Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
MEXICAN GOTHIC

MEXICAN GOTHIC

+
-
MORENO-GARCIA SILVIA
Κωδ. Πολιτείας: 2350-1934
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€14.16
(-20%)
Κερδίζετε €3.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Προσπαθεί να με δηλητηριάσει.
Πρέπει να έρθεις να με βοηθήσεις, Νοεμί.
Πρέπει να έρθεις να με σώσεις!
Όταν η Νοεμί Ταμποάδα παίρνει ένα απελπισμένο γράμμα από τη νιόπαντρη ξαδέλφη της, η οποία την εκλιπαρεί να τη σώσει από έναν μυστηριώδη κίνδυνο, είναι ολοφάνερο ότι κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά. Οι σικ τουαλέτες της Νοεμί και το άψογο κραγιόν της ταιριάζουν περισσότερο σε κοκτέιλ πάρτι παρά σε ερασιτέχνη ντετέκτιβ, φεύγει όμως αμέσως για το απομακρυσμένο αρχοντικό στην ύπαιθρο του Μεξικού.
Έξυπνη και ανυποχώρητη, η Νοεμί διαθέτει ακλόνητη βούληση, και δεν φοβάται τίποτα. Ούτε τον νέο, απειλητικό και ταυτόχρονα σαγηνευτικό, σύζυγο της ξαδέλφης της, τον Βέρτζιλ Ντόιλ, ούτε τον πατέρα του, Χάουαρντ, τον υπέργηρο πατριάρχη που φαίνεται συνεπαρμένος από τη Νοεμί, ούτε καν το ίδιο το σπίτι, το οποίο αρχίζει να εισβάλλει στα όνειρά της με οράματα βουτηγμένα στο αίμα και την καταστροφή.
Μαγνητισμένη από τον τρομακτικό και, παρόλα αυτά, σαγηνευτικό κόσμο του παλιού αρχοντικού, η Νοεμί δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει ότι της είναι αδύνατον ν' αφήσει αυτό το αινιγματικό σπίτι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Βγάζουμε το καπέλο στην υπερταλαντούχα Σίλβια για ένα μεγάλο, ένα τρομερό στοίχημα που βάζει και κερδίζει: μας αποκαλύπτει τη λύση του μυστηρίου (μία ανατροπή που ΔΕΝ την περιμέναμε), όχι στο τέλος, αλλά στα τρία τέταρτα του βιβλίου! Δεν θυμόμαστε να έχουμε διαβάσει κάτι παρόμοιο τώρα στα κοντά ? μόνο ο Κινγκ έχει την άνεση να το κάνει αυτό. Και όμως: από ανατροπή σε ανατροπή, και γεμάτο ένταση, τρόμο και δράση ?και φαντάσματα??, το βιβλίο από εκεί και πέρα γίνεται ακόμη καλύτερο!» (Κυριάκος Αθανασιάδης, bookpress.gr, 22/11/2021)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMEXICAN GOTHIC
ISBN139789606452123
ΕκδότηςΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2021
Αριθμός σελίδων408
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΣΙΡΩΝΗ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΡΕΝΟ-ΓΚΑΡΘΙΑ ΣΙΛΒΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2350-1934
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

[07/02/2023] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Διαβάζεις αυτό το βιβλίο μόνο για πλάκα. Ως κωμωδία, ως καρτούν. Η αφελής γραφή (σχεδόν μαθητική) με όλα τα κλισέ των θρίλερ παλαιών δεκαετιών ή/και αιώνων, προσφέρεται για χαβαλέ παρά την απλοϊκή της ανάπτυξη. Τα κομμάτια της πλοκής, καθώς εξελίσσεται η ιστορία, φτιάχνουν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με τον εαυτό σου για να βρεις: ΠΡΩΤΟΝ από ποιον συγγραφέα έχει πάρει το ένα (συγνώμη, εμπνευστεί) και από ποια αμερικανική τηλεταινία θρίλερ έχει πάρει το άλλο (και πάλι συγνώμη, εμπνευστεί), και ΔΕΥΤΕΡΟΝ εάν υπάρχει στο κείμενο κάποια ενδιαφέρουσα σκέψη που να υποδηλώνει συγγραφική προσωπικότητα, πράγμα το οποίο θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει άσχετα αν εγώ δεν κατάφερα να τη βρω. Με την ευκαιρία, παρακαλώ οποίος την έχει βρει ας μου την πει και εμένα, θα είμαι ευγνώμων.
Στο παρόν βιβλίο, όλα τα κλισέ του κλασικού θρίλερ χρησιμοποιούνται με εντελώς, μα εντελώς, αδέξιο τρόπο. Τα περί στοιχειωμένων σπιτιών που έχουν ανθρώπινες και υπερανθρώπινες δυνάμεις καθώς και τα περί μετενσαρκώσεων είναι ακραίως φαιδρά (για να μην πω γελοία) έτσι όπως περιγράφονται.
[24/10/2022] ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 73.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Είναι ένα βιβλίο που θα κατέτασσα στα μυθιστορήματα τρόμου και ως εκ τούτου διαφέρει λίγο από τα βιβλία που διαβάζω συνήθως. Έχει εμφανέστατες επιρροές από τα βιβλία "Τζέιν Εϊρ" και " Ανεμοδαρμένα Ύψη" καθώς και από τα βιβλία του Λάβκραφτ. Έχει αρκετό ενδιαφέρον και διαβάζεται ευχάριστα, αλλά το τέλος είναι λιγάκι αδύναμο, αν και οι περιγραφές είναι αρκετά τρομακτικές.
[22/06/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Τα παλιά γοτθικού τύπου μυθιστορήματα αναβιώνουν μέσα από αυτό το μεταφυσικό θρίλερ τρόμου που είναι τόσο καλοδουλεμένο, ώστε δε θέλεις, κυριολεκτικά, να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να διαβάσεις και την τελευταία του σελίδα!
Το ρεαλιστικό και το παραμυθικό στοιχείο μπλέκονται αρμονικά μεταξύ τους, το κλασικό συνδυάζεται με το μοντέρνο, η πλοκή χτίζεται σταδιακά και οι παραστατικές περιγραφές προκαλούν ανατριχίλα σε αυτήν την ιστορία που είναι γεμάτη από σκοτάδι, σιωπή, θάνατο, τρέλα, μυστικά, ομίχλη και περίεργα συμβάντα.
Όλοι οι χαρακτήρες μένουν αξέχαστοι στον αναγνώστη, ιδιαίτερα η βασική ηρωίδα, ενώ γίνεται φανερό από την αρχή ότι ο "χώρος" είναι αυτός που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο.
Η αγωνία είναι συνεχής, ενώ γίνονται και κάποιες αναφορές στον ρατσισμό και στην ευγονική. Επιπλέον, διακρίνουμε τις φεμινιστικές τάσεις της συγγραφέως, η οποία παρουσιάζει δυναμικές ηρωίδες που εναντιώνονται απέναντι σε ένα πατριαρχικό περιβάλλον!
Ένα ιδιαίτερο και καθηλωτικό βιβλίο που θυμίζει έργα Κινγκ, Δάφνης Ντι Μοριέ και Σαρλότ Μπροντέ!
Προτείνεται ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του είδους!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
TARN WILLIAM-WOODTHORPE
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93
ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ (ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ)
€40.00 €20.00
(-50%)
Κερδίζετε €20.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS