Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΑΓΟΡΑΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ // Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗ

Ο ΑΓΟΡΑΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ

+
-
COHEN E. EDWARD
Κωδ. Πολιτείας: 1200-1423
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Με μια πρωτοποριακή προσέγγιση που απευθύνεται τόσο στον μελετητή όσο και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, ο συγγραφέας διερευνά τη διάρθρωση της αγοράς του έρωτα στην αρχαία Αθήνα, εξετάζοντας στοιχεία που αφορούν την οικονομική και κοινωνική ιστορία, αλλά και την ιστορία του φύλου και του δικαίου, βασισμένος στις πηγές. Έτσι, μέσα από περιπτώσεις γυναικών που διηύθυναν επιχειρήσεις πορνείας, οι οποίες συχνά διατηρούνταν από γενιά σε γενιά, σε μητρογραμμική βάση, εξετάζεται ο ρόλος που διαδραμάτισε το ανθηρό εμπόριο του έρωτα στην αθηναϊκή κοινωνία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Κάθε νέο βιβλίο του Edward Ε. Cohen αποτελεί γεγονός και Ο Αγοραίος Έρωτας στην Αρχαία Αθήνα δεν είναι εξαίρεση. Η πρωτοτυπία αυτής της εργασίας είναι ότι προσφέρει μια χωρίς προηγούμενο οικονομική προσέγγιση στο θέμα της πορνείας στην Αθήνα του τέταρτου αιώνα π.Χ. Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει ότι το επάγγελμα της πορνείας μπορούσαν να ασκήσουν και πολίτες, όχι μόνο δούλοι, παρά το κοινωνικό όνειδος που συνόδευε αυτή τη δραστηριότητα. Επομένως, το βιβλίο παρουσιάζει πτυχές της αρχαίας αθηναϊκής κοινωνίας που ως τώρα αγνοούσαμε εντελώς. Καλογραμμένο, με πολλά γλαφυρά και εντυπωσιακά αποσπάσματα, από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα αποτελεί ένα απολαυστικό ανάγνωσμα". (ALAIN BRESSON, The University of Chicago)
"O Cohen όχι μόνο εντάσσει επιτυχώς, για πρώτη φορά, την πορνεία, όπως ασκούνταν στην αρχαία Αθήνα, στο οικονομικό και νομικό της πλαίσιο, αλλά παράλληλα θέτει σε αμφισβήτηση πολλές παραδοσιακές αντιλήψεις σχετικά με την ιδιότητα του πολίτη, το φύλο και τη σεξουαλικότητα. Το αποτέλεσμα είναι μία πολυσχιδής μελέτη της αθηναϊκής κοινωνίας, εξετάζοντας το πώς τα περιθωριακά μέλη της, ιδίως οι γυναίκες και οι δούλοι, συνέβαλαν στη διαμόρφωσή της". (LAURA Κ. MCCLURE, Journal of Hellenic Studies)

«Πρόκειται για ένα θέμα ελάχιστα γνωστό, επομένως η μελέτη του Κοέν αποτελεί σημαντική προσθήκη στη βιβλιογραφία γύρω από αυτό. Στην εισαγωγή ο συγγραφέας καταπιάνεται με το ζήτημα της ορολογίας, ένα πρόβλημα το οποίο δυσκολεύει την έρευνα σήμερα, αφού οι λέξεις εταίρος/α και πόρνος/η επιδέχονταν ευρύ φάσμα ερμηνειών, αναλόγως των περιστάσεων, και διαφοροποιούνταν, όπως είναι αναμενόμενο, από τη σημερινή τους σημασία. (...) Μέσω των συμπερασμάτων στα οποία καταλήγει ο συγγραφέας, φωτίζονται, αναπόφευκτα, και πτυχές του οικονομικού και του κοινωνικού βίου στην αρχαία Αθήνα, όπως οι εργασιακές δεξιότητες και η εξειδίκευση, η θέση των γυναικών και των δούλων και το δικαίωμα των πρώτων στην ιδιοκτησία, η ανδρική ομοφυλοφιλία και οι ελάχιστες περιπτώσεις στις οποίες η μητριαρχία υπερίσχυε της πατριαρχίας». (Λεύκη Σαραντινού, bookpress.gr, 19/04/2021)

Περιεχόμενα

Συμβάσεις
Εισαγωγή
Οι εργάτριες της Αφροδίτης στη δημοκρατική Αθήνα
Η πορνεία ως ελευθέριο επάγγελμα
Ο (αγοραίος) έρωτας και η πόλη
Πορνεία βάσει συμβολαίου
Πέραν της νομιμοποίησης
Μητέρες και κόρες σε οικογενειακή επιχείρηση
Τα κόστη και οι αμοιβές των ερωτικών υπηρεσιών
Ευχαριστίες
Σημειώσεις
Βιβλιογραφία
Γενικό ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςATHENIAN PROSTITUTION - THE BUSINESS OF SEX
ISBN139789606531736
ΕκδότηςΔΙΟΠΤΡΑ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων342
Διαστάσεις23x15
ΜετάφρασηΖΕΥΚΗ-ΒΟΡΓΙΑ ΒΙΟΛΕΤΤΑ
ΕπιμέλειαΓΟΥΡΝΙΕΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΕΝ Ε. ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας1200-1423
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΖΑΜΠΕΛ
TABUCCHI ANTONIO
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45
Δουβλινέζοι
JOYCE JAMES
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS