Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΣΙΟΡΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΟΡΑΝ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ SYLVIE JAUDE

Ο ΣΙΟΡΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΟΡΑΝ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ SYLVIE JAUDEAU

CIORAN M. EMIL
Κωδ. Πολιτείας: 3590-0140




Παρουσίαση

"...Μιλούσα πάντα με αγνώστους και έμαθα πάρα πολλά από αυτές τις συζητήσεις: αυτό είναι πολύ σημαντικό, κεφαλαιώδες. Κυρίως τρέφω κάποια αδυναμία για τους κάπως διαταραγμένους τύπους. Στη Ρουμανία, ανάμεσα στους εξήντα χιλιάδες κατοίκους του Σίμπιου, γνώριζα όλους τους ψιλοαποτυχημένους... Και οι ποιητές ανήκουν στην ίδια κατηγορία... Κι ύστερα υπάρχει αυτό το εξόχως βαλκανικό φαινόμενο: ο αποτυχημένος είναι ένας τύπος πολύ προικισμένος, που όμως δεν προκόβει, που υπόσχεται τα πάντα και δεν τηρεί τις υποσχέσεις του. Οι μεγάλοι φίλοι μου στη Ρουμανία δεν ήταν οι συγγραφείς αλλά οι αποτυχημένοι. Μόνο συμπεράσματα μπορώ να εκφράσω. Οι αφορισμοί μου δεν είναι αφορισμοί, ο καθένας τους συνοψίζει μιαν ολόκληρη σελίδα, είναι το ύστατο σημείο μιας μικρής κρίσης επιληψίας... Παραλείπω τα υπόλοιπα και δίνω μόνο το συμπέρασμα, όπως στο δικαστήριο όπου, τελικά, βαρύνει μόνον η ετυμηγορία: καταδίκη σε θάνατο. Αφήνω κατά μέρος την ανάπτυξη της σκέψης και προσφέρω μόνο την κατακλείδα. Αυτή είναι η μεθόδευσή μου, η συνταγή μου..."

Κορμό και "αφορμή" για το βιβλίο αποτελούν οι συζητήσεις που είχε, λίγα χρόνια πριν το θάνατό του, ο Ε. Μ. Σιοράν με τη μελετήτρια του έργου του, Συλβί Ζωντώ. Στο πρώτο μέρος, η Ζωντώ συγκεντρώνει τα σημαντικότερα σημεία αυτών των συζητήσεων: o φιλόσοφος απαντά με την απλή αλλά μεστή γλώσσα της φιλικής κουβέντας προσφέρει βασικά κλειδιά ερμηνείας του έργου του, ξεκαθαρίζει τη σχέση του απέναντι στην ιστορία, το μυστικισμό, την αγιοσύνη, και μιλά για τα αναγνώσματά του, τη φιλοσοφία και τη γλώσσα της, την ποίηση, τη μουσική, τη νοσταλγία, την απελπισία, την εκστατική εμπειρία. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, η Σ. Ζωντώ αναλύει, ένα προς ένα, όλα τα έργα του Ε. Μ. Σιοράν, παρακολουθώντας την πορεία της σκέψης του από τα πρώτα ήδη βιβλία που, νεαρός, εξέδωσε στη Ρουμανία. Μετά από ένα εργοβιογραφικό σημείωμα, στην ελληνική έκδοση έρχεται να προστεθεί ένα παράρτημα με φωτογραφικό υλικό και ένα απάνθισμα σκέψεων, ρήσεων, απαντήσεων του φιλοσόφου, ερανισμένων από ένα μεγάλο σώμα συνεντεύξεων που ο Σιοράν παραχώρησε σε διάφορες εποχές.
Αποκαλύπτοντας τον άνθρωπο Σιοράν και ταυτόχρονα προσφέροντας μια σύντομη αλλά περιεκτική ανάλυση όλων των βιβλίων του, το μικρό τούτο βιβλίο αποτελεί ιδανική εισαγωγή αλλά και απαραίτητο βοήθημα για όποιον φιλέρευνο αναγνώστη θα ήθελε να εντρυφήσει περαιτέρω στο σιορανικό έργο. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΜΙΛ ΣΙΟΡΑΝ
ΕΡΓΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΕΙΠΕ...
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCIORAN - ENTRETIENS AVEC SYLVIE JAUDEAU
ISBN139789606624001
ΕκδότηςPRINTA
ΣειράΕΚ ΒΑΘΕΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2005
Αριθμός σελίδων126
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΖΟΝΤΟ ΣΙΛΒΙ
ΜετάφρασηΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ ΚΩΣΤΗΣ
ΕπιμέλειαΚΑΡΤΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΙΟΡΑΝ Μ. ΕΜΙΛ
Κωδικός Πολιτείας3590-0140
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

errikos17, mashka, jdoulfis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

sot, sammy89, ημίφως, aggelosnikas, sugahtankdesign, charal, Dimi777

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΜΑΣ ΜΠΕΡΝΧΑΡΝΤ
BERNHARD THOMAS
€18.59 €7.44
(-60%)
Κερδίζετε €11.15
Η ΥΦΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
€33.95 €15.28
(-55%)
Κερδίζετε €18.67

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS