 19ου αιώνα. Με πελώριο σεβασμό προς τους Ιάπωνες και τον πολιτισμό τους, μακριά από κάθε έννοια επιβολής και αποικιοκρατίας, ο Ρώσος Νικόλαος έζησε τη ζωή του λαού που αγάπησε, έγινε στην πράξη Ιάπωνας, και τελικά άγιος της οικουμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Το βιβλίο μελετά τους νευρώνες του οράματός του, τα κριτήρια του ιεραποστολικού έργου του και την μεθοδολογία του, η οποία στην εποχή του είχε προκαλέσει τον διεθνή θαυμασμό και σήμερα παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη. Ο Θανάσης Παπαθανασίου προχωρά την έρευνα πέρα από μια τυπική βιογραφία. Επιχειρεί να ψηλαφήσει πτυχές από τις ιστορικές συγκυρίες, τις θεολογικές αναμετρήσεις και τις ιδεολογικές συγκρούσεις, μέσα στις οποίες σαρκώθηκε ο κόπος του αγίου Νικολάου Κασάτκιν και διαμορφώθηκε η κληρονομιά του.
Μαρτυρία και συνύπαρξη, διάλογος και αλήθεια, πολιτισμοί και θρησκείες είναι τα τοπία απ' όπου περνά ο δρόμος τον οποίον άνοιξε αυτός ο Ιάπωνας δίχως σχιστά μάτια, με πυξίδα του το πανανθρώπινο Ευαγγέλιο της Ανάστασης! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ για τα ιεραποστολικά τολμήματα
Ένας Ιάπωνας δίχως σχιστά μάτια
Μάτια σχιστά κι ορθάνοιχτα. Οι επόμενες μέρες
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Αρκεί να πεις Νικολάι-Ντο
Ένας λόγος του αγίου Νικολάου της Ιαπωνίας
Από το Ημερολόγιο του αγίου Νικολάου. Οι πρώτες καταγραφές, Αγία Πετρούπολη-Χακοντάτε
ΕΠΙΛΟΓΟΣ για τις ιεραποστολικές εκκρεμότητες
ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789606151507
ΕκδότηςΑΡΜΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2018
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x13
Κωδικός Πολιτείας0460-1071
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nikdimik, grtasos1, ThanosNN, zarathustra, tanstil

Κριτικές για το προϊόν

[29/03/2023] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για μια εντελώς άγνωστη ιστορία, εκείνη του Νικόλαου Κασάτκιν, Ρώσου ιεραποστόλου και ιδρυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιαπωνίας στα τέλη του 19ου αιώνα. Το βιβλίο παρουσιάζει ορισμένα βιογραφικά στοιχεία του Κασάτκιν, αλλά η ιδιαίτερη αξία του έγκειται στο ότι παρουσιάσει το γενικότερο πλαίσιο της δράσης του στην Ιαπωνία σε μια εποχή που η Ιαπωνία περνάει μια φάση εκτεταμένου εκδυτικισμού, βλέπει πλέον των εαυτό της ως ισάξια δύναμη των Μεγάλων Δυνάμεων της Δύσης (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, την οποία θα καθυποτάξει το 1905) και ανοίγεται προς τον κόσμο μετά από τέσσερις αιώνες απομόνωσης, πώς οι γεωοπολιτικές αναταράξεις του 20ού αιώνα είχαν αντίκτυπο και στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιαπωνίας κ.λπ. Η σχέση Χριστιανισμού και ιαπωνικής ταυτότητας, ο προβληματισμός ως προς το περιεχόμενο και τη δράση της ιεραποστολής, θεολογικά ζητήματα όπως το εάν οι Χριστιανοί συγχωρούνται να πολεμούν (και να σκοτώνουν) ή εάν θα πρέπει να απέχουν από την άσκηση κάθε μορφής βίας κ.λπ. Εν γένει, πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα, που απευθύνεται στο γενικό κοινό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€54.74 €21.90
(-60%)
Κερδίζετε €32.84
Η ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
VANOYEKE VIOLAINE
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS