Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΑΝΘΡΩΠΟΙ

KROL TORSTEN
Κωδ. Πολιτείας: 2856-0352




Παρουσίαση

Μετά την πτώση του Τρίτου Ράιχ, ο δεκαεξάχρονος Έριχ Λίντεν με τη μητέρα του και τον μικρότερο αδερφό του φεύγουν από τη Γερμανία και πηγαίνουν στη Βενεζουέλα να συναντήσουν το θείο του, που έχει καταφύγει εκεί για ν' αποφύγει τη δίωξή του ως εγκληματία πολέμου. Όμως καθώς ταξιδεύουν στην ενδοχώρα, με προορισμό το νέο τόπο κατοικίας τους, το αεροπλάνο τους πέφτει σε καταιγίδα και συντρίβεται κοντά σ' έναν ποταμό στη μέση της ζούγκλας. Εκεί, παγιδευμένος στα βάθη της Αμαζονίας, χωρίς καμιά ελπίδα σωτηρίας, τους ανακαλύπτουν οι Γιαγιόμι, μια άγρια φυλή Ινδιάνων που ζουν ακόμη στη Λίθινη Εποχή. Οι δεισιδαίμονες Γιαγιόμι νομίζουν πως αυτά τα λευκά πλάσματα που τους έφερε το ποτάμι είναι δελφίνια με μορφή ανθρώπων και μαγικές ιδιότητες, κι έτσι τους υποδέχονται με δέος και σεβασμό. Στο χωριό των ιθαγενών ζει κι ένας άλλος λευκός, ο ανθρωπολόγος Γκέρχαρτ Βέντσλερ που δεν γνωρίζει τίποτα για τον πόλεμο. Αυτός βοηθάει τους Λίντεν να υποδυθούν πειστικά το ρόλο τους. Αλλά κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό θα είναι ασφαλείς. Γιατί κάποια στιγμή η πλάνη των Γιαγιόμι θα πάρει τέλος. Και τότε μια φρικτή μοίρα περιμένει τους δελφινάνθρωπους... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένα θαυμάσιο βιβλίο". (The Times)
"Η γραφή του Κρολ είναι αιχμηρή... Με πολύ επιδέξιο τρόπο, μετατρέπει την περιπετειώδη ιστορία του σ' ένα καυστικό σχόλιο πάνω στη φύση του φυλετικού μίσους. Μια θαρραλέα, εφιαλτική ιστορία, που κρύβει μεγάλη ευφυΐα πίσω της". (Kirkus Reviews)
"Μια φρενιτιώδης περιπέτεια... Αδύνατον να το αφήσεις από τα χέρια σου". (Sunday Telegraph)
"Ο Κρολ είναι ένας μαγευτικός αφηγητής... Ένα έξυπνο, αποτρόπαιο, αγωνιώδες και προκλητικό μυθιστόρημα, που ρωτάει, Τι είναι πρωτόγονο; Τι είναι άγριο;" (Booklist)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE DOLPHIN PEOPLE
ISBN139789606205132
ΕκδότηςBELL
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΣΙΡΩΝΗ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΑΣΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΡΟΛ ΤΟΡΣΤΕΝ
Κωδικός Πολιτείας2856-0352
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[28/12/2018] AnMakr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ξεκίνησε απλώς καλούτσικα, μετά πήγαινε πολύ ωραία, δεν ήθελα να το αφήνω. Αλλά στο δεύτερο μέρος η πλοκή βασίστηκε σε τυχαία (ακραία) γεγονότα. Θα με είχε πειράξει πιο πολύ, αν ήταν άλλο είδος, αστυνομικό ας πούμε. Το φινάλε καλό.
Ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία της ανοησίας, της σοφίας, της μικρότητας και της μεγαλοσύνης των ανθρώπων. Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να είμαστε τα πάντα, διαλέγουμε, λοιπόν, τι θα είμαστε.
Κάποιοι διαλέγουν να είναι ρατσιστές.
Ωραίο βιβλίο.
[09/02/2016] Zyro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Διαβαζετε ευκολα αλλα δεν με ενθουσιασε..Η ιστορια του σε κραταει με καποιες εντονες ανατροπες αλλα το τελος του ειναι βαρετο και λιγο αποτομο..Δεν ειναι χασιμο χρονου..Εαν το αγοραζα στην αρχικη του τιμη θα ξενερωνα αλλα για τα 5 ευρω που εδωσα(συγνωμη πολιτεια αλλα το παμπλικ το ειχε πιο φθηνα)ειναι μια χαρα..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΑΝΑΣΕΣ
ORWELL GEORGE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS