Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΣΣΟ: ΖΗΛΙΑ

Ζήλια

+
-
OSHO
Κωδ. Πολιτείας: 3661-0002
Τιμή Έκδοσης
€2.11
Τιμή Πολιτείας
€1.69
(-20%)
Κερδίζετε €0.42


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

- Όσσο, όταν μιλάς για τις αποτυχίες μας, συνήθως αναφέρεις το θυμό, το σεξ και τη ζήλια. Το θυμό και το σεξ τα καταλαβαίνω απολύτως. Υπάρχει όμως κάποια σύγχυση σχετικά με το τι ακριβώς είναι η ζήλια και μου είναι δύσκολο να φτάσω στον πυρήνα της. Μπορείς να μας μιλήσεις για τη ζήλια;
- Ναι, αναφέρω περισσότερο το θυμό και το σεξ και λιγότερο τη ζήλια, επειδή η ζήλια είναι δευτερεύουσα. Η ζήλια είναι παράγωγο τού σεξ. Όποτε συνδέεσαι σεξουαλικά με κάποιον, μπαίνει η ζήλια, επειδή δεν αγαπάς. Αν αγαπάς, δεν μπαίνει ποτέ η ζήλια. Προσπάθησε να καταλάβεις το όλο πράγμα. Όποτε συνδέεσαι σεξουαλικά με κάποιον, φοβάσαι, επειδή το σεξ δεν είναι σχέση, είναι εκμετάλλευση. Αν συνδέεσαι σεξουαλικά με έναν άνθρωπο, πάντοτε φοβάσαι ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να πάει με κάποιον άλλον. Δεν υπάρχει πραγματική σχέση, είναι απλώς μια αμοιβαία εκμετάλλευση. Εκμεταλλεύεστε ο ένας τον άλλον, δεν αγαπιέστε όμως και το ξέρετε, γι' αυτό και φοβάστε.
Αυτός ο φόβος γίνεται ζήλια, ώστε να βρίσκεσαι σε επιφυλακή και να μην επιτρέπεις να συμβαίνουν πράγματα. Θα κάνεις κάθε ασφαλή διευθέτηση, ώστε αυτός ο άντρας να μην κοιτάξει καν άλλη γυναίκα. Ακόμη και το να κοιτάξει άλλη γυναίκα, γιατί αν της μιλήσει κιόλας... Και φοβάσαι ότι μπορεί να φύγει, θα κλείσεις λοιπόν όλους τους δρόμους, όλες τις πόρτες, ώστε αυτός ο άντρας να μην πάει με άλλη γυναίκα, αυτή η γυναίκα να μην πάει με άλλον άντρα.
Τότε όμως εμφανίζεται ένα πρόβλημα. Όταν είναι κλειστές όλες οι πόρτες, ο άνθρωπος νεκρώνεται, γίνεται φυλακισμένος, σκλάβος - κι εσύ δεν μπορείς να αγαπάς ένα νεκρωμένο πράγμα. Δεν μπορείς να αγαπήσεις έναν άνθρωπο που δεν είναι ελεύθερος, επειδή η αγάπη είναι όμορφη μόνο όταν δίνει ελευθερία, όταν δεν απαιτεί και δεν εξαναγκάζει. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Τι Είναι η Ζήλια;
Η Ζήλια - Παράγωγο του Γάμου
Αυτά Συμβαίνουν Μόνο στα Ποιήματα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςJEALOUSY
ISBN139789606726200
ΕκδότηςΡΕΜΠΕΛ
ΣειράΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις14x10
ΜετάφρασηΣΑΙΣΑΝΑ ΛΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΣΟ
Κωδικός Πολιτείας3661-0002
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kargakis emmanouil, annet

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΓΚΟΛΕΜ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΙΝΙ
WECKER HELENE
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
Ο ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
TOLSTOI LEON
€11.00 €5.50
(-50%)
Κερδίζετε €5.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS