Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΟΜΟΡΦΑ... - ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΑΖ

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΟΜΟΡΦΑ...

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΑΖ

DYER GEOFF
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0405




Παρουσίαση

"Κι όμως, όμορφα..." Ένας ασυνήθιστος τίτλος για ένα ασυνήθιστο βιβλίο, που δύσκολα ταξινομείται. Ένα κομψοτέχνημα γραφής που αποτυπώνει στιγμιότυπα από τη ζωή μεγάλων μορφών της τζαζ για να μας οδηγήσει στην ίδια την ψυχή της μουσικής: Λέστερ Γιανγκ, Θελόνιους Μονκ, Μπαντ Πάουελ, Μπεν Ουέμπστερ, Τσαρλς Μίνκους, Αρτ Πέπερ, Ντιουκ Έλινγκτον, Ντίζι Γκιλέσπι... Οι ατελείωτες νύχτες πάνω στη σκηνή, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, η σκληρότητα του δρόμου, η αυτοκαταστροφική ταύτιση με τη μουσική, ο ρατσισμός, η ζωή στα όρια, όλα αυτά συνθέτουν τον βιωματικό χώρο της τέχνης τους, τον οποίο τόσο έξοχα αναπλάθει ο Ντάιερ. Δεξιοτέχνης της πρόζας και βαθύς γνώστης του αντικειμένου του, προσφέρει ένα ποιητικό κλειδί για την κατανόηση της επαναστατικής μουσικής γλώσσας. Ο Ντάιερ γράφει σαν να αυτοσχεδιάζει ένα μουσικό κομμάτι, μετατρέποντας τον αναγνώστη του σε ακροατή, δίνοντάς του να «διαβάσει ήχους». Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί είναι ρήσεις μουσικών, πληροφορίες για τη ζωή τους και φωτογραφίες τους στη σκηνή. Αυτές είναι οι «σταθερές» του, η αφετηρία ενός δημιουργικού αυτοσχεδιασμού, ο οποίος τον οδηγεί στο χώρο της μυθοπλασίας, όπως ακριβώς ένας μουσικός της τζαζ αυτοσχεδιάζει ακουμπώντας στις «σταθερές» της μουσικής παράδοσης. Σε αυτό το βιβλίο μετασχηματίζονται εικόνες, ήχοι και πληροφορίες σε τέχνη του λόγου, μέσα από την οποία ο αναγνώστης αφουγκράζεται την καρδιά της τζαζ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το μοναδικό βιβλίο για την τζαζ που συστήνω στους φίλους μου. Ένα μικρό διαμάντι» (Keith Jarrett)

Η ευκολία που δίνεται στους συγγραφείς όταν χρησιμοποιούν για ήρωες υπαρκτούς, διάσημους ανθρώπους είναι ότι από την πρώτη στιγμή που εγκαθίστανται στο χαρτί έχουν ήδη "αναπτυχθεί" όπως λέμε. Από εκείνη τη στιγμή όμως αρχίζουν και οι δυσκολίες: πώς να κάνεις ενδιαφέρον κάποιον που ήδη έχει περάσει στο συλλογικό υποσυνείδητο σαν κάποιος μεγαλύτερος απ' την ίδια τη ζωή; Ο Dyer λύνει το πρόβλημα με μαεστρία, φτιάχνοντας ένα βιβλίο που ακόμα κι ο υποθετικός αναγνώστης που δεν ξέρει καν τι σημαίνει η λέξη "τζαζ" θα μπορούσε να διαβάσει. Πώς το καταφέρνει; Αφήνοντας τη διήγησή του να πατά χαλαρά με το ένα πόδι σε πραγματικές ιστορίες κι αναφορές ενώ από την άλλη περιγράφει τη δικιά του αντίληψη για τους πραγματικούς ανθρώπους πίσω από τους ήρωες. (ΝΑΝΤΙΑ ΠΟΥΛΟΥ, mic.gr, 13/2/2009)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBUT BEAUTIFUL
ISBN139789606715778
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων296
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΑΝΑΗ
ΕπιμέλειαΣΟΥΛΤΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΑΙΕΡ ΤΖΕΦ
Κωδικός Πολιτείας3250-0405
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

federico, viki vlahou, Zissisva

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsos

Κριτικές για το προϊόν

[16/07/2017] tonyntzinis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το κείμενο ισορροπεί μεταξυ πραγματικού και φανταστικού χωρίς να αλλοιώνει τους χαρακτήρες των μουσικών που περιγράφει.Το μικρό δοκίμιο για την jazz που κλείνει το βιβλίο είναι έξυπνο και περιεκτικό.Πολύ καλή η έκδοση ,διαβάζεται πολλές φορές.
[11/09/2016] chry.ma.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το διάβασα 3 φορές και συχνά μπαινοβγαίνω στις σελίδες του. Πάντα βρίσκεις κάτι να σε κερδίσει. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο για να συμπληρώσω τους 100 χαρακτήρες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βίοι ελάσσονες
MICHON PIERRE
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
Ένας άνθρωπος χωρίς πατρίδα
VONNEGUT KURT
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS