Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ

ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ

CARRE JOHN. LE
Κωδ. Πολιτείας: 2856-0417




Παρουσίαση

Η Βρετανία είναι βυθισμένη στην οικονομική ύφεση. Ένας αριστερών τάσεων νέος ακαδημαϊκός της Οξφόρδης και η δικηγόρος φίλη του πηγαίνουν για διακοπές εκτός τουριστικής σαιζόν στην Αντίγκουα της Καραϊβικής. Εκεί, κατά τα φαινόμενα τυχαία, γνωρίζονται μ' ένα Ρώσο εκατομμυριούχο ονόματι Ντίμα, που έχει στην κατοχή του μια χερσόνησο κι ένα χρυσό ρολόι διακοσμημένο με διαμάντια. Έχει επίσης ένα τατουάζ στο δεξιό του αντίχειρα και θέλει να παίξει μια παρτίδα τένις. Τα... άλλα που θέλει θα στείλουν το νεαρό ζευγάρι σ' ένα δαιδαλώδες ταξίδι από το Παρίσι σ' ένα κρησφύγετο στις Ελβετικές Άλπεις, κι από κει στα σκοτεινότερα άδυτα του Σίτι του Λονδίνου και της ανίερης συμμαχίας του με το κατεστημένο των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πώς ξεπλένεται το μαύρο χρήμα σήμερα; "Είναι απλό", εξηγεί ένας από τους πρωταγωνιστές, "αγοράζεις ένα φιλέτο γης, συνήθως παραθαλάσσιο, στην Τουρκία, την Κρήτη, την Κύπρο, τη Μαδέρα... Το πληρώνεις τοις μετρητοίς και κτίζεις ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Φέρνεις ό,τι καλύτερο υπάρχει σε έπιπλα, σερβίτσια, λευκά είδη. Το ξενοδοχείο σου είναι τώρα πλήρως εξοπλισμένο μονάχα που αν σου τηλεφωνήσει κάποιος ταξιδιωτικός πράκτορας, του λες "είμαστε πλήρεις". Κάθε μήνα ωστόσο, ένα θωρακισμένο Βαν μεταφέρει στην τράπεζα όλα τα μετρητά που έχουν (δήθεν) εισπραχθεί από την ενοικίαση των δωματίων, από τα κλαμπ κλπ. Οπότε μέσα σε δύο χρόνια το συγκρότημά σου είναι έτοιμο να πουληθεί σε ιδεώδεις τιμές με έναν λαμπρό εμπορικό ισολογισμό...". Υπάρχει εκεί έξω μια παράλληλη οικονομία τεραστίων διαστάσεων, μας λέει λοιπόν ο 80χρονος σήμερα βρετανός συγγραφέας. Και εδώ, οι Ρώσοι και οι θυγατρικές τους εταιρείες παίζουν κομβικό ρόλο, με τις ευλογίες του διεφθαρμένου χρηματοπιστωτικού κυκλώματος που έχει παντού πλοκάμια. Ιταλοί και βρετανοί δικηγόροι νομιμοποιούν την εισαγωγή από τη Μέση Ανατολή πετρελαίου που υπόκειται σε εμπάργκο και αλλάζει ετικέτα προέλευσης χάρη στον ρωσικό σύνδεσμο. Χάρη σε αυτόν, αγοράζεται σάπιο κρέας από τη Βουλγαρία και πωλείται ως ιταλικό στους φτωχούς της Ρωσίας με τη συμβολή διεφθαρμένων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πιστοποιούν την ποιότητά του κ.ο.κ. [...] Σε δεύτερο επίπεδο, ο συγγραφέας θέτει το αγωνιώδες ερώτημα: σε τι είδους κοινωνία θέλουμε να ζούμε; Ποιες δημοκρατικές αξίες, ποιες ηθικές αρχές, ποιες κοινωνικές κατακτήσεις, ποιες ατομικές ελευθερίες, ποιους ανθρώπους είμαστε έτοιμοι να προδώσουμε στο όνομα της οικονομικής ευημερίας (μας); Μήπως ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε προτεραιότητες; Αυτόν τον προβληματισμό αναπτύσσει μέσα από τη δράση και τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι χαρακτήρες του, πάντα μέσα στα συμφραζόμενα της σημερινής εποχής, όπου τα "υπερχρεωμένα κράτη" συστηματικά "παραβαίνουν το διεθνές δίκαιο" και οι τραπεζίτες "παίρνουν τα χρήματά μας και μας κοροϊδεύουν". (ΜΙΚΕΛΑ ΧΑΡΤΟΥΛΑΡΗ, ΤΑ ΝΕΑ, 11/2/2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςOUR KIND OF TRAITOR
ISBN139789606205224
ΕκδότηςBELL
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ
ΕπιμέλειαΑΣΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΡΕ ΤΖΟΝ. ΛΕ
Κωδικός Πολιτείας2856-0417
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lab.alex

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΥΡΩΠΗ
€9.90 €3.47
(-65%)
Κερδίζετε €6.43
ΑΛΧΗΜΕΙΑ
GILCHRIST CHERRY
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS