Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΒΩΒΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ // Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΚΕΡΕΟΝ ΡΑΤ

Βωβός θάνατος

Η δεύτερη υπόθεση του Γκέρεον Ρατ

+
-
KUTSCHER VOLKER
Κωδ. Πολιτείας: 1200-1494
Τιμή Έκδοσης
€19.89
Τιμή Πολιτείας
€9.94
(-50%)
Κερδίζετε €9.95


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μάρτιος 1930: Ο κινηματογράφος βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής. Οι ομιλούσες ταινίες κερδίζουν έδαφος και πολλοί παραγωγοί, ιδιοκτήτες αιθουσών και αστέρια των βωβών ταινιών παραγκωνίζονται.
Η διάσημη ηθοποιός Μπέτι Βίντερ τραυματίζεται θανάσιμα από έναν προβολέα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ομιλούσας ταινίας. Αρχικά φαίνεται ως δυστύχημα, όμως ο αστυνόμος Γκέρεον Ρατ ανακαλύπτει στοιχεία που παραπέμπουν σε δολοφονία. Καθώς οι συνάδελφοί του υποψιάζονται έναν τεχνικό φωτισμού ο οποίος αγνοείται, οι έρευνες του Ρατ τον οδηγούν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και σύντομα βρίσκεται να ακολουθεί τον δικό του δρόμο.
Αποφεύγοντας τον προϊστάμενό του, που τον θέλει εκτός υπόθεσης, η ζωή του Ρατ περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν ο πατέρας του τού ζητά να βοηθήσει τον δήμαρχο της Κολονίας, Κόνραντ Αντενάουερ, σε μια υπόθεση εκβιασμού και η πρώην σύντροφός του, η Τσάρλι, προσπαθεί να αναθερμάνει τη σχέση τους - και όλα αυτά καθώς η ένταση μεταξύ ναζί και κομμουνιστών κλιμακώνεται σε βίαιες συγκρούσεις.

«Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο με ήρωα τον αστυνόμο Γκέρεον Ρατ, πάνω στο οποίο έχει βασιστεί η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά "Babylon Berlin". Ο Γερμανός συγγραφέας Volker Kutscher αποτυπώνει με δεξιοτεχνία το έγκλημα και τη διαφθορά σε ένα Βερολίνο του 1930 που παρακμάζει στη σκιά του ναζισμού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο ?Βωβός Θάνατος? είναι η δεύτερη ιστορία του αστυνόμου Γκέρεον Ρατ, τον οποίο γνωρίσαμε στο Βρεγμένο Ψάρι. Εκ πρώτης όψεως, η υπόθεση μοιάζει να περιέχει λιγότερες πολιτικές αναφορές, ο προσεκτικός αναγνώστης όμως θα ανακαλύψει στοιχεία και σκηνές που ο συγγραφέας έχει σκορπίσει στην πλοκή και προοικονομούν το χάος που πρόκειται να ακολουθήσει στο Βερολίνο εξαιτίας του οικονομικού κραχ. (?) Ο Κούτσερ είναι μάστορας στην αναπαραγωγή της ατμόσφαιρας της εποχής. Περιγράφει έξοχα την ψαλίδα μεταξύ ζάπλουτων και άνεργων που ανοίγει όλο περισσότερο, την οικονομική ανέχεια που πλήττει την πλειοψηφία των Βερολινέζων και τη βία στην οποία καταφεύγουν οι άνθρωποι βλέποντας την αδιαφορία της αστυνομίας για την επιβολή του νόμου». (Χίλντα Παπαδημητρίου, bookpress.gr, 01/11/2021)

Περιεχόμενα

Επιμέλεια κειμένου: Γιούλη Τσίρου, Ελένη Κατσαριώτη
Διόρθωση: Φίλια Μπουγιούκου
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDER STUMME TOD
ISBN139789606532863
ΕκδότηςΔΙΟΠΤΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2021
Αριθμός σελίδων808
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΨΗΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΥΤΣΕΡ ΦΟΛΚΕΡ
Κωδικός Πολιτείας1200-1494
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lab.alex

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

pollem, lab.alex

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΒΑΡΕΛΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
€10.90 €5.45
(-50%)
Κερδίζετε €5.45
ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ
ORWELL GEORGE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS