Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ BLADE RUNNER - ΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ BLADE RUNNER

ΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ - Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

+
-
DAVIS MIKE
Κωδ. Πολιτείας: 4367-0005
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο βιβλίο μου για το Los Angeles (City of Quartz, 1990) ανέλυσα διάφορες τάσεις στρατιωτικοποίησης του τοπίου της Νότιας Καλιφόρνιας. Τα γεγονότα που ακολούθησαν τις ταραχές του 1992 - μεταξύ άλλων, η τετράχρονη οικονομική ύφεση, μια καταιγιστική μείωση των θέσεων βιομηχανικών εργατών, ένα βαθύ νυστέρι στο κράτος πρόνοιας και το δημοσιοϋπαλληλικό προσωπικό, το κύμα αντιδράσεων κατά των μεταναστών εργατών, η αποτυχία της αστυνομικής μεταρρύθμισης και μια πρωτοφανής έξοδος εκτός των πυλών των μεσοαστικών οικογενειών - απλώς επέτειναν το χωρικό apartheid στο μείζον Λος Άντζελες. Καθώς τα ονειρικά χρόνια πλησιάζουν στο τέλος τους, φαίνεται πολύ πιθανό ότι το Λος Άντζελες του 2019 θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει τον δυστοπικό αντίποδα των περισσότερων από τα παραδοσιακά ιδανικά μιας δημοκρατικής μητρόπολης. Αλλά τι είδους δυστοπικό αστικό τοπίο άραγε, αν όχι αυτό του Blade Runner, θα παρήγαγε εντέλει αυτή την ανεξέλεγκτη αύξηση της ανισότητας, της εγκληματικότητας και της κοινωνικής απόγνωσης; [...] (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το κείμενο Beyond Blade Runner: Urban Control - The Ecology of Fear πρωτοδημοσιεύεται το Δεκέμβριο του 1992 στο New Jersey, στην σειρά εκδόσεων του Open Magazine. Παρά τον σκόπιμα κινηματογραφικό τίτλο του αποτελεί άμεση κριτική αντίδραση του Μ. Davis στο νέο πολεοδομικό και χωροταξικό σχέδιο της πόλης του Λος Άντζελες. Υπερβαίνοντας γρήγορα το φιλμ ο Davis, δημιουργεί την αφορμή για μια εις βάθος ανάλυση των συντελούμενων αλλαγών της χωροταξικής πολιτικής στο Λος Άντζελες της νέας χιλιετίας. Δύο καθοριστικά γεγονότα οδήγησαν στη συγγραφή του κειμένου: η εξέγερση (riot) της άνοιξης του '92 που μεταβάλουν το Λος Άντζελες σε πεδίο μάχης προκαλώντας την επέμβαση τακτικού στρατού στο κέντρο της πόλης καθώς και η δημοσίευση του "Στρατη-γικού Σχεδίου του Downtown", της χωροταξικής μελέτης για το πολυεθνικό Λος Άντζελες της Νέας Χιλιετίας. Στο Beyond Blade Runner, ο Davis επικεντρώνει την κριτική του στα εκφυλιστικά αστικά φαινόμενα - την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου και την τεχνητά καλλιεργούμενη υστερία της "ασφάλειας", που ενισχύει την γκετοποίηση και την ταξική πόλωση. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Ι. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ BLADE RUNNER
II. ΦΡΟΥΡΙΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
ΙΙΙ. Η ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΥΡΙ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789606654534
ΕκδότηςFUTURA
ΣειράΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2008
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις20x13
ΜετάφρασηΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΕΙΒΙΣ ΜΑΙΚ
Κωδικός Πολιτείας4367-0005
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimos, landlab, kzacharakis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ΦΜ70, landlab

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
HEATHER PETER
€18.00 €9.00
(-50%)
Κερδίζετε €9.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS