Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ν.1 ΟΙ ΛΕΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ //  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΛΟΡΙΟ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΛΟΡΙΟ

ΟΙ ΛΕΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

+
-
AUCI STEFANIA
Κωδ. Πολιτείας: 2350-1914
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€14.16
(-20%)
Κερδίζετε €3.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα

Από τη στιγμή που ο Πάολο και ο Ινιάτσιο Φλόριο, φιλόδοξοι και με πνεύμα ανήσυχο, αποβιβάζονται στο Παλέρμο από την Καλαβρία το 1799, κοιτάζουν μπροστά, αποφασισμένοι να φτάσουν πιο ψηλά απ' όλους. Να γίνουν οι πιο πλούσιοι, οι πιο ισχυροί. Και τα καταφέρνουν: μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα δύο αδέλφια μετατρέπουν το κατάστημα μπαχαρικών τους στο καλύτερο της πόλης και στη συνέχεια εμπορεύονται θειάφι, αγοράζουν τα σπίτια και τη γη χρεοκοπημένων ευγενών του Παλέρμο, ιδρύουν τη δική τους ναυτιλιακή εταιρεία...
Το Παλέρμο παρατηρεί έκπληκτο την εξάπλωση των Φλόριο, όμως τα συναισθήματα των κατοίκων της πόλης χάνονται μέσα στον φθόνο και την περιφρόνηση: αυτοί οι επιτυχημένοι άντρες παραμένουν, όπως και να 'χει, "ξένοι". Το Παλέρμο δεν ξέρει πως αυτό που υποδαυλίζει τις φιλοδοξίες των Φλόριο και σημαδεύει τη ζωή τους είναι ο φλογερός πόθος για κοινωνική λύτρωση· δεν ξέρει ότι οι άντρες της οικογένειας είναι αξιόλογα μα και ευαίσθητα πλάσματα, που χρειάζονται στο πλευρό τους εξίσου δυνατές γυναίκες.
Υφαίνοντας τη διαδρομή της εμπορικής και κοινωνικής ανόδου των Φλόριο με τις ταραχώδεις προσωπικές τους ιστορίες, με φόντο τα πιο ταραγμένα χρόνια της ιταλικής ιστορίας -από τα κινήματα του 1818 μέχρι την αποβίβαση του Γκαριμπάλντι στη Σικελία- η Στεφάνια Άουτσι ξετυλίγει μια οικογενειακή σάγκα απίστευτης δύναμης, τόσο ζωντανή και πάλλουσα που μοιάζει σημερινή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το βιβλίο θυμίζει κλασικά οικογενειακά χρονικά όπως το Όσα παίρνει ο άνεμος ή το Σπίτι των Πνευμάτων. Κι αυτό διότι η μυθιστορία δεν ξεφεύγει από τους κόλπους της οικογένειας Φλόριο. Πέρα από την ιστορική και την εμπορική παρένθεση στην αρχή κάθε κεφαλαίου ?το οποίο φέρει και το όνομα ενός εμπορικού προϊόντος?, η Στεφάνια Άουτσι επικεντρώνεται, πάνω απ’ όλα, στη σκιαγράφηση των διαφορετικών χαρακτήρων μέσα στην οικογένεια, ρίχνοντας το βάρος στην περιγραφή των σκέψεων και των συναισθημάτων τους». (Λεύκη Σαραντινού, bookpress.gr, 24/10/2021)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςI LEONI DI SICILIA
ISBN139789606451607
ΕκδότηςΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2021
Αριθμός σελίδων544
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΔΟΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΕπιμέλειαΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΟΥΤΣΙ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2350-1914
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[01/06/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ καλό ιστορικό μυθιστόρημα που διαβάζεται πολύ ευχάριστα, αν και δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ανατροπές! Παλέρμο του 19ου αι., οικογένεια των Φλόριο, άνδρες δυναμικοί, αποφασιστικοί, υπέρμετρα φιλόδοξοι, με επιχειρηματικό δαιμόνιο, γυναίκες ευαίσθητες, γεμάτες πάθη, που κάνουν τον δικό τους αγώνα, διεκδικώντας αυτά που προσπαθεί το κοινωνικό κατεστημένο να τους στερήσει και μια ταραγμένη πολιτικά εποχή στον απόηχο της Γαλλικής Επανάστασης.
Αν και δεν υπάρχουν οι μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές, το βιβλίο διαβάζεται πολύ ευχάριστα! Εξαιρετική η δόμηση χαρακτήρων, πολύ καλή η μετάφραση, καταπληκτικές οι περιγραφές των τοπίων!
Πολύ έξυπνη ιδέα ο τίτλος κάθε κεφαλαίου που αντιστοιχεί σε κάποιο εμπορικό προϊόν! Το κάθε κεφάλαιο, μάλιστα, αρχίζει με πολύτιμες πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν!
Ο αναγνώστης μέσα από την πολύ καλή, ομολογουμένως, έρευνα της συγγραφέως, εκτός από τις ιστορικές πληροφορίες που λαμβάνει, μαθαίνει για τα κοινωνικά πρότυπα της εποχής, προβληματίζεται επάνω σε θέματα που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις και γνωρίζει ένα Παλέρμο μιας άλλης εποχής ("αυτή την πόλη σκλάβα και συνάμα αφέντρα, που μοιάζει να πουλιέται σε όλους, μα που ανήκει μονάχα στον εαυτό της και όπου η μυρωδιά κοπριάς γίνεται ένα με εκείνη των γιασεμιών.").
Ύστερα από την ανάγνωση του βιβλίου επιθυμώ δύο πράγματα: Να μεταφραστεί στα ελληνικά γρήγορα το δεύτερο μέρος, το οποίο ήδη κυκλοφορεί στην Ιταλία και να ταξιδέψω στη Σικελία!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΥΡΩΠΗ
€9.90 €3.47
(-65%)
Κερδίζετε €6.43
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ARASSE DANIEL
€28.40 €14.20
(-50%)
Κερδίζετε €14.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS