Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

+
-
BOAS FRANZ
Κωδ. Πολιτείας: 3590-0162
Τιμή Έκδοσης
€27.56
Τιμή Πολιτείας
€19.29
(-30%)
Κερδίζετε €8.27


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ριζοσπαστικό πνεύμα, θεμελιωτής της Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας, εξαίρετος διανοητής, ο Franz Boas υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ανθρωπολόγους του 20ού αιώνα. Με επιστημονικά επιχειρήματα, αντέκρουσε τις θεωρίες περί ανώτερων και κατώτερων φυλών, φτάνοντας στο σημείο να θεωρεί ως αυτονόητο, πριν από εκατό χρόνια, κάτι αδιανόητο για την κυρίαρχη ιδεολογία εκείνης της εποχής: ότι ένας μη λευκός θα μπορούσε να γίνει ακόμα και πρόεδρος των ΗΠΑ...
Ο Franz Boas, εξετάζοντας ιστορικά τους διάφορους επιμέρους πολιτισμούς, διαπίστωσε ότι η ποιότητά τους και η δυνατότητά τους να προοδεύουν δεν εξαρτάται από τα φυλετικά χαρακτηριστικά. Μιλώντας για πρόοδο του πολιτισμού, αντιπαραθέτει στην έννοια της εξέλιξης τα δεδομένα ενός -στα βασικά του χαρακτηριστικά- ενιαίου πολιτισμού του ανθρώπου, εξετάζοντάς τον έτσι όπως αυτός ενυπάρχει στις διάφορες εξειδικεύσεις του, στους επιμέρους πολιτισμούς. Έτσι, διαπιστώνει επιτυχίες ή αποτυχίες της εξέλιξης των πολιτισμών στη σχέση τους με την ευρύτερη πρόοδο του ενιαίου πολιτισμού του ανθρώπων. Σημαντικός, καθοριστικός παράγοντας για την ποιότητα ενός πολιτισμού είναι η κριτική επάρκεια της σκέψης των ανθρώπων απέναντι στον πολιτισμό τους.
Το βιβλίο θεωρείται ένα από τα πλέον σημαντικά του αιώνα του, σπουδαίο όσο και η Ερμηνεία των ονείρων του S. Freud ή η Θεωρία της σχετικότητας του A. Einstein. Εξάλλου, οι ιδέες του Franz Boas υπήρξαν καθοριστικές για τα αντιρατσιστικά κινήματα, ιδιαίτερα στη Β. Αμερική. Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε η "Βίβλος των Νέγρων" αλλά και το ότι το ναζιστικό καθεστώς στη Γερμανία το έριξε στην πυρά... (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Ο Boas άφησε χιλιάδες σελίδες γραπτών μεγάλης εμβρίθειας, πάνω σε ένα εκπληκτικό φάσμα θεμάτων, που κυμαίνεται από επιτόπιες εθνογραφικές καταγραφές μέχρι εκτενείς αποθησαυρίσεις μύθων και αφηγήσεων, από πραγματεύσεις φυσικής ανθρωπολογίας μέχρι πολιτικούς στοχασμούς αναφορικά με ζητήματα φυλετικών διακρίσεων και πολέμου, από γλωσσολογικές μελέτες, κυρίως στις ιθαγενείς γλώσσες της Αμερικής, μέχρι αναλύσεις της πρωτόγονης τέχνης και των σχέσεών της με τις διαθέσιμες τεχνικές, χωρίς ωστόσο να δώσει κανένα μείζον θεωρητικό έργο. Το βιβλίο, που κατά ευτυχή συγκυρία μεταφράστηκε προσφάτως στα ελληνικά, είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες συνόψεις τής σκέψης του, στην οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως ουσιαστική εισαγωγή. (Φώτης Τερζάκης, Ελευθεροτυπία, 27/11/2009)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE MIND OF PRIMITIVE MAN
ISBN139789606624070
ΕκδότηςPRINTA
ΣειράΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2009
Αριθμός σελίδων392
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΚΟΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕπιμέλειαΝΤΑΒΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΑΣ ΦΡΑΝΤΣ
Κωδικός Πολιτείας3590-0162
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μιχαέλα Χασιώτη

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Genin, Μιχαέλα Χασιώτη

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΩΝ ΔΕΙΛΩΝ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €7.52
(-60%)
Κερδίζετε €11.28
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ
BRACHER KARL-DIETRICH
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS