Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΠΟ ΤΟ 1 ΕΩΣ ΤΟ 9 // Η ΚΡΥΦΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ 1 ΕΩΣ ΤΟ 9

Η ΚΡΥΦΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

+
-
HODGES ANDREW
Κωδ. Πολιτείας: 4275-0158
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€11.90
(-30%)
Κερδίζετε €5.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σ' αυτό το εξαιρετικό βιβλίο, ο Andrew Hodges καταπιάνεται χωριστά με καθέναν από τους αριθμούς από το 1 έως το 9 και στη συνέχεια τους συνθέτει δημιουργώντας ένα ενοποιητικό σχήμα εντυπωσιακού εύρους που κυμαίνεται από την αισθητική, τη φιλοσοφική, και βέβαια, τη μαθηματική σημασία των θεμελιωδών ακέραιων αριθμών μέχρι τον ρόλο τους στη θεωρία αριθμών, στην κβαντική κρυπτογραφία, και στη μαθηματική φυσική. Το μαγευτικό σύμπαν των αριθμών αποκαλύπτεται μέσα από τον ενθουσιασμό ενός δάσκαλου που ξέρει να εμπνέει στους μαθητές του θαυμασμό και δίψα για τα μαθηματικά. Αντλώντας έμπνευση από την αέναη τάση του ανθρώπου για κατανόηση, το έργο "Από το ένα έως το εννέα", προσεγγίζει με χιούμορ και οξύνοια τα πιο σύγχρονα, φλέγοντα θέματα των μαθηματικών. Ο Hodges -ένας διαπρεπής επιστημονικός βιογράφος, κορυφαίος μαθηματικός συγγραφέας, και ταλαντούχος δάσκαλος των μαθηματικών- κυριολεκτικά «ζωντανεύει» τους φαινομενικά ψυχρούς αριθμούς - δείχνει ότι αποτελούν κομμάτι της ζωής μας, ότι βρίσκονται παντού. Το προσωπικό ύφος του συγγραφέα σε συνδυασμό με τη διαφωτιστική εικονογράφηση κάνουν ακόμη και τα πιο δύσκολα προβλήματα των μαθηματικών προσιτά στον μη ειδικό αναγνώστη. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

[Ο Hodges] ασχολείται με πράγματα πολύ γενικά. Στις παρυφές αυτού που ονομάζουμε Θεωρία των Αριθμών. Με θέματα δηλαδή που δεν χρειάζεται να ξέρεις παραγώγους και ολοκληρώματα αλλά απλά τις τέσσερις πράξεις της Αριθμητικής. Και σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις πόσα όμορφα αλλά και χρήσιμα προϊόντα της ανθρώπινης σκέψης μπορεί να προκύπτουν από αυτές τις τέσσερις απλές πράξεις. Ίσως ο υπότιτλος "Η μυστική ζωή των αριθμών" να μην κυριολεκτεί και μάλλον πιο κατάλληλη θα ήταν η έκφραση "Η εσωτερική ζωή των αριθμών". Πόσω μάλλον που δεν ασχολείται με τη σημασία των αριθμών σε περιοχές όπως είναι η Ασία και για πολιτισμούς όπως αυτοί που βρίσκονται υπό την επίδραση της ισλαμικής θρησκείας του σουφισμού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής μυστικισμού. Επίσης δεν πέφτει στην ευκολία της Αριθμολογίας, όπως θα μπορούσε κάποιος να εικάσει από τον υπότιτλο. Οι αριθμοί του Hodges ζουν μια δική τους κοσμοπολίτικη, τίμια και ανοιχτή ζωή, όχι λιγότερο ενδιαφέρουσα γι' αυτό. Ο Hodges δεν είναι καθηγητής σε μια τυχαία έδρα αλλά σε αυτή της Οξφόρδης, άρα ξέρει καλά τα Μαθηματικά του. Και αυτό φαίνεται στο βιβλίο και από τον πλούτο των θεμάτων που θίγει. [...] Το βιβλίο του Hodges διαρθρώνεται, όχι απροσδόκητα, σε δέκα κεφάλαια, στο καθένα από τα οποία εξετάζεται κάποιος από τους αριθμούς Ο έως 9, διαβάζεται άνετα με όσα διαλείμματα θέλεις και ο αναγνώστης τελικά αποκομίζει πολλά από αυτό. Όσο για τις γνώσεις που απαιτούνται, τα Μαθηματικά του παλαιού Λυκείου φθάνουν για περίπου το 80% της ύλης του. (A. ΓΑΛΔΑΔΑΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ: SCIENCE, 29/1/2012)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606640728
ΕκδότηςΤΡΑΥΛΟΣ
ΣειράΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2011
Αριθμός σελίδων384
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΟΤΖΕΣ ΑΝΤΡΙΟΥ
Κωδικός Πολιτείας4275-0158
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ealexiou123, linuxman101

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ealexiou123, linuxman101

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 1821 (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€38.00 €19.00
(-50%)
Κερδίζετε €19.00
ΙΔΟΥ ΕΓΩ
FOER JONATHAN-SAFRAN
€24.00 €12.00
(-50%)
Κερδίζετε €12.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS