Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΥΜΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ

ΣΥΜΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ

+
-
GRIBOYEDOV ALEXANDR
Κωδ. Πολιτείας: 7308-0219
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-10%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η διάσημη πικρή φάρσα του Αλ. Γκριμπογέντοφ Συμφορά από το πολύ μυαλό καταγωγικό έργο της ρωσικής δραματικής λογοτεχνίας, δύο αιώνες μετά τη συγγραφή της, συνομιλεί και πάλι με τον τραγέλαφο της εποχής μας καγχάζοντας εις βάρος της ελάχιστης -αν όχι επίπλαστης- προόδου ενός νέου σκοταδισμού.
Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Τσάτσκι, καταβαραθρωμένος στη βολική χρησιμοθηρία μιας κοινωνίας ευγενών τεράτων, θα έμοιαζε ίσως ρομαντικός και παλαιικός, αν η σύγχρονη αδυναμία των ερώτων να ανθίσουν και των ανθρώπων να επικοινωνήσουν δεν αντανακλούσε, κάτω από το απαστράπτον περίβλημα της ευρωπαϊκής κωμικής παράδοσης, την απελπισία μιας κοινωνίας που σήμερα θητεύει στη μοναχικότητα, καθώς έχει απορρίψει προ πολλού το "μαζί".
Η συντριβή ενός ανθρώπου που είχε όλα τα προσόντα, μα και την πρωτεϊκή ορμή για το "ωραίο και το αληθινό" θυμίζει πως, όπως και τότε στην απολυταρχική Ρωσία του πρώιμου 19ου αιώνα, έτσι και στους δύσκολους καιρούς μας που εμμονικά αποθεώνουν την άτεγκτη εξουσία και τον χυδαίο ατομικισμό, ο μοναχικός είναι καταδικασμένος να αποβληθεί, εάν διανοηθεί να εναντιωθεί ευθέως, αφύλαχτος και απρόσεκτος στην παντοδύναμη μετριοκρατία με το ψευδεπίγραφο κύρος, τις υποτιθέμενες καλές προθέσεις και το περίβλημα της αυτοπροστατευτικής της καλλιέπειας.
Το αδιέξοδο που αναδεικνύει ευφρόσυνα ο Γκριμπογέντοφ μας αφορά εκ νέου, καθώς όπως και στην εποχή του, σήμερα το πηχτό σκοτάδι δε φαίνεται να ξανοίγει πουθενά και μια ολόκληρη κοινωνία παραδίδεται πανευτυχής και υπνώττουσα στη μακαριότητα της ήσσονος προσπάθειας. Το αντίπαλον δέος στη γελοιότητα της ανοηταίνουσας κοινωνικής επιτυχίας ηττάται εξ ορισμού στο βαθμό που οι όποιες εναλλακτικές είτε αποκλείονται ως αδύνατες, είτε εμφανίζονται ανέτοιμες, καταδικασμένες ή και γραφικές. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606281488
ΕκδότηςΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων162
Διαστάσεις21x17
ΜετάφρασηΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΕΛΣΑ
ΕπιμέλειαΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΠΕΝΥ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΡΙΜΠΟΓΕΝΤΟΦ ΑΛΕΞΑΝΤΡ
Κωδικός Πολιτείας7308-0219
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lasarig, geopap1984

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

GENTLEMAN
ROETZEL BERNHARD
€50.00 €22.50
(-55%)
Κερδίζετε €27.50
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ
ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ ΛΙΑΝΑ
€77.00 €34.65
(-55%)
Κερδίζετε €42.35

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS