Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΑΜΑΝΟ ( LETRAS - ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟ

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΑΜΑΝΟ

+
-
CABRE JAUME
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0407
Τιμή Έκδοσης
€18.00
Τιμή Πολιτείας
€12.60
(-30%)
Κερδίζετε €5.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το τρομερό καλοκαίρι του 1936, η Ελιζέντα Βιλαμπρού είδε τους αναρχικούς να σκοτώνουν βάναυσα τον πατέρα και τον αδερφό της. Και το '44, όταν τα στρατεύματα του Φράνκο κατέλαβαν την περιοχή, κάποιοι δολοφόνησαν μέσα στην εκκλησία του χωριού τον Ουριόλ Φουντέλιας, τον άντρα που αγαπούσε κρυφά. Από τότε η Ελιζέντα, με την ψυχή γεμάτη σκιές, έβαλε σκοπό να εκδικηθεί Θεό και ανθρώπους και να αποδείξει σε όλους πως ο Ουριόλ άξιζε να τον τιμούν σαν πραγματικό άγιο. Εξήντα χρόνια αργότερα η Τίνα, μια φιλήσυχη δασκάλα, βρίσκει κρυμμένο πίσω από τον πίνακα μιας τάξης στο παλιό σχολικό κτίριο της Τουρένα ένα κουτί με γράμματα του Ουριόλ. Με αυτή την ανακάλυψη αρχίζει να ξεδιπλώνεται ένα επικίνδυνο κουβάρι παρεξηγήσεων, ηρωισμού και δειλίας, που η άκρη του βρίσκεται χαμένη στην Καταλονία την εποχή του ισπανικού εμφύλιου. Ζωντανεύουν παλιές επώδυνες ιστορίες που περιστρέφονται γύρω από έναν έρωτα σχεδόν τερατώδη, και πρόσωπα-κλειδιά ολοκληρώνονται τραγικά το ένα μέσα από το άλλο. Η περιπέτεια της αυτονομίας της Καταλονίας μέσα από τις συνέπειες των πράξεων ανθρώπων που δεν επέτρεψαν ποτέ στον εαυτό τους να συγχωρέσουν. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLES VEUS DEL PAMANO
ISBN139789606715822
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράLETRAS - ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΦΩΝΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων656
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΟΦΟΣ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗΣ
ΕπιμέλειαΚΑΛΑΦΑΤΑ ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΜΠΡΕ ΖΑΟΥΜΕ
Κωδικός Πολιτείας3250-0407
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iliagrou, geogatz, foutsis7, ΦΜ70, theoni.rock, kikika, dimbik, apoapost, gall0ws, Ελισάβετ., stuvw, earendil97

Κριτικές για το προϊόν

[20/11/2020] harikan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ενα από τα καλύτερα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει.Ανωτέρο του confiteor .O Cabre είναι από μόνος του ένα σύμπαν που μπάινεις δύσκολα στην αρχή ,αλλά δεν θες να βγεις.Από τα βιβλία που κρύβεσαι να τα διαβάσεις για να μη σε αποσπάσει η καθημερινότητα.Τα 5 αστέρια είναι λίγα.
[02/04/2020] apgkiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Συμφωνώ με τα σχόλια του /της Petrosar, πραγματικά αξιέπαινο βιβλίο, αν κάποιος συνηθίσει την εναλλαγή του προσώπου, χρόνου ακόμα και στην ίδια παράγραφο πραγματικά απολαμβάνει την ανάγνωση. Επίσης, η μετάφραση του Ευρυβιάδη Σοφού και των δύο κειμένων που έχω διαβάσει από τον Cabre (του εν λόγω και του Confiteor) είναι εξαιρετική.
[29/03/2020] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αυτό το αριστούργημα του Καμπρέ θεωρώ ότι ξεπερνάει το μεταγενέστερο και πιο διάσημο Confiteor. Το βιβλίο είναι απαιτητικό από τον αναγνώστη. Στις πρώτες 50-60 σελίδες αισθάνεσαι χαμένος αν και ήδη γοητευμένος. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί σχεδόν την ίδια αφηγηματική τεχνική με τους πολλούς αφηγητές που διηγούνται την ιστορία από τη δική τους οπτική γωνία. Επιπλέον, τα χρονικά μπρος - πίσω διαδέχονται το ένα το άλλο ακόμα και μέσα στην ίδια παράγραφο. Ταυτόχρονα ο Καμπρέ παίζοντας με το μυαλό του αναγνώστη, κρατάει στο ημίφως κάποια σημεία της ιστορίας του και τα αποκαλύπτει σταδιακά ως το τέλος. Μέσα από αυτή τη διαδικασία δημιουργεί χαρακτήρες αξιομνημόνευτους σε βάθος χρόνου. Η όμορφη και πανίσχυρη Ελιζέντα που είναι ταυτόχρονα εκδικητική, εμμονική και ραδιούργα είναι ένας από τους χαρακτήρες αυτούς. Πολύ εντυπωσιακοί επίσης είναι οι συμπρωταγωνιστές της Ουριόλ και Τίνα, ο καθένας με τις δικές του αδυναμίες και ιδιαιτερότητες. Τέλεια επίσης είναι σμιλεμένοι και οι περιφερειακοί ήρωες και αντι-ήρωες της ιστορίας.
Πέντε αστέρια χωρίς δεύτερη σκέψη.
[26/01/2017] tasnesto.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο, ένα λογοτεχνικό αριστούργημα. Σίγουρα θέλει υπομονή για να μπεις στο πνεύμα του συγγραφέα, αλλά αξίζει η κάθε προσπάθεια. Αντάξιο του Confideor.
[04/10/2016] micboun.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο, υπέροχο, αν και δύσκολο το στυλ του Καμπρέ. Θέλει τον αναγνώστη ΕΚΕΙ, δεν επιτρέπεται το λοξοκοίταγμα, το έχασες!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΡΩΠΑΙΤΟΥ-ΤΣΑΠΑΡΕΛΗ ΖΩΗ
€31.80 €15.90
(-50%)
Κερδίζετε €15.90
ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ
CRANE BERYL
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS