Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ // ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

+
-
KEPEL GILLES
Κωδ. Πολιτείας: 2350-1840
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€14.16
(-20%)
Κερδίζετε €3.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Μέση Ανατολή είναι μία από τις πιο ασταθείς περιοχές του κόσμου.
Τα τελευταία χρόνια, μετά την αισιοδοξία αλλά και τη μεγάλη απογοήτευση που έφερε η Αραβική Άνοιξη με την άνοδο και την πτώση του Ισλαμικού Κράτους, η περιοχή αποτελεί σημαντική πρόκληση για τη διεθνή ασφάλεια. Με την απειλή της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, την ένταση των μεγάλων μεταναστευτικών ρευμάτων, αλλά και τον ανταγωνισμό για τον έλεγχο του πετρελαίου, η περιοχή φαίνεται πως θα παραμείνει ένα καζάνι που βράζει. Τι είναι όμως εκείνο που προκάλεσε μια τέτοια αστάθεια;
Το βιβλίο Έξοδος από το χάος διατρέχει την πολιτική ιστορία συγκρούσεων τεσσάρων δεκαετιών στη Μέση Ανατολή, εξετάζοντας τις επιπτώσεις που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Ζιλ Κεπέλ, που οι New York Times αποκάλεσαν "τον διασημότερο μελετητή του Ισλάμ στη Γαλλία", μας δίνει μια σαφή και πειστική αφήγηση των βαθύτερων αιτίων της έντασης, τεκμηριώνοντάς την με προσωπικές εμπειρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα.
Από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ του 1973 μέχρι τις επιπτώσεις της Αραβικής Άνοιξης, το βιβλίο Έξοδος από το χάος ξετυλίγει τα νήματα των σχέσεων στη Μέση Ανατολή και τα συνδέει με τον παγκόσμιο αντίκτυπό τους. Με την οξυδέρκεια που πηγάζει από την πολυετή του πείρα στη μελέτη της περιοχής, ο Κεπέλ εντάσσει αυτές τις χαώδεις δεκαετίες σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και φωτίζει τη δυναμική που τις χαρακτηρίζει. Ταυτόχρονα, διερευνά την προοπτική εξόδου από αυτή την κρίση, προκειμένου οι λαοί της Μέσης Ανατολής, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, να εξασφαλίσουν ένα λιγότερο αβέβαιο μέλλον. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο Γάλλος καθηγητής και βαθύς γνώστης της ιστορίας του Ισλάμ υποστηρίζει πως η ισλαμοποίηση της πολιτικής τάξης ξεκίνησε περίπου το 1973 και μέχρι το 1979 είχε οδηγήσει στη σταδιακή ισλαμοποίηση των κοινωνιών. Το όπλο του πετρελαίου ενίσχυσε τον σαλαφισμό-ουαχαμπιτισμό στην Αραβική Χερσόνησο και τον πολιτικό ισλαμισμό ευρύτερα. (...) Υπάρχει κάποιο φως στο τούνελ. Δεν διαφαίνεται όμως στο βιβλίο το τι πρέπει να γίνει ώστε να τελειώσει αυτό το χάος. Ίσως γιατί η θέση του Κεπέλ περί της προτεραιότητας της πολιτικοποίησης της θρησκείας ως αίτιο της ισλαμικής τρομοκρατίας χρειάζεται να συμπληρωθεί με την αναφορά σε κάποιες μεγαλύτερες «δόσεις» κοινωνικών αιτίων, σαν αυτά που επικαλείται ο Ρουά. Σε καμιά περίπτωση αυτή η παρατήρηση δεν σημαίνει πως ο Κεπέλ αγνοεί τα κοινωνικά αίτια της ισλαμοποίησης της πολιτικής τάξης, ούτε πολύ περισσότερο πως αντικειμενοποιεί «πολιτισμούς» περιορίζοντάς τους στην υποτιθέμενη ουσία τους, όπως κάνει ο Χάντιγκτον. Θέτει απλά την προτεραιότητα στην πολιτικοποίηση του ισλάμ και όχι στη διεκδίκηση της ταυτότητας». (Γιώργος Σιακαντάρης, bookpress.gr, 13/12/2020)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Όλεθρος στη Συρία
ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ
ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΑΕΣ: ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
ΡΗΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΧΑΡΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSORTIR DU CHAOS
ISBN139789606451003
ΕκδότηςΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων544
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΜΝΗΝΕΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΑ
ΕπιμέλειαΓΟΥΡΝΙΕΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΕΠΕΛ ΖΙΛ
Κωδικός Πολιτείας2350-1840
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Deppy_17

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΤΑΧΤΗ
DELEDDA GRAZIA (NOBEL 1926)
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49
ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
ANTERTON BILL
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS