Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΠΑΝΔΩΡΑ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ ( BEST SELLER /ΣΕΙΡΑ )

Η ΠΑΝΔΩΡΑ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ

SANCHEZ-PINOL ALBERT
Κωδ. Πολιτείας: 2856-0267




Παρουσίαση

«Αυτή η ιστορία άρχισε με τρεις ταφές και τελείωσε με μια ραγισμένη καρδιά: τη δική μου». Λονδίνο, 1914. Ο Τόμας Τόμσον, που φυτοζωεί ως «μαύρος», αφανής γραφιάς ενός διάσημου συγγραφέα λαϊκών μυθιστορημάτων, δέχεται από έναν δικηγόρο μια παράξενη παραγγελία: να γράψει την ιστορία ενός πελάτη του, του Μάρκους Γκάρβεϊ, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε στην Αφρική τους δυο γιους του δούκα του Κρέιβερ. Ο Γκάρβεϊ του αφηγείται μια συγκλονιστική ιστορία: πως, μαζί με τους δυο νεαρούς ευγενείς, έφτασε στα ανεξερεύνητα βάθη του Κονγκό ψάχνοντας για διαμάντια και χρυσό. Και πως, στην καρδιά της ζούγκλας, βρήκαν την είσοδο σ’ έναν άγνωστο κόσμο, στα έγκατα της γης. Έναν κόσμο θαυμαστό και τρομερό μαζί, όπου κατοικούσαν πλάσματα αλλόκοτα, γοητευτικά και επικίνδυνα. . . Σιγά σιγά, η ιστορία του Γκάρβεϊ εισχωρεί στη ζωή του Τόμσον. Καταλήγει να του γίνει έμμονη ιδέα, σε βαθμό να ερωτευτεί κι εκείνος την Αμγάμ, τη γυναίκα που αγάπησε ο Γκάρβεϊ μέσα στους ίσκιους του τροπικού δάσους. Κι έτσι αρχίζει ένα παράξενο παιχνίδι ανάμεσα στην αλήθεια και τη φαντασία. Ανάμεσα στον τρόπο που επιλέγουμε να ζήσουμε και τον τρόπο που επιλέγουμε να αφηγηθούμε αυτά που ζήσαμε. Και στο πως οι άλλοι ξαναζούν αυτά που αφηγούμαστε. (. . .) Ένα γοητευτικό μυθιστόρημα περιπέτειας, φαντασίας, έρωτα και τρόμου. Μια ειρωνική ματιά στις βεβαιότητες του δυτικού κόσμου. Μια έξοχη ιστορία για την ίδια την αιώνια δύναμη των ιστοριών. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Βρισκόμαστε στα 1914. Η βρετανική αυτοκρατορία έχει φτάσει στο απόγειό της αλλά ο πρώτος μεγάλος πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών. Ο ήρωας του βιβλίου, ένας φτωχός γραφιάς ονόματι Τόμας Τόμσον, εργάζεται στη σκιά ενός μεγαλομανούς πολυγραφότατου συγγραφέα, συνθέτοντας από τις σημειώσεις με τις οποίες τον βομβαρδίζει κάθε τόσο ο εργοδότης του τα δημοφιλή λαϊκά μυθιστορήματα που υπογράφει εκείνος. Εντελώς αναπάντεχα τον πλησιάζει ένας δικηγόρος και του ζητάει να γράψει την ιστορία του πελάτη του, του τσιγγάνου Μάρκους Γκάρβεϊ, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε στο Κονγκό τους γιους του δούκα για τον οποίο εργαζόταν. Ο Τόμσον δέχεται. Και από εκεί ξεκινάει μια ασύλληπτη περιπέτεια μέσα στις σκιές του τροπικού δάσους, μια κατάδυση των ηρώων στα έγκατα της Γης, σ' έναν κόσμο συναρπαστικά διαφορετικό, εποικισμένο με αλλόκοτα, γοητευτικά και επικίνδυνα πλάσματα, και ένας έρωτας ικανός να αλλάξει τον κόσμο. Και μαζί η εμπλοκή του ίδιου του συγγραφέα στην περιπέτεια που αφηγείται, η ταύτισή του με τον Γκάρβεϊ, ο έρωτάς του για την ίδια γυναίκα... Μια αριστοτεχνικά γραμμένη ιστορία, θαυμαστή όσο και τα βιβλία του Ιούλιου Βερν ή του Μπόρχες, μπολιασμένη με στοχασμούς για την ετερότητα και το ανοίκειο (δεν είναι τυχαίο που ο γεννημένος το 1965 Καταλανός συγγραφέας είναι ανθρωπολόγος), ένα βιβλίο που μιλάει για τα ρευστά όρια πραγματικότητας και φαντασίας, συγγραφέα και αναγνώστη, συγγραφέα και μυθιστορηματικών ηρώων, και ανατέμνει τη σχέση καταπιεστών και καταπιεσμένων, θυτών και θυμάτων με κοφτερή οξύτητα. Ταυτόχρονα είναι ένα συναρπαστικό περιπετειώδες μυθιστόρημα, γραμμένο πάνω στη γνωστή -κάπως βαριά λόγω πολλών ετερόκλιτων υλικών αλλά νόστιμη- συνταγή των βιβλίων του είδους, που κλείνει έξυπνα το μάτι στη θεωρία της λογοτεχνίας. (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΧΙΝΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, 19/12/2008)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPANDORA AL KONGO
ISBN139789606204982
ΕκδότηςBELL
ΣειράBEST SELLER
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2008
Αριθμός σελίδων430
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΤΣΑΡΟΥ ΒΑΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΝΤΣΕΘ-ΠΙΝΙΟΛ ΑΛΜΠΕΡΤ
Κωδικός Πολιτείας2856-0267
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[15/09/2022] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Η βασική ιστορία του βιβλίου είναι τόσο υπερβολική, ώστε η ανάγνωση γίνεται πολύ κουραστική.Το βιβλίο με μεγάλη δυσκολία το τελείωσα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΣΤΡΟΘΕΟΛΟΓΙΑ
ΓΟΥΔΗΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΣ
€7.10 €2.48
(-65%)
Κερδίζετε €4.62
ΑΙΘΙΟΠΙΚΑ
ΗΛΙΟΔΩΡΟΣ
€19.59 €9.80
(-50%)
Κερδίζετε €9.79

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS