Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 // Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑ

Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

+
-
ΣΑΛΚΙΤΖΟΓΛΟΥ Α. ΤΑΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1756-0466
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€15.90
(-25%)
Κερδίζετε €5.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Επανάσταση του '21 ήταν γεγονός που σήμανε συναγερμό σε όλους τους Έλληνες όχι μόνο της κυρίως Ελλάδας, αλλά και σε αυτούς που συγκροτούν το Μείζονα Ελληνισμό. Ευθύς μετά το σάλπισμα του ξεσηκωμού του Γένους, ακολούθησαν συνταρακτικά γεγονότα στις πόλεις της Μικρασίας όπου κατοικούσαν Έλληνες. Σε χιλιάδες ανέρχονται τα θύματα των σφαγών, των εξανδραποδισμών και των δηώσεων, ενώ μία τουλάχιστον ελληνική πόλη 35.000 κατοίκων, οι Κυδωνιές (Αϊβαλί), πυρπολήθηκε και καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τις τουρκικές ορδές.
Στο κάλεσμα της πατρίδας προσέτρεξαν από τους πρώτους και οι Έλληνες της πέραν του Αιγαίου ελληνικής γης, που αγωνίστηκαν μαζί με τους όμαιμους και ομόδοξους αδελφούς τους του Μοριά, της Ρούμελης και των νήσων. Εντάχθηκαν αμέσως στους στρατιωτικούς σχηματισμούς των οπλαρχηγών Νικηταρά, Μακρυγιάννη, Γκούρα, Κολοκοτρώνη, Δημ. Υψηλάντη κ.ά. Αργότερα συγκρότησαν ιδιαίτερο στρατιωτικό σχηματισμό, τη Φάλαγγα των Ιώνων.
Την προσφορά και τις θυσίες των Μικρασιατών για την απελευθέρωση της κοινής πατρίδας, που δεν είναι όσο πρέπει γνωστές, προσπαθεί να αναδείξει ο συγγραφέας με το πόνημά του αυτό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΒΡΑΧΥΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ 1821
Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ
Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ '21 ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ
ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΧΘΟΝΕΣ
ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ '21
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςASIA MINOR DURING THE GREEK REVOLUTION OF 1821 - THE CONTRIBUTION OF THE PEOPLE OF ASIA MINOR IN THE NATIONAL STUGGLE
ISBN139789606560354
ΕκδότηςΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2021
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας1756-0466
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Achilles Kokkinidis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

iliasmystakidis, Achilles Kokkinidis

Κριτικές για το προϊόν

[26/04/2023] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Άρτι ολοκληρωθέν. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Συγχαρητήρια στον συγγραφέα για τον κόπο του.Το έργο αυτό ασχολείται με την προσφορά των Μικρασιατών στην Εθνεγερσία του 1821.Αυτή εκδηλώθηκε με πολλούς τρόπους. Είτε με τη μύηση πολλών Μικρασιατών στη Φιλική Εταιρεία είτε με τη συγκέντρωση χρημάτων και πολεμοφοδίων για τον εξεγερμένο Μοριά είτε με τη συρροή πολλών εθελοντών στα μέτωπα των μαχών (συγκρότησαν μάλιστα δικό τους αυτοτελές σώμα, την Ιώνιο Φάλαγγα).Μπορούμε να εντάξουμε στην προσφορά τους και τα ολοκαυτώματα, τα πογκρόμ, τους εξανδραποδισμούς,τους βασανισμούς και τους βιασμούς που υφίσταντο συχνά από τον εξοργισμένο τουρκικό όχλο για τις ελληνικές νίκες. Οι Μικρασιατες ουσιαστικά ήταν αιχμάλωτοι των Τούρκων λόγω της θέσης όπου βρίσκονταν. Χάρη και σε αυτούς είμαστε ελεύθεροι σήμερα, τους ευχαριστούμε. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος του Αγώνα κάποιοι Μικρασιάτες ζήτησαν από τον σουλτάνο να γυρίσουν πίσω στη Μ.Ασία ,διότι το αχάριστο νεοπαγέν ελληνικό κράτος περιφρόνησε συνεχή αιτήματά τους για παροχή ενός τόπου για να εγκατασταθούν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!
SCHULZ M. CHARLES
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS