Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΦΑΝΟΣ // ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΦΑΝΟΣ

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

BERGMAN INGMAR
Κωδ. Πολιτείας: 3570-0221




Παρουσίαση

Όταν ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν ήταν ακόμη παιδί, στη δεκαετία του 1920, αντάλλαξε τα δώρα του με έναν απλό προβολέα, έναν κινηματογράφο (cinematographe), τον οποίον είχαν δώσει στον αδελφό του για χριστουγεννιάτικο δώρο. Το άλλο πρωί κλείστηκε στην γκαρνταρόμπα του παιδικού δωματίου, έβαλε φιλμ στο μηχάνημα και άναψε τη λάμπα πετρελαίου. Είδε ένα λιβάδι όπου είχε πλαγιάσει και λαγοκοιμόταν μια κοπέλα. Όταν γύρισε τη μανιβέλα η κοπέλα ξύπνησε. Και κινήθηκε. Εκείνη τη στιγμή ξύπνησε μέσα του ένας ακατανίκητος έρωτας για τη μαγεία των κινούμενων εικόνων. Και ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της εποχής μας είχε δεχτεί το πρώτο και ισχυρότατο ερέθισμα να ασχοληθεί κι αυτός με την ίδια μαγεία. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLATERNA MAGICA
ISBN139789606691584
ΕκδότηςΠΟΤΑΜΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2010
Αριθμός σελίδων400
Διαστάσεις21x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ ΙΝΓΚΜΑΡ
Κωδικός Πολιτείας3570-0221
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

fryne

Κριτικές για το προϊόν

[18/08/2014] mpakana.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ενδιαφέρουσα εξομολόγηση από έναν εκ των μεγαλύτερων σκηνοθετών στην έως τώρα ιστορία του κινηματογράφου. Μαθαίνουμε πολλά για τη ζωή του Μπέργκμαν, παρακολουθούμε σκηνές από τα παιδικά χρόνια και τη μετέπειτα ζωή του, μερικές εκ των οποίων αναπλάστηκαν στις τελευταίες, ως επί το πλείστον, ταινίες του, ενώ δεν παραλείπει και την παράθεση γεγονότων που τον έφεραν στο προσκήνιο της δημοσιότητας, δυστυχως όχι λόγω του έργου του, μα, φερ' ειπείν, εξαιτίας των κατηγοριών για φοροδιαφυγή. Πάντοτε παραθέτει, χωρίς ποτέ να απολογείται ή με τη διάθεση αναίρεσης, μετάνοιας κτλ. Η μετάφραση είναι θαυμάσια, αν και δε λείπουν κάποιες σπάνιες ιδιωματικές, καθαρευουσιάνικης υφής λέξεις που ίσως δυσκολέψουν μερικούς. Ένα σημαντικό μειονέκτημα για τους λάτρεις των ταινιών του, είναι πως δε θα βρρουν εδώ ούτε σημαντικές πληροφορίες για τις ταινίες του, ούτε κάποιο ερμηνευτικό κλειδί, ούτε καμιά παρασκηνιακή, γαργαλιστική λεπτομέρεια, ούτε καν κάποια νύξη για τις συνθήκες δημιουργίας του. Οι ταινίες διατρέχονται μάλλον ακροθιγώς, θα τολμούσα να πω εν μέρει και ευκαιριακά, ενώ το μεγαλύτερο βάρος δίνεται στις θεατρικές παραγωγές που είχε αναλάβει ο ίδιος, ιδίως στις παραστάσεις των θεατρικών του Στρίνμπεργκ. Φυσικά, αυτό δε μειώνει και πολλά, ωστόσο για το ελληνικό κοινό, που τον γνωρίζει κυρίως μέσω των απαράμμιλων ταινιών του, είναι ένα μειονέκτημα. Γενικότερα, είναι ένα περίφημο βιβλίο, που όποιος έστω λίγο έχει συγκινηθεί με τις ταινίες του Σουηδού δημιουργού ή έχει γοητευτεί από την προσωπικότητά του, δε γίνεται να μην έχει διαβάσει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Με λένε κόκκινο
PAMUK ORHAN (NOBEL 2006)
€21.90 €10.95
(-50%)
Κερδίζετε €10.95
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΕΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS