Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Χ/Δ ΟΠΛΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙ - ΟΙ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΟΙΝΩ

ΟΠΛΑ, ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΟΙ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

+
-
DIAMOND JARED
Κωδ. Πολιτείας: 2280-0245
Τιμή Έκδοσης
€32.86
Τιμή Πολιτείας
€26.29
(-20%)
Κερδίζετε €6.57


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο βραβευμένο με βραβείο Pulitzer βιβλίο του, "Όπλα, μικρόβια και ατσάλι", ο Jared Diamond επιχειρεί να λύσει ένα μεγάλο αίνιγμα της ανθρώπινης ιστορίας: Γιατί συγκεκριμένοι λαοί επικράτησαν έναντι άλλων λαών, αντί για το αντίστροφο. Μέσα από τις σελίδες τού ανά χείρας βιβλίου, ο αναγνώστης θα ταξιδέψει στο χώρο και το χρόνο, από την προϊστορική θαλάσσια εποποιία των δαιμόνιων αυστρονήσιων ναυτικών στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι την ανακάλυψη και εξερεύνηση της Αμερικής από τον Κολόμβο και τους διαδόχους του από την εξάπλωση των γεωργών Μπαντού σε ολόκληρη σχεδόν την υπό τον Ισημερινό Αφρική μέχρι τα μυστήρια της προέλευσης των σύγχρονων Ιαπώνων, και από την "εχθρική" Αυστραλία των Αβορίγινων έως την αινιγματική ομοιομορφία της σύγχρονης Κίνας. Αποφεύγοντας με μαεστρία τις εύκολες και απλοϊκές ρατσιστικές εξηγήσεις και μη αρκούμενος στα άμεσα αίτια, ο Diamond καταφέρνει μέσω μιας διεπιστημονικής θεώρησης να εκμαιεύσει από το χάος των δεδομένων και των στοιχείων του τα απώτερα αίτια σχετικά με το γιατί οι κάτοικοι της δυτικής Ευρώπης υπέταξαν και σχεδόν εξολόθρευσαν τους Ινδιάνους της Αμερικής αντί για το αντίστροφο, ή το γιατί οι Αβορίγινες της Αυστραλίας παρουσίαζαν τόσο μεγάλη πολιτισμική καθυστέρηση την εποχή της "ανακάλυψής" τους. Παράλληλα, δεν φοβάται να επισημάνει τα τρωτά σημεία της θεωρίας του, κάνοντας έκκληση για περαιτέρω εργασία πάνω στο θέμα και παρέχοντας τροφή για σκέψη τόσο σε τυχόν φιλόδοξους συνεχιστές του όσο και στον ίδιο τον αναγνώστη. Το "Όπλα, μικρόβια και ατσάλι" διέπεται από μια θουκυδίδεια αντίληψη της ιστορίας, επιχειρώντας να εδραιώσει τη μελέτη της ανθρώπινης ιστορίας σε επιστημονικά θεμέλια και να καταδείξει το λογικό σχέδιο που υπόκειται φαινομενικά τυχαίων περιστατικών και γεγονότων. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ;
ΠΡΟΛΟΓΟΣ: ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ YALI
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΜ ΣΤΗΝ ΚΑΧΑΜΑΡΚΑ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ: Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΗΣ
ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ, ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ
ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ: Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΕΞΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΤΟΥ 2003
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΗΓΕΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGUNS, GERMS, AND STEEL - THE FATES OF HUMAN SOCIETIES
ISBN139789606717123
ΕκδότηςΚΑΤΟΠΤΡΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων576
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΓΑΡΔΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΕπιμέλειαΓΑΡΔΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΑΙΑΜΟΝΤ ΤΖΑΡΕΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2280-0245
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tonisq, kkaravassilis, geokapa, jetski55, bioms, sotkil, antonis_sp, stmara84, ngatsis, Marinique, DimitrisTsatsos, aposdrak, kito25

Κριτικές για το προϊόν

[29/07/2023] skoumpi_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολλές χρήσιμες πληροφορίες, έχει κάνει μεγάλη έρευνα ο συγγραφέας. Αναλύονται και εξηγούνται κάποια γεγονότα που είναι γνωστά σε όλους μας αλλά δεν αναρωτήθηκαμε ποτέ γιατί έγιναν με αυτό τον τρόπο Η επανάληψη είναι το μεγάλο μειονέκτημα του.
[07/03/2021] mikelis_7.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το μέγεθος της δουλειάς σε αυτό το βιβλίο είναι πραγματικά τεράστιο. Θα μπορούσε όμως να είναι συντομότερο, γιατί σε ορισμένα κομμάτια επαναλαμβάνεται πολύ (πχ. ήταν πολύ κουραστικό να διαβάζεις τοοοοσες σελίδες για την εξημέρωση των φυτών, αν δεν είσαι βοτανολόγος ή κάτι ανάλογο). Επίσης για να χωρέσει όλο αυτο μέσα σε ένα βιβλίο 500κάτι σελίδων, σίγουρα γίνονται απλουστεύσεις. Μία Κριτική λόγο "γεωγραφικού ντετερμινισμού" επίσης έχει βάση. Γενικά όμως είναι βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.
[26/03/2020] vass35.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Μην σπαταλήσετε ούτε τα χρήματα ούτε τον πολύτιμο χρόνο σας σε αυτό το βιβλίο! Το αγόρασα στην αγγλική έκδοση, αφου διάβασα τις τόσο καλές κριτικές, όμως απογοητεύτηκα οικτρά! Με το ζόρι προσπαθώ να το περάσω ένα διάβασμα όλο από περιέργεια, εδώ και 3 μήνες. Έχει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, αλλά τα επαναλαμβάνει τόσο πολύ και τόσο εκτενώς, που καταντά πολύ κουραστικό.
[24/11/2018] sotkil.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εκπληκτικό βιβλίο. Αναλύει με απλό τρόπο καινοτόμες και ιδιοφυείς ιδέες. Μία εντελώς καινούργια και συναρπαστική θέαση της ιστορίας. Μη το χάσετε!
[30/10/2017] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα απίθανο βιβλίο! Ο τίτλος είναι παραπλανητικός, διότι στην πραγματικότητα αναλύει καταρχήν τα πρωτογενή αίτια προόδου κάποιων κοινωνιών σε σχέση με άλλες πιο καθυστερημένες. Τα όπλα, η τεχνολογία και τα μικρόβια είναι τα άμεσα αίτια, ενώ π.χ. το γόνιμο έδαφος, η καλλιέργεια δημητριακών ή η εξημέρωση ζώων είναι πρωταίτια για την ευνοϊκή ανάπτυξη κάποιων περιοχών του κόσμου. Ο Diamond σε τούτο το βιβλίο έχει επιχειρήσει μια πρωτοποριακή εργασία που θέτει ξανά γερές βάσεις στην ιστορική μέθοδο. Έχει αντλήσει πολλά στοιχεία από ιστορικές θετικές επιστήμες, όπως η Γεωλογία και η Εξελικτική Βιολογία, ενώ τα επιχειρήματά του και τα συμπεράσματά του προκύπτουν από μια διεπιστημονική προσέγγιση. Ένα βιβλίο εξαιρετικά ενδιαφέρον και πρωτότυπο, που μας κάνει να αναθεωρούμε εύκολες και βολικές απόψεις για την ανάπτυξη και την υπανάπτυξη. Το συνιστώ σε μυημένους και αμύητους!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
BRYUSOV VALERY
€10.60 €4.77
(-55%)
Κερδίζετε €5.83
ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€45.00 €20.25
(-55%)
Κερδίζετε €24.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS