Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ

+
-
BAS ALBERT BERTRAN
Κωδ. Πολιτείας: 2350-2028
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€15.04
(-20%)
Κερδίζετε €3.76


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Όμηρος, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι από μια εύπορη οικογένεια, χάνει τους γονείς του στον εμφύλιο της Ισπανίας. Στην προσπάθεια του να επιβιώσει, καταλήγει σε μια σπηλιά στα σύνορα της Γαλλίας.
Η Χλόη, ένα αδάμαστο κορίτσι, είναι η πρώτη μεταξύ των ανταρτών. Έχει ένα μυστικό καταφύγιο -μια σπηλιά με θησαυρούς- γεμάτη απ' ότι ξεφορτώνεται το ανθρώπινο ποτάμι των αμάχων κι εξόριστων που μετά την επικράτηση του Φράνκο επιχειρεί τη μεγάλη φυγή προς τα σύνορα της Γαλλίας.
Ακόμα κι αν ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους, ο Όμηρος και η Χλόη θα συνδεθούν με έναν μοναδικό τρόπο, σε μια επικίνδυνη στιγμή της ιστορίας.
Το μυθιστόρημα Εκεί που πεθαίνει ο άνεμος βασίζεται στις πραγματικές αναμνήσεις του παππού του συγγραφέα. Είναι ένα μοναδικό ταξίδι ενηλικίωσης στο οποίο παρελαύνουν πρόσωπα όπως ο Ρόμπερτ Κάππα, ο Χέμινγουεϊ, ο Χίτλερ, ο Ματσάδο ή η Μπέλα Ντορίτα· παρουσιάζοντάς μας μέρη μυθικά, όπως το κλαμπ Μολίνο και στιγμές ιστορικές όπως η βύθιση του πολεμικού πλοίου Ουρουγουάη, η είσοδος των φρανκικών στη Βαρκελώνη και η συνάντηση του Φράνκο με τον Χίτλερ στην Χεντάγια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο Ισπανός Γιούνας Γιούνασον" (EFE)

«Ο Μπας, πέρα από μία γλαφυρότατη περιγραφή των δεινών του πολέμου για τον άμαχο πληθυσμό, μας δίνει και ένα εξαιρετικό μάθημα Ιστορίας δια μέσου της έξοχης λογοτεχνικής πένας του και προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό του ένα μυθιστόρημα βίαιης και απότομης ενηλικίωσης, επιβεβαιώνοντας την καλή φήμη που έχουν ως λογοτέχνες οι ισπανόφωνοι συγγραφείς» (Λεύκη Σαραντινού, bookpress.gr, 03/12/2022)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA MEMORIA ERES TU
ISBN139789606452994
ΕκδότηςΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2022
Αριθμός σελίδων592
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΕπιμέλειαΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΣ ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΕΤΡΑΝ
Κωδικός Πολιτείας2350-2028
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος

Κριτικές για το προϊόν

[11/12/2023] Προμηθεύς λελυμένος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όχι δεν έπεσε τυχαία το βλέμμα σου σ' αυτήν την κριτική. Απλά ένιωσες το "κάλεσμα". Διάβασε αυτό το βιβλίο, ο συναισθηματικός πλούτος που αναδύεται μέσα από τούτη την ιστορία, θα σε συγκινήσει, θα σε προβληματίσει και ίσως... σε αλλάξει.
[08/08/2023] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τα τραγικά χρόνια της Ισπανίας του εμφυλίου μέσα από τα βιώματα των απλών ανώνυμων Ισπανών, αναδύονται από το παρόν βιβλίο με όλη τη σκληρή αλήθεια τους την οποία ένας ιστορικός δεν θα μπορούσε να αποδώσει. Ευτυχώς, υπάρχουν οι αφηγήσεις αυτών που η ιστορία γράφτηκε στο πετσί τους και οι πεζογράφοι που τις μετέφεραν στο χαρτί. Αυτά ακριβώς εκπροσωπεί το παρόν βιβλίο, την τραγωδία των αναίτιων θυμάτων, των αμάχων, των παράπλευρων απωλειών, αυτών που σκοτώθηκαν και αυτών που επέζησαν και εξαθλιώθηκαν.
Το βιβλίο ενώ δεν ασχολείται με τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, πολιτικούς και μη, κατά ένα μοναδικό τρόπο έχει επικές διαστάσεις. Ασφαλώς αυτό οφείλεται στο ταλέντο του συγγραφέα, στη μεγάλη δύναμη της γραφής του. Τα γεγονότα, όπως αναδύονται μέσα από γραμμές του βιβλίου, οι άνθρωποι όπως σκιαγραφούνται σε βάθος και κυρίως μέσα από καταπληκτικούς διαλόγους, ένας έρωτας μοναδικός και ακραίος, η παράδοξη αλλά βαθιά φιλία δυο εφήβων (διαμετρικά αντίθετων) και η άγρια ωρίμανση τους, και άλλα πολλά, συνθέτουν αυτό το υπέροχο βιβλίο.
Γραφή μεγάλου εκφραστικού πλούτου, φρέσκια, άμεση, ουσιαστική, λαγαρή, κυλάει σαν καθαρό ρυάκι.
Μαζι με το «Οι φωνές του ποταμού Παμάνο» του Καμπρέ και το «Ο Μονάρχης των σκιών» του Θέρκας είναι το πιο συγκινητικό και μεγαλειώδες βιβλίο που διάβασα την τελευταία εικοσαετία.
Η μετάφραση πετάει.
5 αστεράκια και λίγα είναι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
DICK K. PHILIP
€14.20 €7.10
(-50%)
Κερδίζετε €7.10
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
BRUCKNER PASCAL
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS