Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΡΤΑ (3η ΕΚΔΟΣΗ)

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΡΤΑ (3η ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
HALTER PAUL
Κωδ. Πολιτείας: 1200-0884
Τιμή Έκδοσης
€11.00
Τιμή Πολιτείας
€7.70
(-30%)
Κερδίζετε €3.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τι συμβαίνει στην οικία των Ντάρνλι; Μέσα από την τελευταία πόρτα της σοφίτας, που είναι ανοιχτή, διακρίνεται μια λάμψη περίεργη, καθηλωτική, που φωτίζει τα λευκά πορσελάνινα πόμολα στις άλλες τρεις πόρτες. Κάποιοι ακούν μυστηριώδεις ήχους βημάτων... Όλοι πιστεύουν ότι το δωμάτιο είναι στοιχειωμένο από το πνεύμα της Έλενορ Ντάρνλι, που πριν από χρόνια βρήκε εκεί τραγικό θάνατο.
Οι Λάτιμερ δεν διστάζουν να εγκατασταθούν στο σπίτι των Ντάρνλι. Η Άλις Λάτιμερ, μέντιουμ, επιδιώκει να επικοινωνήσει με το πνεύμα της Έλενορ, που φαίνεται ότι διψάει για εκδίκηση.
Ο σύζυγός της, ο Πάτρικ Λάτιμερ, δέχεται να περάσει μια νύχτα στο δωμάτιο, για να αποδείξει ότι δεν είναι στοιχειωμένο. Η πόρτα κλείνει πίσω του και σφραγίζεται με βουλοκέρι. Όταν όμως ανοίγει, εντοπίζεται εκεί το πτώμα ενός άλλου άντρα. Οι σφραγίδες είναι άθικτες η πόρτα δεν έχει παραβιαστεί. Πού είναι ο Πάτρικ; Σε ποιον ανήκει το πτώμα που κείτεται στο πάτωμα;
Ένας άντρας πυροβολείται θανάσιμα στο γειτονικό σπίτι των Ουάιτ. Ο δολοφόνος φαίνεται ότι έχει διαφύγει, ωστόσο το απάτητο χιόνι τριγύρω δεν αφήνει καμία αμφιβολία... Ο επιθεωρητής Ντρου αναλαμβάνει να διαλευκάνει το μυστήριο. Ποιοι είναι οι δράστες; Πώς σχεδίασαν τις επιθέσεις τους; Και με ποιον τρόπο συνδέεται ο θρύλος του μάγου Χουντίνι με αυτή την ανεξήγητη ιστορία; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Paul Halter έχει χαρακτηριστεί "διάδοχος του John Dickson Carr", που θεωρείται ο μετρ του LOCKED ROOM MYSTERY.
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA QUATRIEME PORTE
ISBN139789606539121
ΕκδότηςΔΙΟΠΤΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2017
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΑΛΑΤΟΥΛΑ ΤΑΤΙΑΝΑ
ΕπιμέλειαΓΑΛΑΤΗ ΛΥΝΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΛΤΕΡ ΠΟΛ
Κωδικός Πολιτείας1200-0884
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tim8

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tim8

Κριτικές για το προϊόν

[04/03/2021] ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 73.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Το βιβλίο είναι γραμμένο με ύφος που θυμίζει τις ιστορίες του Άρθουρ Κόναν Ντόϊλ και σε γενικές γραμμές τα "μυστήρια κλειδωμένου δωματίου" σαν αυτά που έγραφε ο Carr του οποίου διάδοχος θεωρείται ο Paul Halter μου αρέσουν. Παρ' όλα αυτά, το βιβλίο δε με ενθουσίασε καθώς υπήρχαν πολλά "τραβηγμένα" σημεία στην πλοκή και οι χαρακτήρες είναι μάλλον επίπεδοι.Κρίμα! Το περίμενα διαφορετικό και πραγματικά ήλπιζα ότι θα μου άρεσε περισσότερο.
[03/02/2021] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Σίγουρα, 'Η τέταρτη πόρτα' αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα δείγματα λογοτεχνίας 'κλειδωμένου δωματίου', το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να αποδίδει φόρο τιμής, ακόμα, και στον Stephen King, τουλάχιστον, ως προς την ατμόσφαιρα του 1ου μέρους. Το σπίτι όπως και η εξοχική περιοχή που το περιβάλλει παρουσιάζονται αρκούντως απειλητικά, ενώ η μυστηριώδης λάμψη από την σοφίτα και οι ήχοι βημάτων θέτουν τις βάσεις ενός page tu
er. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο που χρησιμοποιεί και ενσωματώνει στη πλοκή ο Halter είναι ο θρύλος του μάγου Χουντίνι με στόχο το ξεδίπλωμα της πλοκής και τη διαλεύκανση του μυστηρίου - σε αυτό σημείο, το παραψυχολογικό θρίλερ συναντά το αστυνομικό μυστήριο και τα ιστορικά γεγονότα. Συνολική βαθμολογία: 3,9/5 ή 7,8/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€54.74 €21.90
(-60%)
Κερδίζετε €32.84
ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ (3 ΤΟΜΟΙ)
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€41.34 €16.54
(-60%)
Κερδίζετε €24.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS