Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΟΥΝΤΥ ΑΛΛΕΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ - ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ ΠΑΤΣΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕ

WOODY ALLEN: ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ, ΠΑΤΣΙ, ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

+
-
ALLEN WOODY
Κωδ. Πολιτείας: 2856-0122
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€12.75
(-25%)
Κερδίζετε €4.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πώς εφευρέθηκαν τα σάντουιτς; Τι θα συνέβαινε αν οι ιμπρεσιονιστές αντί για ζωγράφοι ήταν οδοντίατροι; Γιατί δεν άφησε ο Χίτλερ φαβορίτες; Γιατί είναι οι μέρες μας μετρημένες κι όχι π.χ., αλφαβητικά; Ο Γούντι Άλεν δίνει απαντήσεις σ’ αυτά και πολλά άλλα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν την ανθρωπότητα με μια σειρά από σπαρταριστά κείμενα, στα οποία δεν παρέλειψε βέβαια ν’ ασχοληθεί και με τις σταθερές εμμονές του: το Θεό (που δεν ξέρουμε αν υπάρχει), το θάνατο (που ξέρουμε ότι υπάρχει), τις γυναίκες, το σεξ, την τέχνη και τους διανοούμενους. Ιδιοφυής, ευαίσθητος και σκεπτόμενος μέχρι ... δυσλειτουργίας, σε μόνιμη ασυμβατότητα, αν όχι πόλεμο, με ολόκληρο το σύμπαν («εγώ είμαι δύο με τη φύση»), αυτός ο τόσο ξεχωριστός δημιουργός εντρυφεί με άνεση σε όλους τους τομείς της γνώσης - και της άγνοιας επίσης ... Ως ψυχολόγος: «... ο θάνατος είναι επίκτητη συνήθεια». Ως φιλόσοφος: «Δίκιο είχε ο Καντ: ο νους επιβάλλει την τάξη. Σου λέει και πόσο πουρμπουάρ ν’ αφήσεις». Κι ακόμα, ως κριτικός τέχνης, κοινωνιολόγος, ιστορικός, θρησκειολόγος, γευσιγνώστης και πολλά πολλά άλλα... Τα κείμενα αυτά, που είδαν αρχικά το φως στο New Yorker και άλλα έντυπα και κυκλοφορήσαν αργότερα στις τρεις πασίγνωστες συλλογές Χωρίς Φτερά, Πάτσι και Παρενέργειες, παρουσιάζονται τώρα για πρώτη φορά συγκεντρωμένα σε έναν τόμο, στις σελίδες του οποίου καραδοκούν πολύ περισσότερα γέλια απ’ όσα μπορεί να αντέξει κανείς. Όλα με τη σφραγίδα της ευφυΐας και του μοναδικού χιούμορ του Γούντι Άλεν, σαν, όπως λέει κι ο ίδιος, «ένα δείγμα του όγκου του πνευματικού θησαυρού που αφήνω στους μεταγενέστερους, ή ώσπου να ’ρθει η παραδουλεύτρα»... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςWITHOUT FEATHERS - GETTING EVEN - SIDE EFFECTS
ISBN139789606204593
ΕκδότηςBELL
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2011
Αριθμός σελίδων560
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΚΙΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΛΕΝ ΓΟΥΝΤΙ
Κωδικός Πολιτείας2856-0122
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

paul94

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

vag14, marmel93, paul94, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

[11/08/2013] Godard.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Απογοητεύτηκα από την πλειοψηφία των διηγημάτων και των τριών συλλογών. Ως σκηνοθέτης ο Γούντι Άλεν μου αρέσει πολύ, αλλά αυτά τα διηγήματα με κούρασαν και πολλά από αυτά τα βρήκα αδιάφορα και ανούσια. Ξεχώρισα τα: Η Πόρνη της Μένσα, Θάνατος (θεατρικό), Κόμης Δράκουλας και Η Υπόθεσης Κούγκελμας. Αυτό το τελευταίο ήταν το πιο ωραίο, ευχάριστο και ευφάνταστο. Τα υπόλοιπα διηγήματα σχεδόν τα έχω ξεχάσει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
€6.50 €2.60
(-60%)
Κερδίζετε €3.90
ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS