Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Κωδ. Πολιτείας: 3040-0678
Τιμή Έκδοσης
€80.00
Τιμή Πολιτείας
€72.00
(-10%)
Κερδίζετε €8.00

Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι στις τρέχουσες συνθήκες, υπάρχει περίπτωση σημαντικής καθυστέρησης στην εκτέλεση και την παράδοση της παραγγελίας σας καθώς α/πολλοί εκδότες υπολειτουργούν και επίσης πολλοί έχουν κλείσει χωρίς να μας ενημερώσουν, β/παρά τις δεκάδες έκτακτες προσλήψεις και εμείς οι ίδιοι υπάρχουν μέρες που δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε στον όγκο εργασίας, γ/ οι εταιρείες ταχυμεταφορών (courier) δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της περιόδου και εμφανίζουν μεγάλη δυσλειτουργία. Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας τα παραπάνω πριν δημιουργήσετε μία παραγγελία.

- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η παρούσα τρίτη έκδοση του «Δικαίου της Διεθνούς Κοινωνίας» είναι ενημερωμένη και επικαιροποιημένη με νέες βιβλιογραφικές αναφορές, εξελίξεις στη νομολογία και πρακτική έως και το 2017.
Το Δίκαιο της Διεθνούς Κοινωνίας αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια για μία σύγχρονη εισαγωγή στο Διεθνές Δίκαιο. Οι συγγραφείς του τόμου, 19 στο σύνολο, Έλληνες διεθνολόγοι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρουσιάζουν στις επιμέρους ενότητες του έργου με διεξοδικό τρόπο τις κυριότερες εκφάνσεις του Διεθνούς Δικαίου. Η συστηματοποίηση και κατανομή της ύλης έχει γίνει σε 7 Μέρη που με την σειρά τους αναλύονται σε 27 Κεφάλαια, κάθε ένα από τα οποία περιλαμβάνει ημεδαπή και ξενόγλωσση βιβλιογραφία και πίνακα περιεχομένων. Στην ιδιαίτερη θεματική του κάθε Κεφαλαίου αναλύονται όλα τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν στο Διεθνές Δίκαιο και επιχειρείται να καταδειχθεί ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει το Διεθνές Δίκαιο, ως αυθύπαρκτο σύστημα δικαίου, με τις δικές του αρχές και την δική του θεσμική διάσταση, στην οργάνωση και την λειτουργία της Διεθνούς Κοινωνίας.
Ειδικότερα, στο Πρώτο Μέρος που φέρει τον τίτλο «Το Δίκαιο στη Διεθνή Κοινωνία» εξετάζονται τα ζητήματα της φύσης και της λειτουργίας του Διεθνούς Δικαίου, η ιστορική εξέλιξη του διεθνούς δικαίου, οι πηγές του και οι σχέσεις μεταξύ του διεθνούς και του εσωτερικού δικαίου.
Στο Δεύτερο Μέρος «Τα υποκείμενα του Διεθνούς Δικαίου» εκτίθενται σημαντικά κεφάλαια της ύλης που αφορούν στην έννοια του Κράτους και της αναγνώρισης Κρατών, στους Διεθνείς Οργανισμούς και στο άτομο και άλλα υποκείμενα του διεθνούς δικαίου.
Περαιτέρω, στο Τρίτο Μέρος «Η εδαφική διάσταση του Διεθνούς Δικαίου και αρμοδιότητες» παρουσιάζονται τα θέματα του εδάφους και της Κτήσης Εδαφικής Κυριαρχίας, της Αρμοδιότητας των Κρατών, των Ετεροδικιών/Ασυλιών, καθώς και το κεφαλαιώδους σημασίας Δίκαιο της Θάλασσας (με ανάλυση θεμάτων που αφορούν στις γραμμές βάσης, τα εσωτερικά ύδατα, την αιγιαλίτιδα ζώνη, τα στενά διεθνούς ναυσιπλοΐας, τη συνορεύουσα ζώνη, την υφαλοκρηπίδα, την ΑΟΖ, ειδικά σε σχέση με την Ελλάδα, την ανοικτή θάλασσα, το διεθνή βυθό, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών).
Στο Τέταρτο Μέρος «Διεθνείς Δικαιοπραξίες» περιλαμβάνονται τα εξίσου σημαντικά Κεφάλαια «Δίκαιο των Διεθνών Συνθηκών», «Μονομερείς Διακηρύξεις» και «Μνημόνια Συνεννόησης».
Στο Πέμπτο Μέρος «Η ευθύνη και η προβολή αξιώσεων στο Διεθνές Δίκαιο» περιλαμβάνονται Κεφάλαια περί της διεθνούς ευθύνης των Κρατών και των Διεθνών Οργανισμών καθώς και η προβολή αξιώσεων σε διεθνές επίπεδο και η Διπλωματική Προστασία.
Στο Έκτο Μέρος «Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο διεθνές δίκαιο» περιλαμβάνονται τα Κεφάλαια που αφορούν αφενός μεν στην επίλυση των διαφορών από το Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών (μεταξύ άλλων εξετάζονται ζητήματα όπως η οργάνωση του Δικαστηρίου των ΗΕ, η αρμοδιότητα κατ? αντιμωλία, η ισχύς και η εκτέλεση των αποφάσεων του, η ερμηνεία και αναθεώρηση αποφάσεων, η γνωμοδοτική αρμοδιότητα), αφετέρου δε στη Διεθνή Διαιτησία και τις Διπλωματικές μεθόδους επίλυσης των διαφορών.
Τέλος, στο Έβδομο Μέρος «Ειδικά Θέματα Διεθνούς Δικαίου» περιλαμβάνονται τα ειδικότερα και εξίσου ζωτικής σημασίας για το Διεθνές Δίκαιο κεφάλαια για το Δίκαιο της χρήσης βίας, το ανθρωπιστικό δίκαιο των ενόπλων συρράξεων, το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο, τη διεθνή προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Διεθνές Οικονομικό δίκαιο και τη Διεθνή Προστασία του Περιβάλλοντος.
Την έκδοση πλαισιώνουν αλφαβητικό ευρετήριο με όλους τους βασικούς όρους του Διεθνούς Δικαίου που μπορεί ο αναγνώστης να εντοπίσει στο βιβλίο καθώς και αναλυτικοί πίνακες των συντομογραφιών που εμφανίζονται στα επιμέρους Κεφάλαια και των συνεργατών του έργου με τις ιδιότητές τους. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η φύση και η λειτουργία του διεθνούς δικαίου (Θ. Σκουτέρης)
Η ιστορία του διεθνούς δικαίου (Β. Περγαντής)
Οι πηγές του διεθνούς δικαίου (Κ. Σαλωνίδης)
Οι σχέσεις μεταξύ διεθνούς και εσωτερικού δικαίου (Ι. Κτιστάκις)
ΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
Το κράτος (Ά. Συρίγος)
Αναγνώριση κρατών (Χ. Αρώνη)
Οι Διεθνείς Οργανισμοί (Κ. Μαγκλιβέρας)
Το άτομο και άλλες οντότητες - «Υποκείμενα» του Διεθνούς Δικαίου ή «Χρήστες/Μετέχοντες»; (Π. Μερκούρης)
Η ΕΔΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
Έδαφος και κτήση εδαφικής κυριαρχίας (Ν. Ζάικος)
Η αρμοδιότητα των κρατών (Χ. Αρώνη)
Ετεροδικία/Ασυλίες (Β. Σαράντη)
Δίκαιο της Θάλασσας (Ε. Παπασταυρίδης)
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΕΣ
Δίκαιο των διεθνών συνθηκών (Αρ. Κωνσταντινίδης)
Μονομερείς διακηρύξεις (Μ. Σαρηγιαννίδης)
Μνημόνια συνεννόησης (Μ. Σαρηγιαννίδης)
Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ
Η διεθνής ευθύνη των κρατών (Ε. Δούση)
Η διεθνής ευθύνη διεθνών οργανισμών (Ε. Δούση)
Διπλωματική προστασία (Αρ. Κωνσταντινίδης/Β. Περγαντής)
Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ
Η επίλυση των διαφορών από το Διεθνές Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών (Κ. Αντωνόπουλος)
Διεθνής διαιτησία (Ν. Ζάικος)
Οι διπλωματικές μέθοδοι επίλυσης των διαφορών (Κ. Μαγκλιβέρας)
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
Διεθνής προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου (Ι. Κτιστάκις)
Διεθνές οικονομικό δίκαιο: Διεθνείς εμπορικές σχέσεις (Α. Γουργουρίνης)
Η διεθνής προστασία του περιβάλλοντος (Ηλ. Πλακοκέφαλος)
Δίκαιο της χρήσης βίας (Κ. Αντωνόπουλος)
Διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο των ενόπλων συρράξεων (Μ. - Ν. Μαρούδα)
Διεθνές ποινικό δίκαιο (Ηλ. Μπαντέκας)
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139789606222542
ΕκδότηςΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2017
Αριθμός σελίδων874
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕπιμέλειαΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΑΓΚΛΙΒΕΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3040-0678
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Papadaki Maria, chamzaosman, dionism1972, JOHNBS, kalexia, Konchilia, aposdrak, wooyann, marina.hrdu, Pappakos, argirpap, kakili, nemoniko, Panagiotis Haldaios, Yiannayiotou, elena 222, astagakis, raccoon, emaladaki, Chris 619, iceshoweronfire, dpapis, anny2002, thlemaxos, chbarmparousis, axilleasbmw, matterhorn, annoulita, axilpat2, leukokrino, asprado, lisari.blogspot, babistouloumis, gl1996, loukanika, Panosv91, spitzenklasse, soto23, Losky, Papaleksandros, dimitrakotouza, Γιώργος Λουκής, filioenz, Ozymandias, Chloedancer, PolyKo, mariachristina15, Eirini135, dikanell, Jana_Stefani, annacharoni, anna kaisari, mkartsona, Myrianthi, EudokiaThomopoulou, venifra, angelikimarou1985, Σπυρούλα, ΕΛΕΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΟΜΙΚΗ, gtrakakis, landlab, eleutheriakos7, Χρήστ0ς18, michalis kyranis, space_diversity, dimiza alki, giorgos_bek, sotkil, Periergos, teokoym, evagsar, Irini 3/2, Elementstv, tim8, antpth, Панаётис, Achilles Kokkinidis, Ανδρέας Τζερεφός, fotinipoliteia, statmil, Στεφανιδου Χριστίνα, grigoristselepis1972, Anticapri, tamopepa, K.Vasileios, sotbek, Μαντώ Γκακνη, christos12137, spiros57, San Junipero, geoback, iNtagkas, Cretan1986, Princeps, SPUROS38, mgerogian, nstheod, Doukas, Summerwind, IfigeneiaTz, Γεώργιος Τσόλας, pandreop, 235727, profkk79, ΜΑΡΘΑΑΑ, panoslit, konstantinos paloukas, Antonio96, marios maratos, Σωτήρης, apsathan, jogeodim, askalamaras, Natassaki00, ΒΟΥΡΤΣ, kostasmaria1, Κυπριανός, Katerina16, maria tsadiraki

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS