Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΓΚΟΥΛΑΓΚ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ) 1918-1956 - ΜΕΡΗ I, IΙ

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΓΚΟΥΛΑΓΚ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

1918-1956 - ΜΕΡΗ I, II

+
-
SOLZHENITSYN IS. AL. (NOBEL 1970)
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0418
Τιμή Έκδοσης
€23.00
Τιμή Πολιτείας
€16.10
(-30%)
Κερδίζετε €6.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Η περιοχή του ποταμού Κολύμα ήταν το μεγαλύτερο και το πιο φημισμένο νησί, ο πόλος της απανθρωπιάς αυτής της καταπληκτικής χώρας Γκουλάγκ, που η γεωγραφία την έχει κομματιάσει σε αρχιπέλαγος, αλλά η ψυχολογία την αλυσόδεσε σε ήπειρο - μιας χώρας σχεδόν αθέατης, σχεδόν ανεπαίσθητης, όπου και κατοικούσε ο λαός των Ζεκ [κρατουμένων]». Τούτη τη χώρα του τρόμου περιγράφει ο Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, δημιουργώντας μια απέραντη τοιχογραφία του συστήματος των φυλακών και των στρατοπέδων στην πρώην Σοβιετική Ένωση από το 1918 ως το 1956, και κυρίως κατά τη σταλινική περίοδο. Η προσωπική του εμπειρία από τον εγκλεισμό στα γκουλάγκ και οι μαρτυρίες 227 πρώην κρατουμένων έδωσαν στον Σολζενίτσιν τη δυνατότητα να γράψει αυτό το βιβλίο-μνημείο στον Άγνωστο Κρατούμενο, έργο μοναδικό στη ρωσική και την παγκόσμια λογοτεχνία. Ένα σύγχρονο έπος, όπου η αβάσταχτη σκληρότητα των περιγραφών, μετριάζεται συχνά από το χιούμορ, τα αυτοβιογραφικά κεφάλαια εναλλάσσονται με μεγάλους ιστορικούς πίνακες, και μέσα από όλα αυτά προβάλλει η τραγική μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων. Ένα βιβλίο που σφράγισε τον 20ο αιώνα. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606715884
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων684
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΙΝΟΥ ΚΙΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ ΙΣΑΓΙΕΒΙΤΣ ΑΛΕΞΑΝΤΡ
Κωδικός Πολιτείας3250-0418
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli, Το Άλφα και Ωμέγα, leukokrino, giovand, geogatz, Pinta, cersos, tasoschatz, Aurelius84

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

provias, giovand, Antisocial, tasoschatz, DiaHtz, nickraptis33, Pinta, cat7fish3, Aurelius84, ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΕΥΣ, cersos, Nefeli Karapiperi, dkriez

Κριτικές για το προϊόν

[20/03/2022] Argivtzl.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Γκ.Ου.λάγκ.
Γκλάβνογιε Ουπραβλένιγιε Λαγκερέι, που σημαίνει:
Γενική Διοίκηση Στρατοπέδων.
Συγκλονίζει.
[26/06/2021] lampros4.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Μέτρια μετάφραση. Κουράζει σε πολλά σημεία και σε συνδυασμό με πολλές παραπομπες το καθιστά βαρετό. Επίσης πολύ μικρά γραμματα.

Διαφωτίζει πτυχές της ΕΣΣΔ για μεταχείριση Ρώσων επαναπατρισθεντων αιχμαλώτων πολέμων καθώς και σε πολιτικούς κρατούμενους.Θα μπορούσε να ήταν συγκλονιστικο αλλά δεν ειναι
[06/02/2020] kikujiro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Σολζενίτσιν, που τόσο κατηγορήθηκε ως πράκτορας της Δύσης, απλά ο άνθρωπος παραθέτει γεγονότα που έζησε ή του διηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες (στην κυριολεξία μάρτυρες) σ΄αυτή την θλιβερή περίοδο εξευτελισμού της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας. Για αυτή του την κατάθεση αλήθειας ένα μεγάλο χειροκρότημα. Ένα σημαντικό βιβλίο που πρέπει να υπάρχει στις βιβλιοθήκες διότι η αλήθεια δεν είναι φασισμός.
[18/01/2016] avraamtossounis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο. Αν και πολλές σελίδες, δε σε κουράζει και τα γεγονότα που παρουσιάζονται συγκλονίζουν πολλές φορές τον αναγνώστη. Ο συγγραφέας δείχνει ότι έχει ταυτιστεί με το έργο του, γίνεται άλλοτε κυνικός, άλλοτε ειρωνικός και άλλοτε δείχνει το πόσο παράλογα του φαίνονται αυτά που έζησε. Καλό θα είναι να το διαβάσει κάποιος, έτσι ώστε να δει και μια οπτική ενός συστήματος που στην Ελλάδα θεωρήθηκε ανθρώπινο και προοδευτικό. Μόνο που η πράξη έδειξε ότι απείχε πολύ από αυτές τις ιδιότητες.
[06/12/2013] Greveniotis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Οποιοσδήποτε διαβάσει το βιβλίο αυτό,το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φρίξει και θα δυσανασχετήσει φοβερά,διαβάζοντας τα πάνδεινα που υποφέρανε ο Αλεξάντρ Σολζενίτσιν και οι συγκρατούμενοι του. Πραγματικά,τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Μπολσεβίκοι,δεν μπορεί να τα χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Το βιβλίο αυτό κατά τη γνώμη μου αποτελεί το καλύτερο και τελειότερο ξεσκέπασμα της Κομμουνιστικής Αριστεράς,δηλαδή μιας κλίκας Τυχοδιωκτών που ουσιαστικά καπηλεύονται ιδανικά όπως η Αδελφοσύνη,η Ελευθερία,η Ειρήνη κλπ για να δημαγωγήσουν και να ανεβούν στην εξουσία έχοντας ως σκοπό να βγάλουν τα όποια απωθημένα έχουν.Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του Κομμουνισμού,που δυστυχώς έχει τόσο πολλούς ανθρώπους εξαπατήσει.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
DURANDO FURIO
€50.00 €25.00
(-50%)
Κερδίζετε €25.00
ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ
EVETTS - SECKER JOSEPHINE
€14.70 €5.88
(-60%)
Κερδίζετε €8.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS