Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ

Η υπόσχεση

+
-
GALGUT DAMON
Κωδ. Πολιτείας: 1200-1701
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε μια φάρμα έξω από την Πρετόρια οι Σουάρτ συγκεντρώνονται για την κηδεία της μητέρας της οικογένειας, αλλά κάτω από το πένθος βράζουν οι διαφορές τους... Από τη νεότερη γενιά, ο Άντον και η Άμορ καταλήγουν να απεχθάνονται όσα αντιπροσωπεύει η οικογένειά τους, όπως η αθετημένη υπόσχεση στη μαύρη υπηρέτρια, τη Σαλομέ, που έχει περάσει όλη της τη ζωή δουλεύοντας γι' αυτούς. Της υποσχέθηκαν κάποια στιγμή ότι θα της δώσουν το σπίτι της, τη γη της... αλλά τα χρόνια και οι δεκαετίες περνούν και η υπόσχεση δεν εκπληρώνεται ποτέ.
Η αφήγηση κυλάει από τον έναν χαρακτήρα στον άλλο. Και, καθώς η χώρα περνάει από το σκοτεινό παρελθόν των φυλετικών διακρίσεων σε ένα -υποτίθεται- πιο δίκαιο παρόν, μια πολύ μεγαλύτερη υπόσχεση, προς έναν ολόκληρο λαό, μοιάζει να διαψεύδεται...
Μια πανανθρώπινη ιστορία για τις κληρονομιές που μας βαραίνουν, τις οικογένειες που μισιούνται και αγαπιούνται με το ίδιο πάθος. Τις υποσχέσεις πάνω στις οποίες χτίζονται οι ζωές, οι οικογένειες και τα έθνη. Και τη γη, που γίνεται μήλον της έριδος και θέατρο των βασάνων μας, μέχρι να μας δεχτεί όλους, δίκαιους και άδικους, στην αγκαλιά της... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Επιβλητικό, σου κόβει την ανάσα". (TLS)
"Μια ιστορία με εντυπωσιακό βάθος". (Colm Toibin)
"Αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα της χρονιάς". (The Times)

«Καθιστά τον αναγνώστη συνοδοιπόρο του στο ταξίδι της διερεύνησης των γεγονότων ίσως και στην αφήγηση της ιστορίας, χαρίζοντας αμεσότητα στο κείμενο και μια εγγύτητα και επικοινωνία του δημιουργού με τον αποδέκτη του έργου του. Το κείμενο χαρακτηρίζεται από μια γοητευτική διαρκή ροή, από την οποία ο αναγνώστης παρασύρεται με ευχαρίστηση. [. . .] Ο τίτλος του βιβλίου προφανώς αλλά και κατά δήλωση του συγγραφέα, έχει σχέση με την ανεκπλήρωτη υπόσχεση προς τη Νότια Αφρική μετά το απαρτχάιντ, με τις ελπίδες των κατοίκων της για το μέλλον και με τις προσδοκίες τους που διαψεύστηκαν. Κι εκείνος, όπως και η ηρωίδα του, δεν ξεχνά και προσπαθεί, στο μέτρο του δυνατού, να επιτελέσει το μερίδιο του χρέους του». (Χριστίνα Μουκούλη, bookpress.gr, 22/05/2022)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE PROMISE
ISBN139789606536359
ΕκδότηςΔΙΟΠΤΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2022
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ-ΛΑΙΝΑ ΚΛΑΙΡΗ
ΕπιμέλειαΚΥΘΡΕΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΑΛΓΚΟΥΤ ΝΤΕΙΜΟΝ
Κωδικός Πολιτείας1200-1701
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, Μενέλαος, agrigor, Xristinazwg

Κριτικές για το προϊόν

[26/09/2022] ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 73.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Διάβασα αυτό το βιβλίο αφού μου το δάνεισαν! Στην αρχή ο τρόπος γραφής με κούρασε λίγο, αφού η περιγραφή των γεγονότων πολλές φορές διακόπτεται απότομα από τις αναμνήσεις ή τις σκέψεις των βασικών χαρακτήρων. Η δυσλειτουργική οικογένεια που πρωταγωνιστεί, με τις ματαιώσεις και τις αποτυχίες που βιώνουν τα μέλη της και τις προβληματικές μεταξύ τους σχέσεις, μου θύμισε λίγο τους πρωταγωνιστές του βιβλίου "Πατρίδα" του Αραμπούρου καθώς και εδώ έχουμε εμβάθυνση στους χαρακτήρες όπως σε εκείνο το βιβλίο. Το γεγονός ότι το βιβλίο διαδραματίζεται στη Νότα Αφρική την περίοδο του Απαρτχάϊντ και λίγο μετά έχει ενδιαφέρον, αλλά η εμμονή του συγγραφέα με τις σωματικές λειτουργίες και τις εκτενείς περιγραφές τους μπορεί να δίνει ειλικρίνεια στη γραφή αλλά από ένα σημείο και μετά άρχισε να με ενοχλεί!
[08/06/2022] liamq123.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Να κ κατι ξεχωριστο απο την Διοπτρα.
Εξαιρετικο βιβλιο ,ιστορια πρωτότυπη με πολυ καλη αναλυση στους χαρακτηρες
Λεξιλογιο αρκετα καλο κ πολυ καλη εκδοση.
[18/05/2022] nikosxek.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πάρα πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο βιβλίο. Ο συγγραφέας διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας γαιοκτημόνων στην Νότια Αφρική με φόντο την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Κάθε κεφάλαιο και ένας θάνατος. Ωμό, αποκρουστικό, αγγίζει τα όρια του κιτς (κυριολεκτικά!), αλλά ταυτόχρονα ειλικρινές, βαθύ, αποκαλυπτικό και εν τέλει αληθινό. Ο τρόπος αφήγησης είναι ιδιαίτερος. Ομολογώ ότι στην αρχή με κούρασε και με μπέρδεψε λίγο, αλλά μετά τον συνήθισα. Συνολικά, πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΑΔΥΤΟ
FAULKNER WILLIAM (NOBEL 1949)
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS