Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ

TURGENEV S. IVAN
Κωδ. Πολιτείας: 7308-0232




Παρουσίαση

«Το τελευταίο του βράδυ ήταν ήσυχος...
Μόνο η ανάσα του ακουγόταν, που όλο και λιγόστευε...
Πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, έλαμψε στο πρόσωπό του εκείνο το μακάριο χαμόγελο που αποτυπώνεται μονάχα στα πρόσωπα όσων τον θάνατο δεν φοβήθπκαν.» (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η ιστορία αυτή του Turgenev είναι στην πραγματικότητα η δική του ιστορία, η δική του προσωπική ιστορία, που την έγραψε υποκινούμενος από την μεταστροφή των τελευταίων ήμερων της επίγειας πορείας του όταν πια είχε στρέψει το βλέμμα του και την ύπαρξη του ολόκληρη από το φυσικό, το εφήμερο, το φθαρτό, που είχε δαπανήσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, στο υπερφυσικό, στο αιώνιο, στο άφθαρτο.
Καταλυτικό ρολό στην μεταστροφή του αυτή διαδραμάτισε το βιβλίο που έγραψε κάποτε ο βασιλιάς Σολομών, το «Ασμα των Ασμάτων». Για τον Τιιταβηβν το «Ασμα Ασμάτων» είναι ένας ύμνος στον έρωτα και μάλιστα στον έρωτα έξω από το γάμο και τις κοινωνικές συμβάσεις.
Γραφεί σε μια από τις πολλές σημειώσεις του: «Μέσα σε αυτό το ανέκφραστης1 ομορφιάς και νοημάτων πνευματικών, κείμενο, δεν αναφέρεται ούτε μια φορά [θ όνομα του Θεού. Όμως στην πραγματικότητα, το όνομα του βρίσκεται παντού. Μέσα σε κάθε γράμμα, μέσα σε κάθε λέξη, μέσα σε κάθε της ψυχής και της καρδιάς αναστεναγμό. Το Άσμα των Ασμάτων εγώ καταλαβαίνω μέσα στης ύπαρξης μου τα βάθη, ότι είναι η αιώνια αναζήτηση της ψυχής του ανθρώπου, να κατορθώσει να ενωθεί με έναν ακατάλυτο, αιώνιο δεσμό, με τον Δημιουργό της». (Παύλος Στεφάνου, από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606281617
ΕκδότηςΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2022
Αριθμός σελίδων58
Διαστάσεις23x16
ΜετάφρασηΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΥΛΟΣ
ΕπιμέλειαΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΥΡΓΚΕΝΙΕΦ ΙΒΑΝ
Κωδικός Πολιτείας7308-0232
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS