Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΓΕΦΥΡΕΣ

ΓΕΦΥΡΕΣ

SASSI-PERINO ANGIA, FARAGGIANA GIORGIO
Κωδ. Πολιτείας: 2218-0131




Παρουσίαση

Η αρχιτεκτονική των γεφυρών είναι η υψηλότερη μορφή κατασκευαστικής τέχνης. Παράλληλα με τη συμβολική τους αξία, ο σχεδιασμός και η κατασκευή γεφυρών έχει υπάρξει ένα πεδίο ερευνών για νέες τεχνολογίες και υλικά. Οι γέφυρες έχουν με σαφήνεια χαρακτηρίσει διαφορετικές ιστορικές εποχές και έχουν αναγερθεί ακόμα και ως εμβλήματα πολιτισμού -οι ρωμαϊκές γέφυρες για παράδειγμα, ήταν το προϊόν μιας αρχιτεκτονικής σχολής-αλλά οι γέφυρες έχουν επίσης χαρακτηρίσει εκείνους τους πολιτισμούς που έχουν δώσει βάση στην πρακτικότητα και στην κοινωνική ωφέλεια των μεγάλων κατασκευαστικών επιτευγμάτων. Οι γέφυρες είναι επίσης έξοχα έργα τέχνης που επιβάλλονται με ισχύ και κομψότητα σε ένα τοπίο (. . .) ένας τρόπος έκφρασης της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας (. . .). Αυτό το βιβλίο περιγράφει την εξέλιξη μιας αρχαίας τέχνης, καθώς αποτελεί μια ανθολογία των πιο σημαντικών γεφυρών στην ιστορία. (. . .) Οι γέφυρες παρουσιάζονται με διάφορες οπτικές γωνίες -ανθρωπιστική, φιλοσοφική, ιστορική, τεχνική και καλλιτεχνική- με χρονολογική βάση (. . .). (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 18ου ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ
ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΕΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Λεπτομέρειες
ISBN139789606611230
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΡΑΚΩΤΣΟΓΛΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2005
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις38x21
ΕπιμέλειαΚΟΥΣΟΥΝΕΛΟΣ Γ.
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΣΙ-ΠΕΡΙΝΟ ΑΝΤΖΙΑ, ΦΑΡΑΤΖΑΝΑ ΤΖΟΡΤΖΙΟ
Κωδικός Πολιτείας2218-0131
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

[25/04/2013] vivliofagos85.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το βιβλίο το αγόρασα οταν είχε κυκλοφορήσει.Δεν παρουσιάζει πολλές γέφυρες αλλα αντίθετα κάνει μια αναδρομή στην ιστορία των γεφυρών,πάντος έχει γέφυρες απο διάφορες κατηγορίες (καλωδιωτές, σιδοροδρομικές, χαραδρογέφυρες, πεζογέφυρες, ανοιγόμενες). Όπως και να έχει αποτελεί μια καλή επιλογή σε κάποιν που βρίσκει ενδιαφέρον στο θέμα του βιβλίου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS