Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ( ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ / ΣΕΙΡΑ )

ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

REMARQUE ERICH-MARIA
Κωδ. Πολιτείας: 1831-0045




Παρουσίαση

Βερολίνο του 1928. Τρεις νέοι άντρες, παλιοί γνώριμοι από τα χαρακώματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, συναντώνται μετά από χρόνια στη γερμανική πρωτεύουσα και δουλεύουν μαζί στο συνεργείο αυτοκινήτων που ένας εξ αυτών διατηρεί. Ιδιοκτήτης και εργαζόμενοι νιώθουν ισότιμοι, γιατί πάνω απ' όλα είναι φίλοι. Γιατί πέρασαν μαζί τον πόλεμο, τη φρίκη, γιατί μαζί ξέφυγαν τον θάνατο. Είναι τρεις φίλοι που μοιράζονται τα πάντα. Υποχρεώσεις δεν υπάρχουν, αφού κανείς δεν τολμά να σκεφτεί το αύριο. Χαρές και διασκεδάσεις περιορίζονται στο ποτό, το φαγητό και σε εφήμερες σχέσεις με κοπέλες που έχουν καταλήξει, εξαιτίας της μεγάλης κρίσης, στο πεζοδρόμιο.
Οικογένειες ολόκληρες αυτοκτονούν. Δουλειά και φαγητό δεν υπάρχουν πια και οι σχέσεις των ανθρώπων δοκιμάζονται ανελέητα. Ο καθένας προσπαθεί να εξοντώσει τον άλλον, για μια θέση εργασίας, για ένα μάρκο, για ένα κομμάτι ψωμί.
Σ' αυτές τις συνθήκες της γενικής πείνας και ανέχειας, οι τρεις φίλοι μένουν ενωμένοι.
Όταν η αγαπημένη του ενός αργοπεθαίνει από φυματίωση σε ένα σανατόριο των Άλπεων, οι τρεις τους πωλούν το συνεργείο και το αγαπημένο τους αυτοκίνητο για να αντεπεξέλθουν. Μα ο θάνατος είναι θάνατος και δεν τους χαρίζεται. Η αγαπημένη "φεύγει" και λίγο αργότερα η Τρομοκρατία θα σκοτώσει και έναν ακόμη από τους τρεις συντρόφους. Την πιο αγωνιστική, την πιο ανθρώπινη, την πιο υπέροχη φιγούρα. Το σκοτάδι έχει πέσει για τα καλά, πλέον, στη Γερμανία του Μεσοπολέμου. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDREI KAMERADEN
ISBN139789606627248
ΕκδότηςΗΛΕΚΤΡΑ
ΣειράΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2007
Αριθμός σελίδων536
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΕΜΑΡΚ ΕΡΙΧ-ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας1831-0045
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Nefeli Karapiperi

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Maryloulou, patpat, myrtoula, giovand, Geotsimp, ΦΜ70, apgkiz, Ron, Nefeli Karapiperi, scepticusb , Krvag, jimlondos, tzortzov, angeta

Κριτικές για το προϊόν

[11/01/2022] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Είναι το πρώτο βιβλίο του Ρεμάρκ που διαβάζω και δεν θα είναι το τελευταίο. Ο Ρεμάρκ καταφέρνει να μεταφέρει τον αναγνώστη στη Γερμανία της Βαϊμάρης εν έτει 1928, μετά την εποχή του υπερ-υπερπληθωρισμού του 1923, λίγο πριν το Κράχ του 1929 και κατά τη διάρκεια που οι ναζί κάνουν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους στο δημόσιο βίο της εύθραυστης Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Είναι μια περίοδος συγκρατημένης αισιοδοξίας και μιας μάλλον ανάλαφρης τάσης, που αντιμετωπίζει τη ζωή μέσα από μια τάση εφήμερης απόλαυσης χωρίς μακροπρόθεσμη προοπτική. Οι τρεις φίλοι έχουν επιβιώσει από το Μεγάλο Πόλεμο και προσπαθούν, δέκα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, να ορθοποδήσουν, να βιώσουν τις εμπειρίες κάθε κανονικού ανθρώπου, να ξεπεράσουν τους εφιάλτες τους, να ερωτευτούν και να πιουν - να πιουν πολύ. Το ποτό ξεχειλίζει μέσα από τις σελίδες του Ρεμάρκ. Οι Γερμανοί την εποχή εκείνη έπιναν πολύ. Ο έρωτας, η αρρώστια, ο θάνατος, η φτώχεια, οι πολιτικές αντιπαραθέσεις στο δρόμο, οι μπαγαποντιές, οι απάτες, όλα αυτά συναποτελούν στοιχεία του μωσαϊκού του βιβλίου, ενώ ο Ρεμάρκ καταφέρνει να περιγράψει τους τρεις πρωταγωνιστές (κι όχι μόνο) με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, που καθορίζουν και τις πράξεις, την κοσμοθεωρία και την κατάληξή τους. Η μετάφραση είναι αξιόλογη. Διαβάζεται ευχάριστα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Εράν - βυζαντινά αμαρτήματα
ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€22.20 €11.10
(-50%)
Κερδίζετε €11.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS