Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΡΙΛΟΓΙΑ // LEOPOLD-FOOTBALL-HIV

ΤΡΙΛΟΓΙΑ

LEOPOLD-FOOTBALL-HIV

+
-
ΤΡΙΑΡΙΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7308-0123
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-30%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το "Leopold ή Κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού" άρχισε να γράφεται στην Αιθιοπία, στην Αντίς Αμπέμπα υπό εξαιρετικά φορτισμένες συνθήκες τον Σεπτέμβριο του 2016. Ολοκληρώθηκε (ως μονόλογος-δήθεν "διάλεξη" ενός ηθοποιού) στις αρχές του Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Μετά από πρόταση (και με την παρότρυνση) της Σοφίας Βγενοπούλου, τον Δεκέμβριο του 2016 έγραψα και μια δεύτερη, πολυπρόσωπη εκδοχή του έργου (ως ομαδική performance μιας ομάδας μαθητών που συμμετέχουν σε έναν ρητορικό διαγωνισμό). Αυτή η δεύτερη εκδοχή του έργου, παιγμένη από εφήβους ηθοποιούς, ανέβηκε στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση τον Απρίλιο του 2017, στο πλαίσιο του Εφηβικού Φεστιβάλ που η Σοφία Βγενοπούλου διοργάνωνε επί χρόνια (σκηνοθεσία: Κατερίνα Σκουρλή, ομάδα: Grasshopper Youth).
Το "Football" και το "HIV" άρχισαν να γράφονται σχεδόν ταυτόχρονα τον Φεβρουάριο τοπ 2017 και πάλι στην Αντίς Αμπέμπα, υπό τις ίδιες φορτισμένες συνθήκες. Το "Football" ολοκληρώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς, ενώ το "HIV" χρειάστηκε ακόμη έξι μήνες και έφτασε στο τέλος του τον Φεβρουάριο του 2018. Το "Football" δουλεύτηκε την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018 και παρουσιάστηκε ως εργασία αποφοίτησης από το Εργαστήριο του Ηρακλή Τζαφέτα στη Λάρισα, ενώ έγινε παράσταση τον Σεπτέμβριο του 2018 από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου, με τον Κώστα Φωλιά να βρίσκεται στη σκηνή.
Και τα τρία έργα δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα triaridis.gr - και με την παρούσα συγκεντρωτική έκδοσή τους βγαίνουν σε βιβλίο για πρώτη φορά. Αυτή η έντυπη έκδοση οφείλεται στον Θοδωρή Κουλεδάκη (που την ανέλαβε εκ μέρους της Κάπα Εκδοτικής), στον Ιωάννη Τσίγκα (που της έδωσε μορφή και αισθητική ταυτότητα) και στον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο (που με τη φιλολογική του επιμέλεια καθόρισε την τελική μορφή του κειμένου). Και στους τρεις ανήκουν οι πιο θερμές μου ευχαριστίες. [...]
Τα τρία έργα της Τριλογίας αποτελούν κρίσιμο (ίσως και καταληκτικό) σταθμό στη διαδρομή της σκέψης μου προς την κατάργηση του νοερού "τέταρτου τοίχου" που, στη θεατρική πράξη, χωρίζει κοινό και θεατές. Η πρακτική αυτή δεν είναι φυσικά δική μου - υπάρχει εδώ και αιώνες... Απλώς άρχισε να εμφανίζεται εμφατικά στα δικά μου έργα με την τριλογία των Lebenstraum και κορυφώνεται (πιθανώς και με τρόπο κάπως αφελή) στο παρόν τρίπτυχο. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Επίμετρο: Ροζαλί Σινοπούλου
Λεπτομέρειες
ISBN139789606280399
ΕκδότηςΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2019
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x17
ΕπιμέλειαΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κωδικός Πολιτείας7308-0123
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΒΙΕΡ
BERGER JOHN
€12.64 €3.79
(-70%)
Κερδίζετε €8.85
ΤΟΞΙΚΑ ΜΑΤΙΑ
ΣΙΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€9.90 €3.47
(-65%)
Κερδίζετε €6.43

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS