Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΚΛΩΣΤΕΣ

Δεκαεπτά κλωστές

+
-
ΔΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7308-0168
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τότε κατέβηκαν από τον ουρανό οι δεκάδες ιστορίες που ο Καστελάνης είχε ακούσει στη φυλακή, στο λιμάνι και τα καταγώγια. Σαν πύρινες γλώσσες σε μια δαιμονική επιφοίτηση έμπαιναν στο μυαλό του οι ζωές των ανθρώπων που είχε γνωρίσει. Με αστραπιαία ταχύτητα φίλτραρε με τον νου του τις πιο σκληρές και άδικες. Πόρνες, χαμίνια, μικροαπατεώνες, όλοι όσοι είχαν δει το απάνθρωπο πρόσωπο της κοινωνίας που τους είχε οδηγήσει σε μια ζωή φτώχειας, εγκλήματος και αποκλεισμού, χωρίς να την έχουν πραγματικά επιλέξει οι ίδιοι. Οι γλώσσες έγλειφαν κάθε χαραμάδα του μυαλού του και του ψιθύριζαν σαν Σειρήνες: "Εκδικήσου!"
Άρχισε να ψιχαλίζει. Οι λεπτές στάλες της βροχής δρόσισαν τον Καστελάνη μέσα στην κάψα του φονικού. Αναμείχθηκαν με τον ιδρώτα του και κυλούσαν επάνω στο πρόσωπό του, γεμίζοντάς το με φρικιαστικές χωμάτινες ραβδώσεις από τη σκόνη που είχε καθίσει πάνω του όσο περπατούσε στις ερημιές. Η όψη του έγινε πιο τρομακτική.
Τώρα χόρευε μες στην ψιχάλα έναν απόκρυφο δαιμονικό χορό. Τα ουρλιαχτά και ο απαλός ήχος της βροχής ήταν η μουσική στον χορό του. Δεν χτυπούσε πλέον στο ψαχνό, όμως το διασκέδαζε αφάνταστα. Οι γλώσσες στο μυαλό του τον επευφημούσαν και του έλεγαν να συνεχίσει με το ίδιο πάθος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606280894
ΕκδότηςΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2020
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδικός Πολιτείας7308-0168
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

valiag, Μενέλαος, tzortzov, tirvaia, Dimi777, AmaliaTMB, Aimilios38

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Dimi777, tzortzov, BILL_SARAN

Κριτικές για το προϊόν

[31/03/2024] AmaliaTMB.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ δυνατή ιστορία, κυρίως όταν γνωρίζεις εκ των προτέρων πως βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η γραφή ήταν κάπως εξεζητημένη κι αυτό αφαιρούσε πόντους από την γενική εικόνα, αλλά είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.
[09/09/2023] Μενέλαος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η αληθινή ιστορία ενός άγριου φονικού στα Κύθηρα το μακρινό 1909, γίνεται αφορμή για ένα δυνατό ψυχογράφημα από τον Δημάκη. Εξαιρετικό βιβλίο!

" αν κάτι είναι προσβολή προς τον ουρανό, είναι να αρνείσαι την αγάπη όταν αυτή έρχεται "
[22/07/2023] ravet.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο είναι εξαιρετικό και το διάβασα πολύ γρήγορα, γιατί μου κέντριζε το ενδιαφέρον όλο και πιο πολύ σε κάθε σελίδα να μάθω τη συνέχεια.
Με συνεπήρε.
Πολύ ωραία λογοτεχνική γραφή, ο λόγος ρέει, πραγματικά νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο νησί των Κυθήρων, χωρίς να κουράζουν καθόλου οι περιγραφές του νησιού.
Οι λέξεις είναι ακριβείς και αυτό μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, ειδικά στις μέρες μας που υπάρχει γενικότερα φλυαρία και κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας. Ο συγγραφέας έχει επιλέξει την κάθε του λέξη με πολλή προσοχή και αυτό δίνει μία βαθύτητα στο κείμενο και στα νοήματά του.
Τέλος, έχει δοθεί με εξαιρετικό τρόπο το ψυχογράφημα του κάθε ήρωα δίνοντας την ευκαιρία στον αναγνώστη να εξετάσει τον εαυτό του και τη δική του ζωή.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα!
[18/07/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το διάβασα σε μία μέρα και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Δεν πρόκειται μόνο για ένα εκπληκτικό ψυχογράφημα του κεντρικού ήρωα, αλλά και για ένα κοινωνικό ψυχογράφημα μέσα από το οποίο ο συγγραφέας αναζητά τον πραγματικό φταίχτη για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στο βιβλίο και προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις στα αμέτρητα "γιατί" που προβληματίζουν και τον αναγνώστη. Πώς είναι δυνατόν ένας νέος με συστολή, ευγένεια ψυχής και τόσα ταλέντα να βιώσει την κοινωνική απόρριψη και να οδηγηθεί σε πράξεις που δε ταιριάζουν με τον χαρακτήρα του; Πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει η κοινωνία σε κάποιον από φθόνο; Τι είναι τελικά ηθικό και τι όχι για τον καθένα;
Αριστοτεχνικές οι περιγραφές των περιοχών των Κυθήρων, των τοπίων, των σπιτιών! Νομίζεις ότι βρίσκεσαι κι εσύ στο νησί και περπατάς μαζί με τους ήρωες! Πολύ καλή, επίσης, η έρευνα που έχει γίνει από τον συγγραφέα ως προς τα ηθογραφικά στοιχεία του νησιού, αλλά και κάποια ιστορικά στοιχεία που παρουσιάζει!
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η εξαιρετική χρήση της γλώσσας, αλλά και η προσεγμένη έκδοση και ειδικότερα η σελιδοποίηση με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα σε κάποιες σελίδες, που ταιριάζει με το ύφος του βιβλίου!
Κύριε Δημάκη, κάνατε καταπληκτική δουλειά! Έχω ήδη αγοράσει το επόμενο βιβλίο και με περιμένει στη βιβλιοθήκη μου!

Υ.Γ. Ο τίτλος του βιβλίου γίνεται κατανοητός στην προτελευταία σελίδα!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ACTON (LORD)
€17.50 €7.88
(-55%)
Κερδίζετε €9.62

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS