Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΡΩΣΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΓΚΡΙΣΑ ΠΕΡΕΛΜΑΝ

Ο ΡΩΣΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΓΚΡΙΣΑ ΠΕΡΕΛΜΑΝ

+
-
GESSEN MASHA
Κωδ. Πολιτείας: 4275-0143
Τιμή Έκδοσης
€18.25
Τιμή Πολιτείας
€12.78
(-30%)
Κερδίζετε €5.47


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

2000, Μάιος, Βοστώνη:
το Ινστιτούτο Μαθηματικών Clay ορίζει τα επτά σημαντικότερα άλυτα προβλήματα των Μαθηματικών, και αθλοθετεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για το καθένα.
2002, Νοέμβριος, Αγία Πετρούπολη:
ο ιδιοφυής ρώσος μαθηματικός Γκριγκόρι [Γκρίσα] Πέρελμαν "ανεβάζει" στο διαδίκτυο την απόδειξή του για την Εικασία του Πουανκαρέ: ένα από τα επτά δυσεπίλυτα προβλήματα -που ταλάνιζε τους σημαντικότερους μαθηματικούς από τις αρχές του 20ού αιώνα- είχε βρει τον "δάσκαλό" του.
2006, Αύγουστος, Μαδρίτη:
η κοινότητα των μαθηματικών αναμένει τον Γκρίσα να παρευρεθεί στην τελετή απονομής του Μεταλλίου Φιλντς (το μαθηματικό ισοδύναμο του βραβείου Νόμπελ) και να αποδεχτεί την τιμητική του διάκριση. Ο εκκεντρικός 40χρονος μαθηματικός -κλεισμένος με τη μητέρα του σε ένα φτωχικό δυάρι- περιφρονεί φίλους και συναδέλφους και δηλώνει απών.
2009, Οκτώβριος, Αγία Πετρούπολη:
"Η συνάντησή μας δεν έχει κανένα νόημα", απαντά ο Γκρίσα στον πρόεδρο της επιτροπής του Ινστιτούτου Clay, και -άκαμπτος στις πεποιθήσεις του- απορρίπτει κατηγορηματικά το ένα εκατομμύριο δολάρια.
Πώς κατόρθωσε αυτός ο τόσο αινιγματικός μαθηματικός να "αλώσει" το πρόβλημα, εντελώς μόνος, αποκομμένος από την κοινωνία και τους δυτικούς συναδέλφους του; Τι είδους δημιουργικές διεργασίες τροφοδότησαν την απρόσκοπτη σκέψη του με τέτοια υπολογιστική ισχύ ώστε να εξωθήσει τις έννοιες των μαθηματικών στα απώτατα όρια της λογικής; Κάτω από ποιες συνθήκες εκπαιδεύτηκε και με ποια ιδεώδη ανδρώθηκε στη Σοβιετική Ένωση της μετασταλινικής εποχής; Πώς κατέληξε να απαξιώσει χρήματα και φίλους, και γιατί αρνείται κάθε επικοινωνία με ολόκληρο τον κόσμο;
Εντυπωσιασμένη από τη μοναδικότητα αυτού του χαρακτήρα αλλά και από την ιδιομορφία αυτού του φαινομένου των μαθηματικών, η συγγραφέας-μαθηματικός Masha Gessen αφιερώθηκε στην εξιστόρηση της απίστευτης βιογραφίας του Γκρίσα Πέρελμαν.
Μια αληθινή ιστορία, ένα μαθηματικό μυστήριο, το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, και η μοίρα μιας ιδιοφυίας στον σημερινό μας κόσμο. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPERFECT RIGOR, A GENIUS AND THE MATHEMATICAL BREAKTHROUGH OF THE CENTURY
ISBN139789606640582
ΕκδότηςΤΡΑΥΛΟΣ
ΣειράΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΙΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕπιμέλειαΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΕΣΕΝ ΜΑΣΑ
Κωδικός Πολιτείας4275-0143
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleutheriakos7

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ενάντια σε φρούρια και τείχη, 1821
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS