Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ: ΚΥΡΙΕΣ ΔΟΞΕΣ

ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ: ΚΥΡΙΕΣ ΔΟΞΕΣ

+
-
ΒΕΡΕΤΤΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0685-0131
Τιμή Έκδοσης
€13.78
Τιμή Πολιτείας
€9.65
(-30%)
Κερδίζετε €4.13


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι "Κύριες Δόξες" αποτελούν τον κολοφώνα της επικούρειας διδασκαλίας και το επιστέγασμα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας.
Περιλαμβάνουν τον ορισμό του μακάριου και του άφθαρτου, την υπέρβαση του φόβου του θανάτου, τον επικούρειο ορισμό της ηδονής, την υπέρβαση του φόβου του πόνου, τους τρόπους άμυνας απέναντι στις επιβουλές των άλλων, το μάταιο της επιδίωξης του πλούτου, την απόρριψη των ευτελών ηδονών, την εξύμνηση της αφανούς διαβίωσης, την υιοθέτηση του ορθού λόγου στη διαχείριση του βίου, την αταραξία του δικαίου και την διαρκή ταραχή του αδίκου, τη λογική απόρριψη κάθε φοβίας, την υπέρβαση της υπαρξιακής αγωνίας, την ευκολία απόκτησης των αληθινών αγαθών, την περιφρόνηση των αγώνων, την επικέντρωση του νου μόνον στα αξιόλογα ζητήματα, την αξιολόγηση των αισθήσεων ως κριτήρια ορθών επιλογών, την εναρμόνιση των πράξεων με τη φύση, τη σχετικότητα της αξίας των επιθυμιών, την εξύμνηση της φιλίας ως υπέρτατο αγαθό, τη διάκριση των επιθυμιών, τον ορισμό και τη σχετικότητα του δικαίου και τέλος την αρμονική ζωή που παρέχουν η ανθρώπινη φιλία και η επικούρεια ηδονή.
Οι "Κύριες Δόξες" είναι ό,τι καλύτερο έχουμε σήμερα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό για να απολαύσουμε στην εντέλεια τη μοναδική και ανεπανάληπτη ύπαρξή μας σε τούτο τον υπέροχο κόσμο.
Οι "Κύριες Δόξες" είναι το αιώνιο, μακάριο και άφθαρτο δώρο του Αθηναίου φιλόσοφου Επίκουρου προς την ανθρωπότητα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606712906
ΕκδότηςΒΕΡΕΤΤΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2013
Αριθμός σελίδων140
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0685-0131
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

pantsap

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

DA VINCI, pantsap

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ
BATAILLE GEORGES
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00
ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ
HESIOD
€13.25 €5.96
(-55%)
Κερδίζετε €7.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS