Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΚΟΛΦΩ FOREVER ( ΑΚΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - ΘΕΑΤΡΟ )

ΓΚΟΛΦΩ FOREVER

ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΝΗΣ

+
-
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2449-0042
Τιμή Έκδοσης
€5.97
Τιμή Πολιτείας
€4.18
(-30%)
Κερδίζετε €1.79


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το 1893 ο Σπυρίδωνας Περεσιάδης έγραφε την Γκόλφω του ένα δραματικό ειδύλλιο που έμελε να γίνει σημείο αναφοράς τα επόμενα χρόνια. Έργο που αναδεικνύει την λεβεντιά της υπαίθρου σε μια εποχή που η Ελλάδα προσπαθούσε να ορθοποδήσει μετά την τουρκική κατοχή. Η φτωχή και ορφανή Γκόλφω, μια όμορφη νεαρή βοσκοπούλα γνωρίζει τον έρωτα στα μάτια ενός παλικαριού της περιοχής, του βοσκού Τάσου. Κι ενώ την πολιορκεί το αρχοντόπουλο ο Κίτσος, εκείνη αρνείται τις προτάσεις του και παραμένει πιστή στους όρκους αγάπης που έχει ανταλλάξει με τον Τάσο. Ο Τάσος δέχεται πιεστικά προξενιά για την εξαδέλφη του Κίτσου και κόρη του τσέλιγκα, Σταυρούλα. Παρά την αρχική του άμεση άρνηση, ο Τάσος τελικά δελεάζεται από τη μεγάλη προίκα της Σταυρούλας και διώχνει την Γκόλφω. Η νεαρή κοπέλα απελπίζεται, χάνει τα λογικά της και καταριέται τον Τάσο. Λίγο πριν τον γάμο τους, η παραλογισμένη πια Γκόλφω σηκώνει την κατάρα και τους εύχεται κάθε ευτυχία. Ο Τάσος κλονίζεται από το μεγαλείο του έρωτά της, αλλάζει γνώμη και τρέχει στο κατόπι της, είναι όμως αργά: Η Γκόλφω έχει φαρμακωθεί και ξεψυχά στα χέρια του. Ο Τάσος αυτοκτονεί στο πλευρό της.
Με αφορμή αυτή την υπόθεση και με φόντο ένα χωριό του 2008 ένας θίασος αποφασίζει να ανεβάσει μια άλλη Γκόλφω.
Σε μια εποχή που η ταυτότητα έχει χαθεί και η συμπεριφορά πιθηκίζει με τα ξένα πρότυπα ένα έργο που ακριβώς στην εποχή του δανειζόταν από τα Ευρωπαϊκά μελοδράματα, είναι ότι πρέπει για να χρησιμοποιηθεί σας καμβάς για μια παρωδία. Το να παρωδήσεις ένα έργο θρύλο δεν είναι εύκολο πράγμα. Όμως η πρόκληση για μένα ήταν μεγάλη. Η συμπεριφορά των Ηρώων (όχι μόνο από την Γκόλφω) αλλά και από όλο το φάσμα των Βουκολικών δραμάτων στην εποχή μας νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον.
Ο δανεισμός του αγγλικού forever έχει να κάνει με την αλλοίωση της γλώσσας μας μέσα από την προσπάθεια παγκοσμιοποίησης. Ποια είναι η Γκόλφω; Μήπως η Ελλάδα; Μήπως η χαμένη μας ταυτότητα; Όλα είναι Γκόλφω. Μια ζωή προδομένη και μια ζωή ερωτευμένη με κάποιον Τάσο που την προδίδει και μετανιώνει στο τέλος; Γκόλφω για πάντα λοιπόν. Καλή σας διασκέδαση! (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606750168
ΕκδότηςΚΨΜ
ΣειράΑΚΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - ΘΕΑΤΡΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2008
Αριθμός σελίδων88
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2449-0042
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
SCHMUKLER V. ALAN
€17.00 €7.65
(-55%)
Κερδίζετε €9.35
ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
IBSEN HENRIK
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS