Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
170 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ (MOONWALK)

170 Τετραγωνικά (moonwalk)

+
-
ΤΣΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7308-0119
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Moonwalk... Είναι αυτό το κόλπο που φαίνεται ότι πας προς τα μπροστά, αλλά στην πραγματικότητα πας προς τα πίσω... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το έργο του Γιωργή Τσουρή "170 τετραγωνικά (MOONWALK)" παρουσιάστηκε στο «Από Μηχανής Θέατρο» τον Μάρτιο του 2019 σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Τον Μάρτιο του 2020 ο Γιωργής Τσουρής τιμήθηκε με το βραβείο «Δημήτρης Χορν» για την ερμηνεία του σ' αυτή την παράσταση.

Η ιστορία μας είναι πολύ απλή στη σύλληψή της και ταυτόχρονα αρκετά σύνθετη. Απλή γιατί το περιστατικό διαδραματίζεται κυριολεκτικά στη διπλανή μας πόρτα και είναι απόλυτα αναγνωρίσιμο, και σύνθετη διότι μιλάει για τη συνάντηση κάποιων ανθρώπων που το παρελθόν τους, τόσο το ιδιωτικό όσο και το κοινό, δημιουργεί συγκρούσεις που δεν εκτονώνονται αλλά συνεχώς σιγοβράζουν, μέχρι να σκάσει η δραματουργική "πυρηνική βόμβα" που θα ανατρέψει τα πάντα. Σύνθετη υπήρξε και η δουλειά μας στο ανέβασμα του έργου. Οι συντελεστές συναντήθηκαν -άνθρωποι με αρκετά ετερογενείς θεατρικές καταβολές- και έφεραν ο καθένας τη δική του δυναμική στο κοινό καλάθι. Δυναμική που συχνά ήταν συγκρουσιακή και ανατρεπτική, πάντα όμως γόνιμη και κρίσιμη. Σκηνοθέτης και ηθοποιοί σκύψαμε πάνω από την ιστορία, με την αγωνία να ειπωθεί στιβαρά αλλά και ευφρόσυνα, με σκληρότητα, αλήθεια και χιούμορ. Ούτως ή άλλως, όλα στο θέατρο λειτουργούν, όπως και στη μαγειρική, με τις σωστές δοσολογίες, την ωρίμανση και το κατάλληλο ψήσιμο, χωρίς να υπάρχει καμία σίγουρη συνταγή επιτυχίας. Μόνο η δοκιμή και το σφάλμα.
Το κείμενο που κρατάτε στα χέρια σας είναι η τελική εκδοχή σε μια ιστορία στην οποία υπάρχουν πολλές αφηγηματικές παραλλαγές. Η κάθε ατάκα αφήνει το περιθώριο του αυτοσχεδιασμού. Σε καλεί να την υπηρετήσεις αλλά και να την αμφισβητήσεις. Ο κάθε ρόλος αντίστοιχα σου ζητάει επίμονα να ταυτιστείς όσο και να συγκρουστείς μαζί του. Οι σκηνικές οδηγίες είναι ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές. Ακόμη και το φινάλε σε προκαλεί να ανοιχτείς στις άπειρες πιθανότητες της συνέχειας. Όποια συνέχεια όμως και να δώσει η σκέψη μας με τη λογική, στο τέλος της ημέρας, η συγχώρεση και η αγάπη είναι πάντα ο δρόμος. Η αγάπη που δίνουμε και λαμβάνουμε είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που αξίζει να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε. Και δεν χρειάζεται μεσίτες και συμβολαιογραφικές πράξεις. Η αγάπη είναι η καλύτερη επένδυση. [...] (Γιωργής Τσουρής, Απόσπασμα από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

170 τετραγωνικά (MOONWALK)
Δυο αδερφές, ένα σπίτι και ο Michael Jackson!, Γιωργής Τσουρής
- Μεταξύ δράματος και κωμωδίας, Θανάσης Αγάθος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Αμαλία Αρσένη, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Άννα Πατήτη,
Γιωργής Τσουρής
Λεπτομέρειες
ISBN139789606280368
ΕκδότηςΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2019
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x17
ΕπιμέλειαΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κωδικός Πολιτείας7308-0119
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΤΥΦΛΗ ΑΚΤΗ
DOMINGUEZ CARLOS-MARIA
€5.97 €2.39
(-60%)
Κερδίζετε €3.58
Πανδημικές αποκαλύψεις (χαρτόδετη έκδοση)
CAYLEY DAVID
€11.00 €5.50
(-50%)
Κερδίζετε €5.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS