Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

+
-
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7259-0015
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τι συνέβη και ένα "ταξίδι στα Κύθηρα", που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, μετατράπηκε, ξαφνικά, μεσ' το κατακαλόκαιρο, σε "ταξίδι από τα Κύθηρα"; Δεν ήταν μόνο ο πνευμονιόκοκκος και η πνευμονία αλλά και όσες αρνητικές συγκυρίες ήρθαν να σωρευτούν για να μετατρέψουν σε περιπέτεια την αναγκαία διακομιδή από το Κέντρο Υγείας του νησιού στη "Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας" του Ευαγγελισμού. Τα γεγονότα εξελίχθηκαν απρόσμενα ραγδαία και μια συνήθης απαγόρευση πτήσεων λόγω κακοκαιρίας επέβαλε να γίνει η μεταφορά οδικώς με ασθενοφόρο. Πρώτα Νεάπολη, κατόπιν Μολάοι, ύστερα Σπάρτη και μετά η περιπετειώδης στάση για ανατροφοδότηση με μπουκάλες οξυγόνου στη Κόρινθο - ένα περιπετειώδες ταξίδι που κράτησε δώδεκα ώρες μέχρι να φτάσουμε στην Αθήνα. Η περιπέτεια θα συνεχιστεί και το δράμα θα παιχθεί στη σκηνή της ΜΕΘ και της ΜΑΦ για τρεισήμισι μήνες, τέλη Ιουλίου με αρχές Νοεμβρίου 2002.
Ο συγγραφέας περιγράφει σε αυτό το αυτοαναφορικό κείμενο τα νοούμενα και υπονοούμενα μιας σοβαρής αρρώστιας που πέρασε, εκθέτοντας συγχρόνως σκέψεις σχετικά με τη νόσο και τον θάνατο, τις δυσλειτουργίες του νοσηλευτικού συστήματος καθώς και την ψυχοσωματική προβληματική. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Συχνά η ασθένεια βιώνεται ως βιογραφικό κενό, ως παύση της αφήγησης προσώπων και πραγμάτων. Στο ανά χείρας βιβλίο, μια "φαντασίωση αποκλεισμού και δυσκολίας στα νησιά" απρόσμενα και ραγδαία γίνεται πραγματικότητα καθώς κρίνεται αναγκαία η διακομιδή του συγγραφέα από τα ειδυλλιακά Κύθηρα στην ΜΕΘ κλινικής στην Αθήνα. Το "Ταξίδι στα Κύθηρα" μετατρέπεται κατά αυτόν τον τρόπο σε "Ταξίδι από τα Κύθηρα", το οποίο, λόγω καιρικών συνθηκών, παίρνει τη μορφή μιας περιπετειώδους οδικής διαδρομής δώδεκα ωρών προς την πρωτεύουσα. Στην εντατική πλέον, ο συγγραφέας ζητά να του φέρουν τα καρνέ του για να καταγράψει "ιστορίες, συναισθήματα και φαντασιώσεις" μιας νοσηλείας που κράτησε 105 ημέρες. Αυτό το "οδοιπορικό της ασθένειας" είναι πρωτίστως η υποκειμενική εμπειρία μιας μεγάλης περιόδου "καταστολής και ακινησίας μέσα σε θαλάμους σύγχρονους, επιστημονικά εγγυημένους, αλλά ιδιαίτερα θορυβώδεις και στρεσογόνους", αλλά και σε δωμάτια τα οποία, λόγω της καταστολής, φαίνονταν να αλλάζουν σχήμα τη νύχτα. Ωστόσο, δεν λείπουν οι αναφορές σε μείζονα ζητήματα και επιστημονικές τάσεις. Για παράδειγμα, για τη ψυχοσωματική προσέγγιση ο Τζαβάρας γράφει ότι "ο ορθολογισμός μου περιμένει ακόμα θετικές αποδείξεις που να υποστηρίζουν το πραγματικά γενικεύσιμο στοιχείο αυτής της θέσης". (Σπύρος Πετρουνάκος, Το Άρθρο, 15/4/2012)

Περιεχόμενα

Το συναξάρι των Κυθήρων
Εισόδιον
Ταξίδι από τα Κύθηρα
Αναφορά περιπτώσεως - Case study
Hellzapoppin
Ταξιδιωτικές οδηγίες
Η Αννούλα
Όλοι έρχονται με το θεραπευτικό τους κατιτί
Υπάρχει ψυχοσωματιστής σε αυτή την πτήση; (Είπατε ψυχοσωματιστής; Yes...)
Εξιτήριον
Παράρτημα
Σώμα / ψυχή, θεραπεία / ίαση (Κύθηρα 2001)
Η ζωή, οδηγίες χρήσεως (Κύθηρα 2003)
Το έμφραγμα του I.V.
Περί του ευ ζην και του ευ θνήσκειν
Από τη Νάξο στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού
Λεπτομέρειες
ISBN139789606723025
ΕκδότηςΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΣειράΣΥΝΑΨΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας7259-0015
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!
SCHULZ M. CHARLES
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ Α. ΚΩΣΤΑΣ
€6.04 €2.11
(-65%)
Κερδίζετε €3.93

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS