Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Α΄Τ. Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ - ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑ

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΤΟΛΣΤΟΙ

Κωδ. Πολιτείας: 1831-0062




Παρουσίαση

Το βιβλίο του καθηγητή Orlando Figes αναφέρεται σε μια εκτεταμένη χρονική περίοδο, και καλύπτει έναν τεράστιο αριθμό πηγών. Ως εκ τούτου, οι αναφορές σε πρόσωπα, τόπους, έργα, ιστορικές περιόδους, καλλιτεχνικά, πολιτικά και θρησκευτικά κινήματα είναι αμέτρητες. Επιπλέον, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί λόγο γεμάτο παρενθετικές φράσεις, οι οποίες αυξάνουν κατά κόρον τον αριθμό των σημείων στίξης. Ευχής έργο στάθηκε το γεγονός πως τα προϊόντα του ρωσικού πολιτισμού όχι μόνο δεν είναι άγνωστα στην Ελλάδα, μα σε αρκετές περιπτώσεις η βιβλιογραφία μας είναι αρκετά πλούσια, αν και όχι πάντα συνεπής προς τις πηγές. [...]
Η σειρά "Πολιτισμοί" σκοπό έχει να φωτίσει την "αθέατη πλευρά" της παγκόσμιας Ιστορίας, πίσω από την "επίσημη"¨εικόνα των πολιτικών και στρατιωτικών αντιπαραθέσεων. Η τέχνη, οι καθημερινές συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα, όλα εκείνα τα "μικρά", που χτίζουν το πραγματικό ανθρώπινο μεγαλείο, παρουσιάζονται σε αυστηρά επιλεγμένα έργα, που συνδυάζουν την επιστημονική εγκυρότητα με την απλότητα και την γοητεία της γραφής. (Από την έκδοση)

«Εστιάζοντας ?στον χορό της Νατάσας?, ο Βρετανός ιστορικός θέτει ένα θεμελιώδες ερώτημα, το οποίο επανέρχεται ως εξαιρετικά επίκαιρο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την κάθετη αντιπαράθεσή της με τον δυτικό κόσμο: Πού ανήκει η Ρωσία; Στον δυτικό κόσμο; Στον ανατολικό; Η σε κάποιον ενδιάμεσο; Από ποιες αξίες εμφορείται ο πολιτισμός της; Ποιες είναι οι ρίζες του; Τι σήμαιναν για αυτόν τον πολιτισμό, τα χρόνια της ΕΣΣΔ; Τον άλλαξαν; Τον μπόλιασαν με κάτι καινούργιο ή απλώς τον άφησαν να λαγοκοιμάται για να επανέλθει μετά τη διάλυση του σοβιετικού κόσμου στη μορφή που είναι σήμερα;» (Έλενα Χουζούρη, bookpress.gr, 29/05/2022)

"Μια καταιγιστικά πλούσια σε περιεχόμενο και προκλητικά πρωτοποριακή επισκόπηση τριών αιώνων ρωσικού πολιτισμού". (The Economist)
"Ένα εκθαμβωτικό, εξαιρετικά φιλόδοξο βιβλίο... Ο Figes διατρέχει αχανείς πολιτιστικές περιοχές, και μελετά έναν τεράστιο αριθμό έργων, προκειμένου να συλλάβει τις πρωτεϊκές αλλά και ταραγμένες προσπάθειες των Ρώσων να προσδιορίσουν την εθνική ταυτότητά τους". (The Atlantic Monthly)
"Ένα απολαυστικό έργο, γραμμένο με αγάπη και βαθύ θαυμασμό για τις μυθικές προσωπικότητες, που έχτισαν έναν από τους γοητευτικότερους πολιτισμούς του κόσμου". (The New Leader)

Περιεχόμενα

Εκδοτικό σημείωμα
Εισαγωγή
Η ευρωπαϊκή Ρωσία
Τα παιδιά του 1812
Μόσχα! Μόσχα!
Ο χωριάτικος γάμος
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139789606627453
ΕκδότηςΗΛΕΚΤΡΑ
ΣειράΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2006
Αριθμός σελίδων448
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕπιμέλειαΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1831-0062
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

anifan, mtoli

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΕΛΙΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
NABOKOV VLADIMIR
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
Η ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΓΚΡΕΚΟΥ ΑΓΟΡΗ
€21.20 €7.42
(-65%)
Κερδίζετε €13.78

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS