Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

+
-
ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗΣ ΜΗΝΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0460-1316
Τιμή Έκδοσης
€18.00
Τιμή Πολιτείας
€12.60
(-30%)
Κερδίζετε €5.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μέσα στους δρόμους των Βρυξελλών, της Φλωρεντίας, της Βουδαπέστης, της Αθήνας και του Πειραιά και με φόντο μια πανδημία, την έξαρση της ακροδεξιάς βίας και ένα φλεγόμενο Δυτικό Πολιτισμό, η τραγική φιγούρα του πρωταγωνιστή αγωνίζεται διαρκώς να εκπληρώσει δύο αιτήματα: μια όμορφη, απλή και ευτυχισμένη καθημερινότητα και μια δίκαιη κοινωνία απαλλαγμένη από το μίσος για το διαφορετικό, τη μισαλλοδοξία και την αδικία.
Πλησίασα λίγο πιο κοντά, η επιγραφή άρχισε να τρεμοπαίζει και τότε τη διάβασα γρήγορα από φόβο μη σβήσει και δεν προλάβω να τη δω: Η Θεία Κωμωδία τον Επαναστάτη της Αβύσσου
Η επιγραφή έσβησε, μαύρο σκοτάδι ξέπλυνε όλο το φως που είχε απομείνει. Μόνο το βαθύ μπλε φως από το βάθος της Αγίας Τράπεζας υπήρχε ακόμα, μα και αυτό ήταν πιο αδύναμο τώρα. "Η Θεία Κωμωδία του Επαναστάτη της Αβύσσου"... Τι σήμαινε αυτό; Ήταν μήνυμα για εμένα; Η σιωπή που υπήρχε στο χώρο της εκκλησίας ράγισε από έναν ψίθυρο. Δεν άκουγα τι έλεγε, απλά άκουγα τον ψίθυρο. Τότε, αποφάσισα πως έπρεπε να τον ακολουθήσω... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ
ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789606154133
ΕκδότηςΑΡΜΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2021
Αριθμός σελίδων422
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0460-1316
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[13/03/2022] addaroumbou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Επαναστάτης της Αβύσσου του Μηνά Στραβοπόδη συγκλονίζει τον αναγνώστη με την απροσδόκητη ένταση της παρουσίας του στο χώρο της Λογοτεχνίας!
Το κοινωνικό και πολιτικό αυτό μυθιστόρημα είναι μία αναπάντεχη προσέγγιση της πραγματικότητας που βιώνει ο σύγχρονος νέος άνθρωπος αλλά και ο πολίτης παλαιότερων εποχών που αγωνίζεται να προσαρμοστεί και να εναρμονιστεί με το σήμερα για να προχωρήσει σε ένα δυσβάσταχτο, αβέβαιο αύριο που όμως αναπόφευκτα θα έρθει.
Η πανδημία, οι ταραχές, τα αιώνια ερωτήματα, η απομόνωση, η ευθύνη, η αγάπη, το άγνωστο, ο αγώνας που δύσκολα παίρνει μορφή και βρίσκει διέξοδο, το ωστικό κύμα της συνείδησης που οδηγεί στη δράση, την επινοητικότητα και εν τέλει στην ολοκλήρωση του σκοπού του κεντρικού ανώνυμου ήρωα, ξετυλίγονται σαν τον μίτο της Αριάδνης για να βγάλουν όχι μόνο τον ίδιο τον ήρωα αλλά και τον αναγνώστη από τον λαβύρινθο της πλάνης, της αμηχανίας και της αδράνειας.
Χωρισμένο σε τρία μέρη, το βιβλίο διευκολύνει την μετάβαση από την προσωπική επανάσταση του ήρωα, στον εξαγνισμό του στο καθαρτήριο και τέλος στην διαμόρφωση των απαραίτητων συνθηκών για την έναρξη της κοινωνικής επανάστασης που θα οδηγήσει -όταν τελικά ολοκληρωθεί- στον υπέρτατο σκοπό…
Οι εναλλαγές συναισθημάτων παίζουν άλλοτε κρυφτό και άλλοτε κυνηγητό με τον εσωτερικό εαυτό του ήρωα αλλά και τον εσωτερικό κόσμο του αναγνώστη. Η ατμόσφαιρα άλλοτε φωτίζεται από τη δύναμη της Απλότητας, της Αγάπης, της Ζωής και του Φωτός και άλλοτε μοιάζει να σφυρηλατεί το τέλος κάθε θετικής έκβασης και να οδηγεί στο απόλυτο σκοτάδι της αβύσσου.
Συστήνω το βιβλίο ανεπιφύλακτα σε κάθε αναγνώστη-εξερευνητή, σε κάθε αναγνώστη-διεκδικητή, σε κάθε αναγνώστη που δεν παύει να αναζητά. Σε κάθε έναν από εσάς που θα βρείτε μέσα στις σελίδες του τολμηρές και συχνά ανατρεπτικές απαντήσεις, απαντήσεις μακριά από στερεότυπα και αγκυλώσεις, μακριά από το τέλμα της συνήθειας και τη σύνθλιψη του οράματος και της ελπίδας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΟΛΜΗ
WOODHOUSE M. CHRISTOPHER
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
SCHWEBLIN SAMANTA
€8.70 €4.35
(-50%)
Κερδίζετε €4.35

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS