Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΚΤΡΟΠΗ

ΕΚΤΡΟΠΗ

+
-
D' ERAMO LUCE
Κωδ. Πολιτείας: 2350-1890
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€14.16
(-20%)
Κερδίζετε €3.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Μερικές φορές, όταν ξεστρατίζοντας αγγίζεις τον πάτο ξεμυτίζει τελικά από την άλλη μεριά."
Η Λουτσία είναι μια νεαρή γυναίκα με αστική καταγωγή, κόρη υφυπουργού της Δημοκρατίας του Σαλό, η οποία μεγάλωσε μέσα στους μύθους του φασισμού και είναι απολύτως πεπεισμένη πως οι αγριότητες στα στρατόπεδα εργασίας είναι ψέματα. Αποφασίζει να το διαπιστώσει προσωπικά και μπαίνει εθελοντικά στο Νταχάου, σίγουρη ότι μπορεί να διαψεύσει αυτές που θεωρεί συκοφαντίες για τους τρόπους αντιμετώπισης των "εργατών" από το μεγάλο Ράιχ του Χίτλερ. Θα ακολουθήσει μια κατάβαση στα τάρταρα, περίπλοκη και βίαιη, όπου η Λουτσία βιώνει τη φρίκη - την κάνει δική της κυριολεκτικά σαν να "εκτίει την ποινή της".
Η Λούτσε ντ' Έραμο, ως Λουτσία, διατρέχει μια ολότελα δική της διαδρομή προς την ωριμότητα και τη διάπλαση του χαρακτήρα της, η οποία ηχεί ως περιπέτεια της συνείδησης, πειστήριο και κραυγή συναγερμού. Η Εκτροπή είναι μια ιστορία για τον κόπο που απαιτείται προκειμένου να πετάξεις από πάνω σου τα ψέματα, με τα οποία η μνήμη, ατομική και συλλογική, διηγείται το παρελθόν της, θίγει την πλάνη των ιδεολογιών και περιγράφει το μαρτύριο με απώτερο σκοπό την ανακάλυψη της αλήθειας. Όταν κυκλοφόρησε το 1979, η Εκτροπή γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία και εκδόθηκε σε όλον τον κόσμο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Αυτό ακριβώς είναι και το βιβλίο της Λούτσε Ντ’ Ερά?ο: Η δύσκολη και πολλές φορές ακατόρθωτη διαχείριση της τραυματικής μνήμης μιας γυναίκας που ξεκίνησε με τη φιλοδοξία να διαψεύσει τους «κακεντρεχείς» που ήθελαν να διαστρεβλώσουν και να αμαυρώσουν τα ιδανικά και τις υψηλές αρχές του φασισμού και του συγγενούς του ναζισμού διαδίδοντας «ψεύδη και υπερβολές», για να περάσει στην άλλη πλευρά μέσα από μια σειρά επώδυνες εκτροπές και οδυνηρές προσωπικές ήττες». (Μιχάλης Πιτένης, bookpress.gr. 10/05/2021)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDEVIAZIONE
ISBN139789606451461
ΕκδότηςΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2021
Αριθμός σελίδων584
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤ΄ ΕΡΑΜΟ ΛΟΥΤΣΕ
Κωδικός Πολιτείας2350-1890
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95
ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
FRIEDRICH JOACHIM CARL
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS