Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ // ΝΕΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΝΕΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

+
-
HAWKING STEPHEN, MLODINOW LEONARD
Κωδ. Πολιτείας: 2280-0260
Τιμή Έκδοσης
€28.09
Τιμή Πολιτείας
€22.47
(-20%)
Κερδίζετε €5.62


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πότε και πώς άρχισε να υπάρχει το Σύμπαν;
Γιατί εμείς, οι άνθρωποι, βρισκόμαστε εδώ, στη Γη;
Γιατί υπάρχει "κάτι" αντί για το "τίποτα";
Ποια είναι η φύση της πραγματικότητας;
Γιατί οι νόμοι της Φύσης εμφανίζονται τόσο λεπτά ρυθμισμένοι ώστε να επιτρέπουν να υπάρχουν όντα όπως εμείς;
Αποτελεί το φαινόμενο σχέδιο του Σύμπαντος ένδειξη για έναν αγαθό δημιουργό ο οποίος έθεσε τα πάντα σε κίνηση; Ή μήπως η επιστήμη έχει να προσφέρει μια άλλη εξήγηση;
Τα πλέον θεμελιώδη ερωτήματα για την προέλευση του Σύμπαντος και της ίδιας της ζωής αποτελούν σήμερα το σημείο συνάντησης -αλλά και διαφωνίας- επιστημόνων, φιλοσόφων και θεολόγων. Στο Μεγάλο Σχέδιο παρουσιάζεται η τελευταία λέξη της επιστήμης σχετικά με τα μυστήρια του Σύμπαντος, με τρόπο ο οποίος χαρακτηρίζεται τόσο από οξύτητα πνεύματος όσο και από απλότητα.
Στο βιβλίο εξηγούνται οι πιο σύγχρονοι προβληματισμοί μας σχετικά με τον "ρεαλισμό κατά το μοντέλο" (την ιδέα ότι δεν υπάρχει αποκλειστικά μία εκδοχή της πραγματικότητας) και με τη "θεωρία του πολυσύμπαντος" (την ιδέα ότι υπάρχει πληθώρα συμπάντων) παρουσιάζονται νέες απόψεις σχετικά με την κοσμολογική προσέγγιση "από πάνω προς τα κάτω" (την ιδέα ότι δεν υπάρχει μία αλλά κάθε δυνατή ιστορία για το Σύμπαν) και γίνεται μια αφοπλιστική αποτίμηση της θεωρίας Μ, ίσως της ενοποιημένης θεωρίας στην αναζήτηση της οποίας ο Αϊνστάιν αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του.
Πρόκειται για μείζον έργο ενός από τους σπουδαιότερους διανοητές της εποχής μας - το οποίο έρχεται ύστερα από μία περίπου δεκαετία σιωπής. Το Μεγάλο Σχέδιο είναι ένας περιεκτικός, εντυπωσιακός, πλούσια εικονογραφημένος οδηγός ανακαλύψεων οι οποίες αλλάζουν ριζικά την κατανόηση για τον Κόσμο μας και απειλούν να κλονίσουν μερικές από τις βαθύτερα εδραιωμένες πεποιθήσεις μας ένα βιβλίο που έρχεται για να ενημερώσει, και να προκαλέσει, όσο κανένα άλλο. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE GRAND DESIGN // NEW ANSWERS TO THE ULTIAMATE QUENSTIONS OF LIFE
ISBN139789606717451
ΕκδότηςΚΑΤΟΠΤΡΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2010
Αριθμός σελίδων250
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΙΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕπιμέλειαΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΟΚΙΝΓΚ ΣΤΙΒΕΝ, ΜΛΟΝΤΙΝΟΦ ΛΕΟΝΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2280-0260
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

karambas, azissis, Nikos_Malk

Κριτικές για το προϊόν

[29/12/2017] StavriLina.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η φυσικη, η κβαντικη μηχανικη και η καθε επιστημη ακολουθει νομους. Ολες οι επιστημες ακολουθουν νομους. Ακιμα και αυτο που φανταζει σε εμας ως εξαιρεση εν τελει καποια αλληλουχια ακολουθει. Ετσι και ο ανθρωπος και κατ επεκταση ο ανθρωπινος νους ακολουθει αλληλουχιες και νομους. Ιστορικα, ξερουμε οτι το ανθρωπινο ειδος δεν μπορει να δεχτει οτι δεν εχει την ελευθερη βουληση δλδ οτι, δεν ακολουθει "κανονες" η ζωη του...ομως αυτο δεν μπορει να συμβαινει γιατι και η ψυχη, νομους ακολουθει. ο βιβλιο καταληγει με μια ισως προσπαθεια φιλοσοφικης σκεψης την οποια χρειαζομουν πολυ νωριτερα στις σελιδες. Ομως ολα εδειξαν οτι ολα οδηγουσαν σε εκεινες τις σκεψεις.
Ριχνει το θεωρημα: "δεν μπορουμε να ξερουμε τι ειναι αυτο που ξεκινησε τα παντα....αρα το εκανε ο Θεος".Αναφερει οτι "απλα" τα γεννησαν οι δυναμεις που αλληλεπιδρουν, οι χημικες ενωσεις που λειτουργησαν καλα, οι νομοι που προυπηρχαν και μας κατακλυζουν.

Ενα πολυ καλο βιβλιο με μετριας ισως δυσκολιας στην ροη διαβασματος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΥΑΙΝΣΜΠΕΡΓΚ, ΟΧΑΙΟ
ANDERSON SHERWOOD
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€20.00 €7.00
(-65%)
Κερδίζετε €13.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS